bal op green bij vlag golf

Wedstrijden

Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Hier vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen.

Open wedstrijden

Hieronder volgt een overzicht van open golfwedstrijden. Tips? Mail redactie@golf.nl

Kijk ook op de website van Waar kan ik wedstrijden spelen? Daar kunnen clubs en banen wedstrijden onder de aandacht brengen. Klik hier voor de Open Wedstrijdkalender van de NGF.

22 september - Haagsch Open Dames

Dit 36-holes kampioenschap om de mevrouw C.L. Smaltschaal op de baan van de Koninklijke Haagsche staat open voor vrouwen met handicap 8 en lager. Er is geen greenfee verschuldigd. Na afloop is er een prijsuitreiking met een borrel die wordt aangeboden door het bestuur van de Haagsche. Inschrijvingen: mail het secretariaat onder vermelding van naam, homecourse, (mobiel) telefoonnummer, e-mailadres, handicap en NGF-nummer. De Smaltschaal werd in 1936 aangeboden door de heer J.C. Smalt ter herinnering aan zijn in 1935 overleden echtgenote L. Smalt-Ravenswaay, een uitstekende golfster en promotor van het damesgolf. 

22 september - Prise d’Eau G-Golf Open

In de tweede editie van het G-Golf Open op Prise d’Eau is er plaats voor 24 G-Golfers: mensen mensen met een (niet lichamelijke) beperking. Ook dit jaar bestaat de wedstrijd uit twee dagdelen: de skills (korte en lange putt, pitch, chip en swing) en een wedstrijd individueel stableford op de 9-holes par-3 baan. Meer informatie: g-golf.nl. Lees ook het artikel G-Golf groeit en bekijk de NGF-pagina Golf met een beperking.

23 september - Almkreek Jeugd Open

Een wedstrijd voor jeugd t/m 21 jaar. Er wordt gespeeld in vijf categorieën, van baanpermissie t/m de laagste handicaps. Handicapcategorie 1 telt mee voor de Van Lanschot NGF Junior Ranking. De hole-in-one prijs is een reischeque van 500 euro. Golfpark Almkreek ligt net onder Gorinchem, 30 tot 45 minuten rijden van Rotterdam, Breda, Utrecht. Aanmelden kan via de website almkreekjeugdopen.nl.

23 september - NK Par-3

Golfbaan Spandersbosch is op 23 september weer gastheer van het jaarlijkse NK Par-3. Betere golfers kunnen zich tot en met 9 september 2018 inschrijven voor het 36-holes strokeplay kampioenschap waarbij elke hole van de golfbaan een par 3 is. Voor dames is de maximale handicap 8,0 en voor heren 5,0. Meedoen kost 40 euro, inclusief greenfee en lunchpakket. Meer informatie/inschrijvingen: ngfwedstrijden.com.

23 september - Zwolle Dubbel Open Fourball-Betterball

Het Zwolle Dubbel op de baan van Golfclub Zwolle is een fourball better ball stableford wedstrijd, met shotgun start, voor heren-, dames- of gemengd dubbels. De minimum leeftijd is 22 jaar en de maximale handicap van een individuele speler is 28. Gastspelers en leden van Golfclub Zwolle met een gastspeler hebben voorrang bij de inschrijving. Kosten deelname per duo is 45 euro (22,50 p.p.) inclusief koffie met een lekkernij bij binnenkomst en een borrelhap na de wedstrijd. Uitgebreide informatie is te vinden op golfclubzwolle.nl.

23 september, 14 oktober - Wedstrijden op Ullerberg

De unieke heidebaan op Landgoed De Ullerberg, die op een paar honderd meter van de net geopende  omkeerbare golfbaan The Links Valley ligt, houdt dit jaar open dagen op 23 september en 14 oktober. De heidebaan (de fairways zijn kort geschoren heide, de greens zijn gras) is in 1923 aangelegd naar een ontwerp van Gerry del Court van Krimpen. De open dagen hebben het volgende programma:
13 uur - ontvangst met koffie/thee en Veluws krentenbrood
13:45 uur - start shotgun 9-holes wedstrijd
17 uur - prijsuitreiking met glaasje en hapje in het Golfhuisje
Voor wie wil deelnemen aan het programma is de prijs 50 euro per persoon, inclusief drankje en hapje. Aanmelden kan via golf@ullerberg.nl. Website: ullerberg.nl.

26 september - Golf against Cancer

Een all-inclusive golftoernooi georganiseerd door de Stichting Against Cancer op Golf-en Businessclub De Scherpenbergh in Lieren. De golfdag is ook geschikt voor bedrijfsuitjes en deelnemers kunnen relaties of vrienden uitnodigen. Against Cancer is een non-profit stichting, 100 procent van de opbrengst gaat naar de stichting. Een 18-holes flight kost 165 euro. De golfdag bestaat uit een welkomstreceptie, borrel, wedstrijd, barbecue en veiling. Ook is er 9-holes golf en een clinic (105 euro). Men kan ook alleen de zakenborrel en barbecue bezoeken (65 euro). Meer informatie: againstcancer.nl.

26 september - Golfdag voor Spieren voor Spieren

Op De Hooge Rotterdamsche wordt voor de tweede keer een benefietgolfdag voor Spieren voor Spieren gehouden. Spieren voor Spieren weet zich gesteund door een groot aantal ambassadeurs uit de sportwereld zoals Sven Kramer, Truus en Louis van Gaal, Frank en Ronald de Boer, Daley Blind en Marit Bouwmeester. Een aantal van de ambassadeurs/(ex-)topsporters neemt deel aan de golfdag. Iedere golfer is welkom om mee te doen en bedrijven kunnen zich inschrijven voor een hele flight inclusief een bekende topsporter. Meer informatie: dehoogerotterdamsche.nl.

28-30 september - Indisch Golfweekend

Het IWG wordt voor de 70ste keer georganiseerd. Op de Hattemse Golf & Country Club wordt gespeeld om de Prinses Beatrix-bekers (die stammen uit 1934 en zijn voor de oorlog als prijs in Nederlands-Indië op de Soerabaya Golfclub uitgereikt en in 1974 aan de IGW-organisatie geschonken) en de Boroboedoer-beker (in 1978 ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het IGW door Prins Bernard geschonken). Meer informatie: stuur een mail of kijk op Facebook.com/igwgolf.

29 september - Toernooi voor linkshandigen op de Twentsche

Het toernooi voor 'lefties' op de Twentsche Golfclub wordt voor de 30ste keer georganiseerd. Er is een stabelford- en strokeplay-categorie. De beste spelers worden beloond met prijzen en er is een prijs voor wie de eerste hole-in-one maakt. Meer informatie op Facebook.com en op twentschegolfclub.nl

1 oktober - Davey Porsius Golfdag

Alps Tour-speler Davey Porsius organiseert een wedstrijd op de Goyer Golf & Country Club waarbij men met deze 23-jarige playing professional kan spelen. De golfdag bestaat uit koffie en thee vooraf, 18 holes op de Goyer, een lunchpakket, drankjes en hapjes door de baan en avondeten. Deelnemers maken kans op verschillende individuele prijzen. Meer informatie: daveyporsius.com/golfdag.

3 oktober - ODS Golftoernooi

Deze golfdag op Golfbaan Het Rijk van Margraten bij Maastricht staat in het teken van golf, netwerken, culinair genieten en gezelligheid. Deelname is enkel mogelijk voor werknemers van bij ODS aangesloten bedrijven (o.a. DSM, Sabic, Sitech, Spie, Bayer, BAM etc.).

6 oktober - Swinkelsche Open

Een lustrumwedstrijd die ook open staat voor niet-leden. De hoofdprijs: een jaar gratis speelrecht op Golfbaan de Swinkelsche bij Eindhoven. Informatie: golfbaandeswinkelsche.nl.

18-19 oktober - Dutch International Open Mid Amateur Championship

Het Dutch International Open Mid Amateur Championship is voor spelers van 30 jaar en ouder met handicap 12,4 en lager. Het toernooi wordt gespeeld op BurgGolf Purmerend. Meer informatie: dutchmidamateurgolf.nl.

27 oktober - SingleGolfers Open

De zesde editie van het SingleGolfers Open wordt gespeeld op Golfpark de Efteling. Deelname staat open voor alle golf spelende singles en sportsingles (personen van wie de partner niet golf speelt). Ook golfers die geen lid zijn van SingleGolfers.nl zijn van harte welkom. Men ontvangt bij inschrijving voor dit evenement vrijblijvend twee maanden het lidmaatschap van SingleGolfers.nl cadeau. Zo kan men kennismaken met deze 'golfclub voor singles'. Meer informatie: singlegolfers.nl.

3 november - Dutch Kids Golf Family Foursome Tournament 

De tweede editie van 2018 van dit familietoernooi wordt gespeeld op de Texelse (in het weekend van de Dutch Kids Golf/US Kids Golf jaarfinale). Teams die aan beide familietoernooien deelnemen, maken kans op de Dutch Kids Golf wisseltrofee. Teams moeten bestaan uit een speler jonger dan 18 jaar + een familielid ouder dan 18 jaar. Voor aanmeldingen, mail Dutch Kids.

Tours

US Kids Tour

De US Kids Golf Amsterdam Local Fall Tour wordt gespeeld van 29 september tot 4 november. Er wordt gespeeld op zes banen in heel Nederland en het begint op Golfclub Cromstrijen. De Tour eindigt op Texel: op 3 november is er een Dutch Kids Golf-familiewedstrijd, op 4 november staat het US Kids Fall Tour Championship op het programma.
De US Kids Tour-wedstrijden zijn toegankelijk voor junioren vanaf vijf jaar met baanpermissie tot en met jeugd van 18 jaar met een plus-handicap. Er wordt gespeeld in leeftijdscategorieën en vanaf leeftijdsafhankelijke tees. Inschrijven en informatie: dutchkidsgolf.nl/evenementen en uskidsgolf.com.

iGolf Greensome Zomercompetitie Race to Marbella

Van 19 mei tot 6 oktober zijn er wedstrijden van de Greensome Zomercompetitie die georganiseerd wordt door iGolf. Het betreft greensome strokeplay-wedstrijden, dus voor tweetallen. De hoofdprijs van de Race to Marbella is deelname aan een vierdaags toernooi in Spanje. Er wordt gespeeld op De Haenen, De Hoge Dijk, De Scherpenbergh, Golf4All Harderwijk en Midden Brabant. De finale is op De Turfvaert. Meer informatie: www.igolf.nl.

Duogolf Jaarcompetitie

Van 25 mei tot en met 6 oktober worden er wedstrijden gespeeld van de Duogolf Jaarcompetitie op 18-holes golfbanen in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Jaarlijks doen ongeveer 200 golfers mee uit heel Nederland die lid zijn van ongeveer 45 verschillende golfclubs. De duo's die meer wedstrijden spelen, dingen mee naar onder meer een golfreis naar Tsjechië, maar je kunt ook aan slechts één of twee wedstrijden meedoen. Inschrijven voor deze competitie kan t/m 29 april 2018. Meer informatie: duogolf.eu

Golf Only Tour

Golf Only en Holland Golf Events organiseren in 2018 een golftour voor golfers die spelen vanaf handicap 24 of hoger (tot 54). De serie van zes wedstrijden begint op 11 april op de Utrechtse Golfclub Amelisweerd. Er wordt ook gespeeld op Efteling Golfpark, Moyland (Duitsland), Almkreek, Westwoud en De Turfvaert. De Tour is in het leven geroepen om een breder publiek kennis te laten maken met gezellige golfwedstrijden. Meer informatie: golfonlytour.nl.

Noordelijke Golf Tour

De Noordelijke Golf Tour bestaat vijf jaar en telt in 2018 zes wedstrijden op 18-holes banen in het noorden van Nederland. Er zijn drie reguliere wedstrijden op vrijdagen en drie ‘Opens’ op zaterdagen. Naast het Drents en het Gronings Open is er voor het eerst ook een Fries Open (op Golf & Country Club Lauswolt).
Er zijn twee categorieën: strokeplay (backtees) tot handicap 11,9 en stableford (hcp 10 tot 22); met een handicap tussen de 10 en 12 kun je dus zelf kiezen. Voor het klassement tellen de beste vier resultaten mee. De winnaars mogen in Portugal meedoen aan het Golftime Open. Informatie: progolfevents.nl

Open Amateur Tour 

De Open Amateur Tour is een serie strokeplay-wedstrijden voor amateurs en professionals, mannen en vrouwen, van 18 jaar en ouder met een exact handicap van 12,4 of lager. Na augustus is er nog één wedstrijd: 08-09-2018 De Gelpenberg Open Amateur, 36 holes, strokeplay. Informatie: openamateurgolftour.nl.

SingleGolfers.nl Tour

SingleGolfers organiseert het hele jaar wedstrijden en reizen. De kalender voor 2018 is te vinden op singlegolfers.nl/kalender. SingleGolfers.nl is een organisatie voor singles en sportsingles (d.w.z.: de partner golft niet).

Amsterdam Golf Open

In 2018 wordt tot oktober opnieuw gestreden om de Amsterdamse eer in het Amsterdam Golf Open. Het is een bedrijvencompetitie voor ondernemers in de regio Amsterdam. De handicap per team van twee personen mag maximaal 72 zijn. Er zijn zes speeldagen op drie golfbanen in Amsterdam (negen holes fourball betterball). Meer informatie: klik hier.

NGF Wedstrijdkalender 2018

Klik hier voor de NGF Wedstrijdkalender van 2018 (pdf). Ga voor meer informatie, inschrijvingen en uitslagen naar www. ngfwedstrijden.com.