Beginnen met golf

Hoe begint mijn kind met golfen?

Wil jouw kind gaan golfen, maar heb je geen idee of het wel bij hem of haar past? Met vier simpele tips helpen we je graag op weg. Golf is leuk, ook voor kinderen. Zeker als ze het samen kunnen doen met leeftijdsgenootjes.

Je kent deze vooroordelen vast wel (of je hebt ze stiekem misschien zelf ook?): 'Golf is duur en een elitesport' of 'voor oude mensen, dus het is saai'. Maar wat nu als jouw kind razend enthousiast thuiskomt met de woorden: "Mama, papa, ik wil op golf!" Ons advies: sta ervoor open en laat je kinderen het gewoon eens proberen. De kans bestaat dat ze voor een heel leven lang een geweldige sport kunnen beoefenen. Of je golft zelf al en wilt je kinderen laten kennismaken met de sport. Hoe pak je dat aan? We helpen je op weg in de wereld van golf voor kinderen. 

Tip 1: Proefles met leeftijdsgenootjes

Als er op een club in de buurt al leeftijdsgenootjes zijn die golfen, dan kun je overwegen om je kind met hen mee te laten doen in een reeks proeflessen. Plezier beleven is het belangrijkste voor jonge sporters en daarvoor is slechts een aantal ingrediƫnten nodig: leeftijdsgenootjes, een fijne plek en een enthousiaste begeleider of trainer die leuke golflessen geeft. Bel gewoon eens met een club in de buurt voor de mogelijkheden.

Tip 2: Bezoek een open dag

Veel golfbanen organiseren Open Golfdagen en steeds vaker nemen zij ook activiteiten voor kinderen op in het programma. Spelletjes die gericht zijn op behendigheid met grote golfballen en clubs of een speelse golfclinic. Staat het funpark van GOLF RAAK! in het programma? Top, dan zijn je kinderen verzekerd van een leuke golfdag.

Tip 3: Neem je kind mee tijdens jouw ronde

Hoewel kinderen op elke leeftijd kunnen gaan golfen - hoe jonger je begint, hoe beter - de echte kleintjes hebben niet altijd geduld genoeg of de focus om meerdere holes te spelen. Als je zelf een (beginnende) golfer bent, ken je je weg al (een beetje) op de golfbaan, dus waarom laat je je kinderen niet gewoon meelopen? In het artikel hieronder weergegeven vind je zes manieren om de kleintjes bezig te houden terwijl jij van een rondje negen holes geniet.

Wie neem jij mee golfen?

Schrijf je samen in voor een gratis kennismakingsles bij jou in de buurt!

Klik hier
Lees meer over
Jeugd Raak