Beginnen met golf

Wedstrijdjes voor kinderen op alle niveaus

Golfen leer je het beste door het vaak te doen. Dat is voor een kind niet anders dan voor een volwassene. En voor hockey, voetbal en fietsen niet anders dan voor golfen. Er worden op ieder niveau wedstrijden georganiseerd.
Kinderen met baanpermissie, een hoge handicap of single (lage) handicap kunnen altijd wel ergens meedoen. De wedstrijden op verschillende niveaus zijn ook weer verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. We hebben de type wedstrijden voor het gemak op volgorde gezet van ‘makkelijk/laagdrempelig’ naar ‘uitdagend’.

Golfwedstrijden en -toernooien van de vereniging

Themawedstrijden voor kinderen zijn een terugkerende jaarlijkse traditie op de kalender. Denk hierbij aan een Halloween-wedstrijd, glow-in-the-dark-golf, Sinterklaas- of Paaswedstrijden. De website van de club zelf of de open wedstrijden kalender van de NGF biedt hiervan een overzicht. Vaak kun je ook bij andere clubs meedoen aan open wedstrijden of toernooien. Deze wedstrijden zijn een goede basis voor het wedstrijdritme.

GolfSixes League door PGA Holland

De GolfSixes League is een Texas Scramble matchplaywedstrijd die in teams wordt gespeeld. Teams bestaan uit jongens en meisjes tot 13 jaar in het bezit van minimaal baanpermissie. De holes worden opgesplitst in drie keer drie holes waardoor er drie kleine wedstrijdjes ontstaan en er dus meer kans is om te winnen. Bij winst van drie holes ontvangen de kinderen een armbandje, die ze allemaal willen sparen. Informeer bij de (jeugd)pro of er een team is ingeschreven.

Dutch Kids Golf wedstrijden

Het wedstrijdformat van Dutch Kids Golf spreekt kinderen aan vanwege de kortere afstanden naar de greens en omdat er niet met handicapverrekening gespeeld wordt. Door de kortere afstanden kan ook een kind van zes, dat afslaat vanaf een meter of vijftig, een par of birdie scoren. Ook mogen ouders hun kind caddiën (begeleiden en de tas dragen) en is er een ranking waarmee kinderen zich kunnen plaatsen voor een World Championship. Dutch Kids Golf organiseert ook zomerkampen en familiewedstrijden.
Meer informatie over de Dutch Kids Open Golf Tour

NGF Jeugdcompetitie

De NGF Jeugdcompetitie vindt jaarlijks plaats op de zondagen in juni en het begin van juli (in 2020 is het helaas niet doorgegaan vanwege de coronacrisis). De competitie kent in totaal vijf speeldagen en staat open voor jeugdspelers tot en met 21 jaar. Een team bestaat uit vier spelers, zowel jongens als meisjes. Informeer bij de (jeugd)pro of er een team is ingeschreven.

NGF Wedstrijden

Door het hele land organiseert de NGF wedstrijden en nationale kampioenschappen in diverse spelvormen voor golfers met maximaal EGA Handicap 8,0 (meisjes) of 5,0 (jongens). Voor deze wedstijden wordt doorgaans zes weken van te voren de inschrijfprocedure geopend.
De wedstrijdkalender, uitslagen en ranking zijn hier de bekijken
Lees meer over
Jeugd Beginnen met golf