golfbaan de gelpenberg

Zoek een club

Voor golfers met verschillende wensen zijn er verschillende clubs en verenigingen. Hier kun je een club vinden die bij je past.

Er zijn ruim 250 clubs aangesloten bij de NGF en dat zijn allemaal heel verschillende clubs en -verenigingen. Clubs die een baan in eigendom hebben, clubs die een baan huren, clubs die starttijden inkopen op een commerciële baan, clubs die op verschillende banen spelen, vriendenclubs en overkoepelende clubjes die bestaan uit golfers van verschillende clubs. ANWB Golf is een voorbeeld van een club zonder baan. Deze clubs regelen de handicapregistratie van spelers en organiseren toernooien op verschillende banen. 

Als je vaak speelt en lid wordt van een golfclub met een vaste baan of een jaarkaart op een baan koopt, dan ben je het meest voordelig uit. Een lidmaatschap bij een club met onbeperkt speelrecht of een jaarkaart met onbeperkt speelrecht varieert tussen de 600 en 1.200 euro. Sommige clubs werken nog met inschrijfgelden, obligaties of aandelen, maar de meeste clubs niet meer. 

Lid zijn van een club of een jaarkaart aanschaffen heeft veel voordelen: je kunt vrijwel altijd spelen wanneer je wilt, je kunt meedoen aan clubtoernooien, je hebt een eigen sportief ‘thuis’, je leert snel andere golfers kennen en als je beter wordt kun je meedoen aan de NGF Competitie of NGF Najaarstour.

Steeds meer clubs bieden een flexibel lidmaatschap aan, bijvoorbeeld een lidmaatschap voor doordeweekse dagen, voor weekenden of voor daluren.

Er zijn ook clubs met een 18-holes baan die een '9-holes lidmaatschap' aanbieden. Dat kan een aantrekkelijk lidmaatschap zijn voor golfers voor wie een ronde van 18 holes te zwaar is of voor golfliefhebbers die weinig tijd hebben.

Sommige clubs hebben extra aandacht voor spelers met een fysieke beperking. Het gaat dan bijvoorbeeld om liften in het clubhuis. 

Hieronder kun je zoeken naar een club in jouw omgeving of een nationale club zonder vaste baan.

  • Auteur Redactie GOLF.NL

Waar kan ik lid worden?