bal op green bij vlag golf

Wedstrijden

Vind je het leuk om een wedstrijd of toernooi te spelen? Hier vind je een overzicht van open wedstrijden en toernooien op Nederlandse golfbanen.

Open wedstrijden

Hieronder volgt een overzicht van open golfwedstrijden. Tips? Mail redactie@golf.nl

Kijk ook op de website van Waar kan ik wedstrijden spelen? Daar kunnen clubs en banen wedstrijden onder de aandacht brengen. Klik hier voor de Open Wedstrijdkalender van de NGF.

18-21 juli - Dutch Junior Open

Golfclub Toxandria in Molenschot is deze zomer voor de 34ste keer gastheer van het Dutch Junior Open. Er doen veelbelovende jonge golftalenten tot 21 jaar mee en die komen uit meer dan 20 verschillende landen. Voor de winnaar van het Zwitserleven Dutch Junior Open bij de jongens ligt een wildcard klaar voor het KLM Open 2018 en bij de meisjes een wildcard voor het South African Women's Open. Meer informatie: junioropen.nl.

20-22 juli Vlaanderen-Nederland 

Een toernooi dat gespeeld wordt op Brabantse Golf in België. Informatie: vlaned.be.

21 juli - Dutch Kids Golf Family Foursome Tournament 

De eerste editie van 2018 van dit familietoernooi wordt gespeeld op Golfclub Almeerderhout. De tweede wedstrijd van 2018 wordt gespeeld op de Texelse, op zaterdag 3 november (in het weekend van de Dutch Kids Golf/US Kids Golf jaarfinale). Teams die aan beide familietoernooien deelnemen, maken kans op de Dutch Kids Golf wisseltrofee.
Teams moeten bestaan uit een speler jonger dan 18 jaar + een familielid ouder dan 18 jaar. Na de wedstrijd is er een prijsuitreiking en barbecue waarbij niet-spelende familie welkom is. Voor aanmeldingen, mail Dutch Kids.

21 en 22 juli - Capels Senior Open

Een jaarlijks toernooi op Golf & Country Club Capelle aan den IJssel voor senioren die lid zijn van een golfclub aangesloten bij de NGF en een geregistreerde golfhandicap hebben van 28 of lager. De spelvorm is fourball strokeplay (heren-, vrouwen- en mixed teams), twee keer 18 holes. Informatie: seniorgolfopen.nl. (Sinds eind januari is er een wachtlijst.) Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en een sponsorbijdrage komt ten goede aan een goed doel, de Stichting Leontienhuis.

26-28 juli Duogolf Osnabrückerland Carrousel 

De organisatie van de Duogolf Jaarcompetitie (zie verderop) houdt een driedaags toernooi voor tweetallen op drie Duitse banen: GC Osnabrück-Dütetal, Osnabrücker GC en Artland GC. Informatie: duogolf.eu.

28 juli - Almere Open

Een open toernooi op GC Almeerderhout (deelname staat open voor leden en niet-leden). Er zijn twee handicapcategorieën: t/m 12 (strokeplay) en 13 t/m 54 (stableford). Kosten niet-leden: 45 euro. Inschrijving via almeerderhout.nl (sluit op zondag 22 juli 2018)).

1-3 augustus - Noordwijkse Jeugd Open

Dit jaar wordt het Noordwijkse Jeugd Open (NJO) voor de tiende keer georganiseerd. Er doen 90 spelers mee aan het 54-holes kampioenschap dat meetelt voor de World Amateur Golf Ranking. De winnaars in 2017 waren Jerry Ji bij de jongens en Chloë Schreurs bij de meisjes. Inschrijven kan tot 21 juli 2018. Meer informatie: noordwijksegolfclub.nl/njo.

2 augustus - Wilhelminabeker op de Haagsche

De Wilhelminabeker is een jaarlijkse wedstrijd op de Koninklijke Haagsche voor spelers die minstens één jaar in het voormalige Nederlands-Indië of het huidige Indonesië gewerkt of gewoond hebben of daar geboren zijn. Spelers moeten lid zijn van een bij de NGF aangesloten golfclub. De maximum EGA-handicap is voor dames 19,7 en voor heren 21,6. Aanmeldingen en informatie: khgcc.nl. De uiterste inschrijfdatum is 19 juli 2018.

4 augustus - Indisch Golftoernooi Melati

De vijfde editie wordt wederom gehouden op de golfbaan van Golfclub Flevoland in Lelystad. Het toernooi staat open voor golfers met Indische roots. Stuur een e-mail voor informatie en aanmeldingen.

19 augustus - Zeewolde Cup voor de jeugd

Er wordt in drie verschillende handicapcategorieën om de Zeewolde Cup gespeeld. In de categorie +5.0 t/m 15,0 wordt bruto-strokeplay gespeeld (+ netto prijzen) en de spelers in de categorie van 15.1 t/m 36.0 en van 36.1 t/m 54 (Par 3 / 4 baan) spelen een stableford wedstrijd. De kosten voor deelname bedragen € 25,- inclusief een lunchpakket, oefenballen en een mooie actiefoto. Informatie: zeewoldecup.nl.

20-26 augustus - Rijnmond Open Golf

De Hooge Rotterdamsche is de organisator van de negende editie van het Rijnmond Open Golf: een uitdagend strokeplay-toernooi met voorronden dat open staat voor alle golfamateurs uit heel Nederland.
Golfers van 50 jaar en ouder die zich plaatsen voor het finaleweekend spelen automatisch mee in het in Rijnmond Open Golf geïntegreerde seniorentoernooi. De uitslag hiervan telt ook mee in de NGF Senior Ranking.
Meer informatie: rijnmondopengolf.nl. Vijf procent van de sponsoropbrengsten komen ten goede aan Spieren voor Spieren. 

25 augustus - Mossel Trophy op de Goese

De Mossel Trophy is onderdeel van De Goese Golfweek en is 'een gezellige open wedstrijd waar mooie prijzen te winnen zijn'. Spelvorm: stableford. Het is een wedstrijd voor golfers met handicap 54 en lager. Er wordt gespeeld op de wedstrijdbaan en de par-3 baan van de Goese en het toernooi is daarom ook interessant voor golfers die net begonnen zijn. Informatie: goesegolf.nl.

26 augustus - WPN Grevelingenhout Jeugd Open

Het WPN Grevelingenhout Jeugd Open is een toernooi voor jeugd tot en met 21 jaar met een handicap onder de 18. Het toernooi telt mee voor de NGF Amateurranking. Los van de wedstrijd zijn er challenges, bijvoorbeeld een hole-in-one challenge waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Inschrijven kan tot en met 18 augustus 2018 op grevelingenhout.nl.

26-30 augustus - ANWB Golf Pin High Golf Toernooi

Deelnemers verblijven in het Five Nations Golfhotel in de Belgische Ardennen. Er wordt gespeeld op de banen van Durbuy en Five Nations. Informatie: pinhigh.nl/golftoernooien.

30 augustus - Golf4Air op de Rosendaelsche Golfclub

Op donderdagmiddag 30 augustus vindt Golf4Air plaats op de Rosendaelsche Golfclub. De Rosendaelsche stelt deze dag haar baan gratis ter beschikking aan de Yaren Foundation. Deze stichting (anbi) zamelt geld in voor kinderen die lijden aan taaislijmziekte. De opbrengst van dit toernooi komt ten goede aan e-health innovaties van het Amalia Kinderziekenhuis. Kinderen met deze ziekte lijden aan chronische longinfecties waardoor ze vaak naar het ziekenhuis moeten. Door deze projecten hoeven ze minder vaak naar het ziekenhuis voor vervelende onderzoeken.
Na afloop van de wedstrijd is er een exclusieve barbecue met wijn. Deelnamefee bedraagt 800 euro per flight van vier. Wie mensen wil uitnodigen voor alleen de barbecue zijn de kosten 45 euro. Inschrijven en informatie via info@yarenfoundation.nl.

1 september - Zeewolde Cup

Een nationale wedstrijd voor de subtop van Nederland (geboren voor 1997, heren (senioren) met een handicap van 0.0 tot 10.0 en dames (senioren) van 0.0 tot 14.0). Spelers worden automatisch op basis van leeftijd ingedeeld in de categorie dames/heren (tot 50 jaar) of dames senioren/heren senioren (vanaf 50 jaar). Zoals altijd zijn er mooie prijzen te winnen, zoals een auto voor een hole-in-one. Informatie: zeewoldecup.nl.

2 september - Grand café Martensplek Open

De tweede editie van een 18-holes wedstrijd voor golfers met handicap 36,0 en lager, georganiseerd door Grand café – Golf Hotel Martensplek. Strokeplay (netto) voor handicap 18,0 en lager, stableford voor de anderen. De nummers 1 tot en met 3 in de twee categorieën winnen prijzen, net als de deelnemers die de longest drive en neary maken. Het inschrijfgeld bedraagt 50 euro per persoon voor gastspelers (leden van GC Martensplek betalen 25 euro) en dat is inclusief greenfee, koffie en/of thee met een lekkernij, catering na 9 holes en een buffet na afloop. Informatie: mail Grand café Martensplek

3 september - Golftoernooi voor Free A Girl

Op de Goyer Golf & Country Club wordt gespeeld voor de stichting Free A girl. Het benefiettoernooi wordt georganiseerd door de stichting Golf4Charity. In de baan is er onder meer een Beat the Pro-hole en een hole-in-one challenge waarbij een Volvo gewonnen kan worden. Op de toernooidag is er catering in de baan, verzorgd door diverse cateraars en restaurants uit het Gooi. Na afloop is een borrel, muziek, een loterij, een veiling en een driegangen diner. De hoofdprijs is ook dit jaar weer ter beschikking gesteld door Fairway Golftravel en betreft een luxe golfreis voor twee personen naar het vijfsterren FairPlay Golfhotel in Benalup in Zuid-Spanje, inclusief greenfees en vliegtickets. Free a girl bevrijdt minderjarige kinderen uit de prostitutie en begeleidt ze naar een betere toekomst. Meer informatie: golf4charity.nl.

7-10 september - Pin High Zomertoernooi

Dit toernooi wordt speciaal georganiseerd voor leden van ANWB Golf. Net zoals tijdens het Pin High Zomertoernooi verblijven de deelnemers in Hotel Slenaken en wordt er gespeeld op Henri-Chapelle en International Golf Maastricht. Informatie: pinhigh.nl/golftoernooien.

8 september - WPN Grevelingenhout Open en Senioren Open

Aan het WPN Grevelingenhout Open mag iedereen vanaf 22 jaar of ouder meedoen, waarbij de handicap maximaal 18 is. Aan het WPN Grevelingenhout Senioren Open mag iedereen vanaf 50 jaar of ouder meedoen. De handicapgrens is hier ook maximaal 18. Het Grevelingenhout Senioren Open telt mee voor de NGF Senior Ranking. Na de strokeplay-wedstrijden kunnen deelnemers de dag afsluiten met een Zeeuwse mosselmaaltijd. Inschrijven kan tot en met 1 september 2018 op grevelingenhout.nl

8 september - Rozenstein Jeugd Open

De Wassenaarse Golfclub Rozenstein organiseert voor het eerst een Jeugd Open. De wedstrijd staat open voor jeugd van 18 jaar of jonger en er zijn drie categorieën: handicap 0 tot en met 18,0 (deze wedstrijd telt mee voor de NGF Ranking), handicap 18,1 tot en met 36,0 en handicap 36,1 tot 54,0. Inschrijven/informatie: rozenstein.nl.

8 en 9 september - Haenen Jeugd Open 

De tiende editie van het jeugdtoernooi op Golfpark De Haenen in Teteringen. Er zijn twee categorieën voor jeugd tot 21 jaar: jongens exact handicap t/m 11,4 en meisjes exact handicap t/m 14,9. De spelvorm is strokeplay en er is geen cut. Aanmeldingen worden geregistreerd op volgorde van handicap waarbij lagere handicaps voorrang hebben op hogere handicaps. De eerste prijs is € 250 en de beste jongen en het beste meisje krijgen een wildcard voor het Dutch Junior Open op Toxandria. De tweede prijs is € 175 en de derde prijs is € 125. De inschrijvingstermijn sluit op 26 augustus 2018. Meer informatie: haenenjeugdopen.nl.

9 september - Hooge Graven Open Jeugd Toernooi

De zevende editie van het Hooge Graven Open Jeugd Toernooi. Speciaal dit jaar is een vierde categorie voor jeugdspelers met een handicap tussen de 36,0 en 54,0. Zij spelen onder begeleiding negen holes op de grote baan. Inschrijven en meer informatie via hoogegraven-jeugd.nl.

9 september - Lipton Ice Tea Liemeer Open

De achtste editie van het toernooi op Golfclub Liemeer met als hoofdprijs een geheel verzorgde golfreis voor twee personen. Ook zijn er prijzen voor een nieuw baanrecord en  een hole-in-one. Spelers van 22 jaar en ouder kunnen zich inschrijven, waarbij de maximale handicap voor dames 15 is en voor heren 10. Inschrijfgeld €57,50 inclusief ontvangst, lunchpakket en consumpties. Meer informatie: liemeeropen.nl.

14 september - Inter Bancair Golftoernooi

De 46ste editie van het Inter Bancair Golftoernooi (IBG) wordt gespeeld op Golfpark Wilnis. Het IBG kent reeds een lange historie en wordt jaarlijks georganiseerd door en voor professionals die binnen in het Nederlandse bank- en verzekeringswezen werkzaam zijn. Ben je actief werkzaam bij een bank of financiële instelling, golf je en heb je een NGF handicapbewijs? Dan voldoe je aan de criteria om in te schrijven. Meer informatie: golftrip4u.nl/ibg.

17 september - Golfdag Fonds Gehandicaptensport

De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club stelt de baan op maandag 17 september 2018 beschikbaar voor een golfdag van Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met 1% FairShare partner BDO. Ambassadeurs van Fonds Gehandicaptensport zoals Monique Kalkman, Toine van Peperstraten en John van den Brom zetten zich in op de golfdag. Meer informatie over de golfdag: fondsgehandicaptensport.nl. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om de golfsport toegankelijker te maken voor sporters met een handicap. Klik hier voor meer informatie over Sportfonds Golf.

23 september - Zwolle Dubbel Open Fourball-Betterball

Het Zwolle Dubbel op de baan van Golfclub Zwolle is een fourball better ball stableford wedstrijd, met shotgun start, voor heren-, dames- of gemengd dubbels. De minimum leeftijd is 22 jaar en de maximale handicap van een individuele speler is 28. Gastspelers en leden van Golfclub Zwolle met een gastspeler hebben voorrang bij de inschrijving. Kosten deelname per duo is 45 euro (22,50 p.p.) inclusief koffie met een lekkernij bij binnenkomst en een borrelhap na de wedstrijd. Uitgebreide informatie is te vinden op golfclubzwolle.nl.

23 september, 14 oktober - Wedstrijden op Ullerberg

De unieke heidebaan op Landgoed De Ullerberg, die op een paar honderd meter van de net geopende  omkeerbare golfbaan The Links Valley ligt, houdt dit jaar open dagen op 23 september en 14 oktober. De heidebaan (de fairways zijn kort geschoren heide, de greens zijn gras) is in 1923 aangelegd naar een ontwerp van Gerry del Court van Krimpen. De open dagen hebben het volgende programma:
13 uur - ontvangst met koffie/thee en Veluws krentenbrood
13:45 uur - start shotgun 9-holes wedstrijd
17 uur - prijsuitreiking met glaasje en hapje in het Golfhuisje
Voor wie wil deelnemen aan het programma is de prijs 50 euro per persoon, inclusief drankje en hapje. Aanmelden kan via golf@ullerberg.nl. Website: ullerberg.nl.

26 september - Golfdag voor Spieren voor Spieren

Op De Hooge Rotterdamsche wordt voor de tweede keer een benefietgolfdag voor Spieren voor Spieren gehouden. Spieren voor Spieren weet zich gesteund door een groot aantal ambassadeurs uit de sportwereld zoals Sven Kramer, Truus en Louis van Gaal, Frank en Ronald de Boer, Daley Blind en Marit Bouwmeester. Een aantal van de ambassadeurs/(ex-)topsporters neemt deel aan de golfdag. Iedere golfer is welkom om mee te doen en bedrijven kunnen zich inschrijven voor een hele flight inclusief een bekende topsporter. Meer informatie: dehoogerotterdamsche.nl.

18-19 oktober - Dutch International Open Mid Amateur Championship

Het Dutch International Open Mid Amateur Championship is voor spelers van 30 jaar en ouder met handicap 12,4 en lager. Het toernooi wordt gespeeld op BurgGolf Purmerend. Meer informatie: dutchmidamateurgolf.nl.

3 november - Dutch Kids Golf Family Foursome Tournament 

De tweede editie van 2018 van dit familietoernooi wordt gespeeld op de Texelse (in het weekend van de Dutch Kids Golf/US Kids Golf jaarfinale). Teams die aan beide familietoernooien deelnemen, maken kans op de Dutch Kids Golf wisseltrofee. Teams moeten bestaan uit een speler jonger dan 18 jaar + een familielid ouder dan 18 jaar. Voor aanmeldingen, mail Dutch Kids.

Tours

Race 2 The Duke

De Race 2 The Duke is een nieuwe tour voor vrouwen die bestaat uit vier 18-holes wedstrijden: 
26 juni op De Hoge Kleij
17 juli op De Gulbergen
18 september op Efteling Golfpark
25 september op Broekpolder

De winnaars mogen meedoen aan de Duke Diva Day op 10 oktober op golfbaan The Duke, een benefietwedstrijd voor de LINDA.foundation. Ook in de vier Race 2-wedstrijden zal er middels een verloting geld ingezameld worden voor dit goede doel dat zich inzet voor gezinnen die in armoede leven. Onderdeel van de Duke Diva Day is een 'Beat The Duke Competition'. 
Meer informatie: golfdiva.nl.

iGolf Greensome Zomercompetitie Race to Marbella

Van 19 mei tot 6 oktober zijn er wedstrijden van de Greensome Zomercompetitie die georganiseerd wordt door iGolf. Het betreft greensome strokeplay-wedstrijden, dus voor tweetallen. De hoofdprijs van de Race to Marbella is deelname aan een vierdaags toernooi in Spanje. Er wordt gespeeld op De Haenen, De Hoge Dijk, De Scherpenbergh, Golf4All Harderwijk en Midden Brabant. De finale is op De Turfvaert. Meer informatie: www.igolf.nl.

Pin High 18-holes Zomertour

Vanaf 12 mei tot 21 juli 2018 worden wedstrijden van de Pin High 18-holes Zomertour gehouden. De organisatie is in handen van ANWB Golf. De wedstrijden staan open voor alle golfers met handicap 54 of lager. 
Dit jaar zijn er wedstrijden op 13 verschillende golfbanen. De zomertour wordt traditiegetrouw afgesloten met een finaleweekend en dat is dit jaar op Aa Saint-Omer Golf Club in Noord-Frankrijk. De wedstrijdkalender en inschrijfmogelijkheden staan vermeld op anwbgolf.nl/golfwedstrijden.

Duogolf Jaarcompetitie

Van 25 mei tot en met 6 oktober worden er wedstrijden gespeeld van de Duogolf Jaarcompetitie op 18-holes golfbanen in de grensstreek van Nederland en Duitsland. Jaarlijks doen ongeveer 200 golfers mee uit heel Nederland die lid zijn van ongeveer 45 verschillende golfclubs. De duo's die meer wedstrijden spelen, dingen mee naar onder meer een golfreis naar Tsjechië, maar je kunt ook aan slechts één of twee wedstrijden meedoen. Inschrijven voor deze competitie kan t/m 29 april 2018. Meer informatie: duogolf.eu

Golf Only Tour

Golf Only en Holland Golf Events organiseren in 2018 een golftour voor golfers die spelen vanaf handicap 24 of hoger (tot 54). De serie van zes wedstrijden begint op 11 april op de Utrechtse Golfclub Amelisweerd. Er wordt ook gespeeld op Efteling Golfpark, Moyland (Duitsland), Almkreek, Westwoud en De Turfvaert. De Tour is in het leven geroepen om een breder publiek kennis te laten maken met gezellige golfwedstrijden. Meer informatie: golfonlytour.nl.

Noordelijke Golf Tour

De Noordelijke Golf Tour bestaat vijf jaar en telt in 2018 zes wedstrijden op 18-holes banen in het noorden van Nederland. Er zijn drie reguliere wedstrijden op vrijdagen en drie ‘Opens’ op zaterdagen. Naast het Drents en het Gronings Open is er voor het eerst ook een Fries Open (op Golf & Country Club Lauswolt).
Er zijn twee categorieën: strokeplay (backtees) tot handicap 11,9 en stableford (hcp 10 tot 22); met een handicap tussen de 10 en 12 kun je dus zelf kiezen. Voor het klassement tellen de beste vier resultaten mee. De winnaars mogen in Portugal meedoen aan het Golftime Open. Informatie: progolfevents.nl

US Kids Tour

Vanaf 10 maart tot 4 november 2018 zijn er wedstrijden van de US Kids Tour. Er zijn nog meer wedstrijden dan in 2017 en voor het eerst ook twee toernooien net over de grens in Duitsland. De US Kids Tour is voor jeugdgolfers van 5 tot en met 18 jaar. In de wedstrijden zijn er verschillende leeftijdscategorieen. De registratie fee blijft $ 30 (ongeveer € 24) per Tour. De prijs per wedstrijd is verlaagd. Voor negen holes betaal je $ 30 (in plaats van $ 35 in 2017). Voor 18 holes is de prijs in 2018 verlaagd naar $ 35 (in plaats van $ 45). Inschrijven en informatie: dutchkidsgolf.nl/evenementen en uskidsgolf.com.

Open Amateur Tour 

De Open Amateur Tour is een serie strokeplay-wedstrijden voor amateurs en professionals, mannen en vrouwen, van 18 jaar en ouder met een exact handicap van 12,4 of lager. 

11-03-2018 Golfbaan Stippelberg Pre-Season Starter, 18-holes
31-03-2018 GC de Koepel pre-Competitie Starter, 36-holes, strokeplay
12-05-2018 De Keppelse GC Open Amateur, 36-holes, strokeplay
19-05-2018 Het Efteling Golfpark Open Amateur, 36-holes, strokeplay
17-06-2018 GC Almeerderhout Open Amateur, 27-holes, strokeplay
30-06-2018 Rotterdams Golf Open GC Kralingen, 54-holes, strokeplay
07-07-2018 Leeuwenbergh Haags Open, 54-holes, strokeplay
15-07-2018 Landgoed Bleijenbeek Open Amateur, 36-holes, strokeplay
18-08-2018 Edese GC Papendal Open Amateur, 36-holes, strokeplay
25-08-2018 Zaans Open, 36 holes strokeplay
08-09-2018 De Gelpenberg Open Amateur, 36-holes, strokeplay

Informatie: openamateurgolftour.nl.

SingleGolfers.nl

SingleGolfers organiseert het hele jaar wedstrijden en reizen. De kalender voor 2018 is te vinden op singlegolfers.nl/kalender. SingleGolfers.nl is een organisatie voor singles en sportsingles (d.w.z.: de partner golft niet).

Amsterdam Golf Open

In 2018 wordt van april tot oktober opnieuw gestreden om de Amsterdamse eer in het Amsterdam Golf Open. Het is een bedrijvencompetitie voor ondernemers in de regio Amsterdam. De handicap per team van twee personen mag maximaal 72 zijn. Er zijn zes speeldagen op drie golfbanen in Amsterdam (negen holes fourball betterball). Meer informatie: klik hier.

NGF Wedstrijdkalender 2018

Klik hier voor de NGF Wedstrijdkalender van 2018 (pdf). Ga voor meer informatie, inschrijvingen en uitslagen naar www. ngfwedstrijden.com.