Beleving en inspiratie

Moet je zien! 11-jarige junior maakt twee holes-in-one en krijgt felicitaties van Tiger Woods

8 oktober 2023 is een dag die Holden Bautista (11) nooit meer zal vergeten. Niet alleen maakte hij die dag maar liefst twee holes-in-one in één ronde, nee, ook zag de enige echte Tiger Woods het allemaal gebeuren!
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De 11-jarige Holden Bautista deed dit weekend mee aan de TGR Invitation op The Hay, een baan op de beroemde grond van Pebble Beach die Tiger Woods enkele jaren geleden hielp renoveren. Ook zijn zoon Charlie was van de partij bij het juniorentoernooi, maar het was voor de verandering iemand anders die de hoofdrol greep. Je hebt altijd baas boven baas en dat was Holden!

Op de beelden die TaylorMade deelt zien we hoe Holden zijn ijzer de mist van Californië inslaat. Enkele seconden later gaan het jochie en zijn leeftijdgenoten op de tee helemaal los, dus het laat zich raden waar zijn bal eindigde. Het zou al zijn tweede hole-in-one van de dag geweest zijn!

Tiger trots

Zou Holden geweten hebben dat de grootmeester zelf slechts enkele meters verderop stond te kijken? Daar kwam hij hoe dan ook gauw achter toen Tiger hem hoogstpersoonlijk kwam feliciteren met zijn ace. Zijn bemoedigende woorden betekenden voor de jonge golfer waarschijnlijk veel meer dan de twee speldjes die hij van Woods kreeg. “Ik ben trots op je. Ga zo door”, zei de 15-voudig majorkampioen. 

Woods swingt weer

Tiger zelf maakte in zijn carrière trouwens naar verluidt twintig (!) holes-in-one, waarvan drie op de PGA Tour. De week van de TGR Invitation begon al met een opwindend filmpje waarop we Woods, voor het eerst sinds hij zich in april terugtrok uit The Masters, weer eens een volle swing zagen maken. 

Bemoedigende beelden…maar wanneer gaan we hem weer écht in actie zien? De Tiger-fan zal zijn hoop gevestigd hebben op december, wanneer hij sowieso gastheer is bij de Hero World Challenge. Later die maand is er het PNC Championship dat hij doorgaans graag met zoon Charlie speelt. De tijd zal het leren.

Nog een ace!

Maar dat was nog niet alles vanaf Pebble Beach. Op die kustbaan wordt het niet iconischer dan de par-3 7de hole. Stel je toch eens voor dat je uitgerekend dáár een hole-in-one zou maken. Basketbalkampioen Dwyane Wade weet sinds anderhalve week hoe dat voelt. De voormalig MVP (‘most valuable player’) van de NBA was door het dolle heen en gelukkig hebben we de beelden. 

“Golf kan het beste gedefinieerd worden als een eindeloze reeks tragedies, overschaduwd door een incidenteel wonder”, was de treffende quote die Wade gebruikte. De ex-topper van Miami Heat is dit jaar trouwens niet de eerste sterspeler uit de NBA die een hole-in-one wist te maken. Steph Curry ging hem deze zomer voor.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Fun Hole in one Tiger Woods