Marcel Siem
Marcel Siem danst na zijn ace

Maandag-moment: de hole-in-one van Siem

31 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Elke maandag staan we stil bij een bijzonder of leuk nieuwsmoment in de golfsport. Vandaag: de hole-in-one van Marcel Siem waarmee hij een Porsche won.

Je hebt holes-in-one en holes-in-one. Die van Marcel Siem op zaterdag in het Porsche European Open was volgens velen de mooiste variant: een slam-dunk ace (de bal verdween meteen in de hole). Bekijk de hole-in-one van de Duitser in deze video van Ziggo Sport Golf, 155 meter met een ijzer-7:

Loading the player...

Holes-in-ones zijn op de European Tour niet heel zeldzaam: vorig seizoen werden er 40 gemaakt en het seizoen daarvoor 46. Maar de pro's winnen niet met elke ace een prijs. Siem maakte de hole-in-one op de juiste hole, de par-3 17de waar een Porsche ter waarde van 160.000 euro klaarstond voor de eerste speler met een ace. Hier checkt Siem of het de Porsche is waarop hij hoopte, de Porsche Panerama Sport Turismo met 550 PK:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Siem heeft nu op autogebied een luxeprobleem. Hij won in 2014 een Volvo met een eagle in de Nedbank Golf Challenge. De tweede slag was geen slam-dunk, de bal rolde met enig geluk in de hole:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


De ace van Siem afgelopen zaterdag in Hamburg was extra bijzonder: het was zijn 400ste wedstrijd op de European Tour. Hij had kennelijk ook de perfecte caddie: zijn vrouw. Maar niet elke hole van de Green Eagle Golf Courses in Hamburg speelden Siem en zijn vrouw zo goed; hij werd uiteindelijk gedeeld 60ste in het toernooi in eigen land.

Joost Luiten miste de cut in Hamburg maar maakte eerder in juli zijn derde ace op de European Tour (lees hier meer). Met die hole-in-one won hij niets.

Siem is nummer 411 op de wereldranglijst. Lees hier meer over de slotdag van het Porsche European Open en bekijk hieronder een samenvatting van de slotdag.

Loading the player...
}