Joost Luiten
Joost Luiten in de eerste ronde
Beeld: Getty Images

Luiten maakt hole-in-one in ronde 71 (-1)

6 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Een ronde 71 (-1) voor Joost Luiten op de eerste dag van het Iers Open, mede dankzij een hole-in-one. Maar met -1 is de Nederlander gedeeld 85ste.

Joost Luiten begon zijn eerste ronde moeizaam, terwijl de concurrentie behoorlijk laag scoorde. Hij startte op hole 10 van de linksbaan van Portstewart GC in Noord-Ierland en was na negen holes level par (een birdie en een bogey). Op de par-4 tweede en par-5 vierde maakte hij bogey: +2 voor de dag. 

Maar op de par-3 zesde kon Luiten een ace noteren (er is geen beeld van) en op de par 5 daarna maakte hij birdie.

'Die hole-in-one was lekker en die birdie daarna ook, want dat zorgde er voor dat ik onder par eindig', zei Luiten. 'Maar mijn spel was niet goed genoeg vandaag, ik maakte te veel foutjes. Op mijn tweede hole, een makkelijke par 4, lig ik midden fairway maar maak ik bogey. Twee holes later dezelfde fout, midden green na drie slagen en toch een bogey. Ik miste te veel fairways om de vlag te kunnen aanvallen.'

Luiten heeft niets gewonnen met zijn hole-in-one, zijn derde ace op de European Tour: 'Helaas, ik heb niks nee, dat heb ik weer! Maar het is altijd lekker natuurlijk. De hole was ruim 100 meter en ik sloeg een pitchingwedge, de bal landde ongeveer een meter voor de hole en ging er in. Die hole-in-one en birdie erna hielden de schade voor vandaag beperkt.'

Luiten is gedeeld 85ste want 105 spelers zijn onder par na 18 holes. 'Een linksbaan kan niet veel makkelijker spelen dan vandaag', aldus Luiten. 'Er was weinig wind, zeker in de ochtend. De baan is na wat regen ook vrij zacht dus het was prijsschieten en iedereen ging dik onder par. In de middag wakkerde de wind iets aan maar het stelde weinig voor.

Rory McIlroy, de gastheer van het 'Dubai Duty Free Irish Open Hosted by the Rory Foundation' had een slag meer nodig dan Luiten. De Noord-Ier is gedeeld 106de.

Daniel Im en Benjamin Hebert gaan aan de leiding met -8. De Amerikaan Im maakte acht birdies, waarvan zes op de eerste negen. De Fransman Hebert deed later op de dag hetzelfde, vier birdies op de eerste negen en de tweede negen.

De derde plaats (-7) wordt gedeeld door Jon Rahm, Oliver Fisher en Matthew Southgate. Justin Rose en Graeme McDowell en anderen zijn met 67 slagen gedeeld negende. 

De Belgen: Thomas Detry 70 slagen (T63), Nicolas Colsaerts 72 (T106) en Thomas Pieters 73 (T123).

Leaderboard.

Video

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een interview met Beef:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Andere wedstrijden

6 – 9 juli Challenge Tour, Prague Golf Challenge: Leaderboard

6 – 9 juli Ladies European Tour, Ladies European Thailand Championship: Leaderboard

6 - 8 juli LET Access Series, Belfius Ladies Open: Leaderboard

6 - 9juli PGA Tour, The Greenbrier Classic: Leaderboard

6 – 9 juli Alps Tour, Saint Malo Golf Open: Leaderboard

6 – 8 juli ProGolfTour, Sparkassen Open; Leaderboard

6 – 8 juli International Dutch Senior Open: Leaderboard

6 – 8 juli Belgian International Golf Championship for Boys & Girls: Leaderboard

7 – 9 juli ING Private Banking Golfweek. Lees hier alles over dit nieuwe evenement.

}