Vorig jaar werd Jordan Smith eerste in de Road to Oman op de Challenge Tour. Een jaar later wint hij al op de European Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

Smith wint Porsche European Open

30 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Jordan Smith versloeg zondag in een play-off titelverdediger Alexander Levy voor de zege in het Porsche European Open. Een divisie lager op de Challenge Tour werd Wil Besseling gedeeld 55ste.

De Engelsman Jordan Smith won nog nooit op de European Tour en het leek er lang op dat de titel voor het tweede jaar op rij naar Levy zou gaan. De Fransman stond met een slag voorsprong op de 18de tee maar zag hoe Smith met een birdie op de 72ste hole op gelijke hoogte kwam. 

Op de eerste hole in de play-off kreeg Levy nog een zeer grote kans om de overwinning op te eisen, maar de putt van een meter ging er naast. Op de tweede play-off hole maakte Smith wel de birdie en was zijn eerste European Tour zege in zijn 25ste start een feit. 

Luiten mist de cut  

Met rondes 72 en 73 haalde Joost Luiten niet de cut. De Nederlander komt volgende week niet in actie in het WGC-Bridgestone Invitational, maar speelt een week later wel het laatste major van het seizoen: het US PGA Championship op Quail Hollow Club van 10 t/m 13 augustus. 

Eindstand.  Beelden dag vier van Ziggo:

Loading the player...

De laatste putt van Jordan Smith:

Zal Alexander Levy goed slapen vannacht?

Besseling 55ste op Challenge Tour  

Met een laatste ronde in 74 (+2) slagen zakte Wil Besseling, de enige Nederlander die deze week de cut haalde in de Swedish Challenge, naar de 55ste plaats (-1) in het klassement. De zege werd een prooi voor Estanislao Goya met een totaalscore van -16. 

Eindstand.