Freule Daisy op de Haagsche

Erfgoed

Freule Daisy met 'haar' mannen op de Haagsche
Beeld: Stichting Nederlands Golf Archief 'Early Golf'
De NGF Commissie Erfgoed doet onderzoek naar de geschiedenis van golf, colf en kolf in Nederland.

Voor deze doeleinden beheert de commissie - oftewel Stichting Nederlands Golf Archief ‘Early Golf’ - een fysieke collectie, opgeslagen in het St. Eloyen Gasthuis in Utrecht, een webmuseum met colf- en kolfafbeeldingen en een digitaal archief met golfhistorische documentatie.

De stichting streeft naar een zo volledig mogelijke databank met historisch materiaal. Hebt u of uw club nog interessante foto’s, notulenboeken en dergelijke liggen: wij helpen u graag met het ontsluiten hiervan. 

Naast het beheren van deze collecties stimuleert Stichting NGA Early Golf golfclubs de archieven op orde te krijgen en te digitaliseren. Hiervoor is een handleiding ‘omgaan met golfarchieven’ gepubliceerd, maar los daarvan kunt u adviezen bij ons inwinnen. 

Voorts stimuleert de stichting het maken van gedenkboeken door jubilerende clubs; desgewenst adviseren wij u bij een dergelijk proces.

Erfgoed

Ten slotte verzorgt de stichting met behulp van sponsoren publicaties. Ideeën voor mooie nieuwe onderzoeken en publicaties, in samenwerking of door ons ondersteund, zijn altijd welkom. 

Hebt u vragen, wilt u met een aantal mensen eens kijken bij onze collectie in het Gasthuis, of bent u geïnteresseerd in een presentatie bij u op de club - neem contact op:

Stichting NGA Early Golf 

030 242 63 70
Postbus 8585
3503 RN Utrecht

Michiel Eijkman - voorzitter
Casper Knol - penningmeester
Do Smit - bestuurslid
Arnout Janmaat - bestuurslid/archivaris

Iain Forrester - bestuurslid
Ayolt Brongers - erelid
Toto Strumphler - erelid


  • Paginadatum 3 maart 2017