Johannes Veerman
Johannes Veerman
Beeld: Golfsupport.nl

Johannes Veerman, Amerikaan of Nederlander?

19 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Brett Rumford heeft in eigen land het vernieuwde ISPS Handa World Super 6 Perth gewonnen. De Amerikaanse Nederlander Johannes Veerman verloor in de matchplay knock-out fase in de verlenging van Louis Oosthuizen en werd negende.

Johannes Veerman (24) heeft de Nederlandse en Amerikaanse nationaliteit maar speelt onder de Amerikaanse vlag. Hij werd begin 2017 gedeeld 12de in het ISPS Handa World Super 6 Perth, een wedstrijd van de European Tour, en gedeeld 12de in het Maybank Championship, een wedstrijd van de European Tour en Asian Tour. 

Veerman speelt vooral in Azië. Vorig jaar werd hij eerste op de jaarranglijst van de Asian Development Tour en 50ste op de Order of Merit van de Asian Tour, waardoor hij in 2017 een kaart van het Aziatische circuit heeft. 

Hij wordt geregeld gecaddied door zijn Nederlandse vader (zijn moeder komt uit Indonesië). Begin 2017 was Veerman na Joost Luiten de beste 'Nederlander' op de wereldranglijst.

Veerman kreeg in 2016 een wildcard voor het KLM Open en werd gedeeld 51ste op The Dutch. Veerman na ronde drie in Nederland:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Veerman op Twitter: @jkrunk92.

}