From the rough

Weblinks en apps

Beeld: Scene uit de film From The Rough

Apps voor je telefoon of tablet

FreeCaddie

App waarmee je bij talloze banen in Nederland gemakkelijk de afstanden naar de green (voor, midden en achterkant). Het enige wat je moet doen is de GPS functie aanzetten op je telefoon. Met de uitbreiding FreeCaddie Pro (te koop voor € 5,00) kun je ook je eigen statistieken bij houden, meten hoever je hebt geslagen en wordt ook de afstand tot bunkers en waterhindernissen voor je gemeten.  (let wel op: deze App mag je niet tijdens wedstrijden gebruiken!)

Website: www.freecaddie.com

GolfShot

Golf GPS App waarmee je bij talloze banen in Nederland gemakkelijk de afstanden naar de green (voor, midden en achterkant). Het enige wat je moet doen is de GPS functie aanzetten op je telefoon. Daarnaast kan je statistieken bijhouden zoals het aantal geslagen fairways, putts en GIR. Ook het bijhouden van de scorekaart wordt op deze app makelijk gemaakt.

Website: golfshot.com/nl

King Of The Course

App die je een nieuwe ervaring geeft als het gaat om golfen op je telefoon of tablet. Naast spelen op echte banen met echte pro’s is het ook mogelijk om bonusspellen te spelen, trickshots te oefenen en steeds beter te worden. Je kunt je vrienden online uitdagen voor een challenge en bonussen die je hier wint in de rest van het spel inzetten.

Website: www.easports.com/king-of-the-course 

Island Mini Golf

App waarmee je midgetgolf kunt spelen op allerlei banen in gave 3D omgevingen. Een online multiplayer modus is ook aanwezig, dus spelen met vrienden en vriendinnen is mogelijk.

Website: www.speeleiland.nl/minigolf-multiplayer.htm

Flappy Golf

Na het succes van Flappy Bird is er nu ook een golfversie beschikbaar. Het balletje moet je door aanraking door verschillend soort landschap leiden om uiteindelijk bij de hole te belanden.

Website: www.flappygolf.com

Leuke films over golf

From the Rough (2013)

Film die gaat over een vrouw die coach wil worden van een Universitair mannen golf team. Wanneer dit mislukt probeert ze met een ander team de top te bereiken. Echter zijn dit jongens die nog veel moeten leren over golf.

Happy Gilmore (1996)

Happy Gilmore wil niks liever dan professioneel ijshockeyer worden. Hij kan alleen niet schaatsen. Om toch geld te verdienen besluit hij zijn harde slagen te gebruiken als professionele golfer. 

The Short Game (2014)

Documentaire film over jonge golfers die mee doen aan het wereldkampioenschap golf. Zij worden gevolgd in hun voorbereidingen en tijdens hun rondes in dit spannende toernooi.

The Greatest Game Ever Played (2005)

Naast dat deze film heel mooi de historie van het golfen laat zien, gaat het ook over een jongen die ondanks allerlei obstakels toch zijn talent kan laten zien op de tour.

Tin Cup (1996)

Een golfer die als pro werkt op een afgelegen driving range probeert zichzelf te kwalificeren voor het US Open om zo het hart van een meisje te veroveren.


  • Paginadatum 28 december 2014
  • Auteur Redactie GOLF.NL