Francesco Molinari
Beeld: Getty Images

Winst Noren/Molinari op wereldranglijst

2 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Zeges voor twee Europese Ryder Cup-spelers afgelopen weekend: Alex Noren won het Frans Open en Francesco Molinaro het Quicken Loans National.

PGA Tour

Francesco Molinari won zondag met overmacht - acht slagen voorsprong - het Quicken Loans National in Maryland. Het is de eerste keer dat de 35-jarige Italiaan een wedstrijd van de Amerikaanse PGA Tour wint en Molinari is de eerste Italiaanse winnaar op het circuit in de VS sinds Toney Penna in 1947. Op de European Tour won Molinari vijf keer, waaronder het BMW PGA Championship van dit jaar.

Op de wereldranglijst is Molinari gestegen van de 17de naar de 16de plaats. Tiger Woods, die gedeeld vierde werd op TPC Potomac at Avenel Farm, is op de wereldranglijst gestegen van plaats 82 naar 67.

European Tour

Alex Noren won zondag het Frans Open op Le Golf National, de baan in Parijs waar later dit jaar de Ryder Cup wordt gespeeld. Het is de tweede keer dat de Zweed een wedstrijd van de Rolex Series wint (vorig jaar won hij het BMW PGA Championship) en het is zijn tiende zege op de European Tour. Chris Wood werd gedeeld tweede, Jon Rahm gedeeld vijfde en Justin Thomas en Sergio Garcia eindigden op de gedeelde achtste plaats.

Noren is op de wereldranglijst twee plaatsen gestegen, naar plaats 14. In de Race to Dubai is hij geklommen naar de tweede plaats (Francesco Molinari si nummer vier op de Europese jaarranglijst). Bekijk boven dit artikel een samenvatting van het Frans Open en lees hier meer.

De Nederlanders in de top 1000 van de wereldranglijst

Joost Luiten kon door zijn polsblessure niet spelen in Frankrijk. Op de wereldranglijst is de Nederlander blijven staan op de 86ste plaats en in de Race to Dubai is Luiten 37ste.

Daan Huizing, Jurrian van der Vaart en Wil Besseling speelden afgelopen week in Denemarken de MID Challenge. Huizing werd gedeeld vierde in de wedstrijd van de Challenge Tour, Van der Vaart gedeeld tiende en Besseling miste de cut (lees hier meer). Op de wereldranglijst is Huizing ruim 50 plaatsen gestegen en Van der Vaart staat weer in de top 1000 (zie onder).

Ryder Cup

De kwalificatie voor het Europese Ryder Cup-team is vorig jaar september begonnen en eindigt op 2 september 2018. Acht spelers plaatsen zich rechtstreeks via de European Points List en de World Points List; vier spelers krijgen een wildcard. Joost Luiten is 25ste op de European Points List en 26ste op de World Points List. De kwalificatieperiode voor het Amerikaanse team is begin 2017 begonnen en eindigt op 12 augustus. Acht spelers plaatsen zich rechtstreeks via een puntenranglijst en vier krijgen een wildcard. Op dit moment zouden deze spelers zich kwalificeren (Europa links, Amerika rechts):