Trump Turnberry golfresort

Beste golfresorts in Europa

De beste golfresorts volgens golfers.

Leadingcourses.com stelt elk jaar een ranglijst samen van de beste golfresorts van Europa. Een handige lijst als je een bestemming zoekt voor een luxe golfvakantie.

Leadingcourses is een website met informatie over golfbanen op de hele wereld. Elke golfbaan krijgt een cijfer gebaseerd op de gemiddelde beoordeling door golfers. De top 100 van Europese golfresorts is voor 50 procent gebaseerd op het cijfer dat golfers aan de resorts geven op Leadingcourses.com, en voor de andere 50 procent telt de waardering van bezoekers op hotelpartner booking.com.

1 Trump Turnberry Resort (Schotland): 9,35

In de ranglijst van februari 2019 bezet Trump Turnberry de eerste plaats. Turnberry ligt in Schotland en bestaat onder meer uit de Ailsa Course waar geregeld het Brits Open wordt gespeeld. De linksbaan is gerenoveerd door de architect Martin Ebert. Golfers waarderen de kustbaan met een 9,4 en op booking.com krijgen de faciliteiten van Turnberry een 9,3.

Finca Cortesin Hotel Golf & Spa (Spanje): 9,35

Finca Cortesin ligt anderhalve kilometer van zee en biedt gasten onder meer 67 ruime suites, 23.000 vierkante meter tuin, vier zwembaden, een beach club, tennis- en padelbanen en natuurlijk een golfbaan. Finca Cortesin scoort net als Trump Turnberry gemiddeld een 9,35 maar het cijfer voor de baan van Finca Cortesin is met 9,1 lager dan het cijfer voor de baan van Turnberry. Daarom staat Turnberry op de eerste plaats.

3 Bowood Hotel Spa & Golf Resort (Engeland): 9,3

Bowood Hotel Spa and Golf Resort ligt in Wiltshire. De baan van architect Dave Thomas bestaat sinds 1992. 

4 Monte Rei Golf & Country Club (Portugal): 9,25

Het resort in Portugal ligt naast een spectaculaire baan van Jack Nicklaus. Er wordt gewerkt aan een tweede golfbaan op het resort in de Algarve.

5 Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort (Frankrijk): 9,15

Het resort in Zuid-Frankrijk heeft twee goede golfbanen van Dave Thomas en vier restaurants. Le Faventia is de beste en heeft een Michelin-ster.

6 Gleneagles Hotel (Schotland): 9,15

7 Grove Club (Engeland): 9,10

8 Rudding Park Golf Club (Engeland): 9,10

9 Montgomerie Maxx Royal (Turkije): 9,05 

10 Lough Erne Resort (Noord-Ierland): 9,0

Wat is wel een resort en wat niet? Een van de criteria is dat het hotel naast de golfbaan moet liggen of op het terrein van de baan. Een andere eis is dat er meer geboden wordt dan golf, bijvoorbeeld een spa, tennisbanen, zwembaden. Bekijk hier de volledige top 100 van beste golfresorts. 

Er staat geen Nederlandse golfbaan in maar wel een Belgische: het resort Naxhelet Golf Club in de Ardennen staat op de 67ste plaats. De beste Duitse resorts:

  • GC Budersand Sylt 14de
  • Golfclub Bodensee Weißensberg 26ste
  • Golfanlage auf der Gsteig 57ste
  • Schloss Lüdersburg 70ste
  • A-ROSA Scharmutzelsee 73ste
  • Golfclub Hofgut Georgenthal 81ste
  • Golf Resort Achental 100ste

  • Auteur Redactie GOLF.NL