Girlzgolf

Girlz Golf

Beeld: Koen Suyk
Op zoek naar een sportieve uitdaging? Golf is een sport voor meiden zoals jij: gezellig, slim, stoer, leuk en sportief!

In de ban van golf!

Golf is uitstekend geschikt voor meisjes. De NGF wil komende jaren graag meer meisjes op de baan. Met de twee Nederlandse (ex)-topspeelsters Dewi-Claire Schreefel en Christel Boeljoen is het golf voor meiden goed op de kaart gezet. Zij begonnen op jonge leeftijd met de sport.

Golfheldinnen

Christel Boeljon besloot samen met haar ouders eens een lesje te nemen bij Ad Wessels op Golfclub Spaarnwoude. Ze was toen acht jaar. De hele familie raakte in de ban. Christel besloot twee jaar later met hockey te stoppen om zich volledig op het golfen te kunnen concentreren. Al snel werd Christel opgenomen in de jeugdselecties van de NGF. Ruim tien jaar later lest Christel nog steeds bij Ad Wessels op Spaarnwoude.

Op jonge leeftijd kwam ook Dewi-Claire Schreefel in aanraking met golf. In haar woonplaats Diepenveen kreeg zij les van Johnny Balvert op de Sallandsche Golfclub. Al snel bleek dat Dewi-Claire een groot talent is. Met groot gemak kreeg ze alle onderdelen van het spel onder de knie en werd ze opgenomen in de selectie van de NGF. Op veertienjarige leeftijd wist zij het NK Strokeplay te winnen en ze is nog altijd de jongste winnaar ooit van dit kampioenschap. Hier een leuk filmpje over Dewi-Claire.

Ook voor jou!

Met deze twee golfheldinnen en met talentvolle speelsters als Anne van Dam, Myrte Eikenaar, Floor Sinke, Elise Boehmer of Charlotte Puts kunnen we vaststellen dat golf 'echt vet' is. Golf is een sport voor vlotte, stoere en sportieve meiden zoals jij!

Het Girlz Golf-programma zorgt ervoor dat meisjes met elkaar golf spelen en van elkaar leren, een sociaal netwerk opbouwen en doorgaan met golf

Hoe te beginnen?

Als je je wilt oriënteren voor de keuze van een golfbaan zijn er verschillende opties. Je kunt naar een golfbaan in de buurt waar een golfvereniging actief is, maar je kunt ook golfles nemen op een baan zonder lid te worden van een vereniging. Via deze link op GOLF.NL vind je een overzicht van vrijwel alle golfbanen in Nederland. Ook zie je hier informatie over waar je kunt leren golfen en bij welke club je eventueel lid kunt worden om je NGF-registratie te kunnen afsluiten.

Clubs met Girlz Golf-programma

Golfles via het Girlz Golf-programma zorgt ervoor dat meisjes met elkaar golf spelen en van elkaar leren, een sociaal netwerk opbouwen en doorgaan met golf. Ben je op zoek naar een baan met een Girlz Golf-programma? Neem contact op met Floris.vanImhoff@ngf.nl  

Heb je al golfervaring?

Als je goed kunt golfen, dan kun je meedoen aan wedstrijden. De NGF organiseert al jaren de NGF-Jeugdtouren. Een mooi initiatief voor jou om kennis te maken met wedstrijdgolf op nationaal niveau. Bekijk de criteria en schrijf je in via www.ngfwedstrijden.com.

Door het hele land worden er het hele jaar wedstrijden georganiseerd voor jeugd en meisjes.

  • Paginadatum 11 maart 2015
  • Auteur GOLF.NL