Daan Huizing: vierde in Denemarken

Huizing 4de, Noren wint Frans Open

1 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Goede prestaties van Daan Huizing en Jurrian van der Vaart op de Challenge Tour in Denemarken. En Alex Noren heeft het Frans Open van de European Tour gewonnen.

Met 74-66-68-68 slagen (-8) eindigde Daan Huizing in de top 5 in de Made in Denmark Challenge. Het leverde de 27-jarige Nederlander een cheque van 9.000 euro op. Het is de tweede top 5 plaats dit seizoen: Huizing werd in juni gedeeld vijfde in het Hauts de France Golf Open.

Jurrian van der Vaart speelde ook een goed toernooi: 69-70-67-72. Dat betekende een gedeelde tiende plaats in het toernooi van de Challenge Tour op Himmerland Golf and Spa Resort.

Wil Besseling miste de cut in Denemarken. Op de jaarranglijst is Huizing nu de beste Nederlander (27ste), Besseling staat één plaats lager.

De winnaar, de Deen Joachim B. Hansen, won met vijftien onder par, een voorsprong van vijf slagen op de nummer twee. Het is zijn tweede zege dit seizoen.

Eindstand. Jaarranglijst

Frans Open

De Zweed Alex Noren heeft zondag het Frans Open gewonnen op Le Golf National, de baan in Parijs waar later dit jaar de Ryder Cup wordt gespeeld. Noren maakte op de laatste drie holes twee birdies voor een ronde 67 (-4) en een totaal van -7. Het is de tweede keer dat Noren een wedstrijd van de Rolex Series wint (vorig jaar won hij het BMW PGA Championship) en het is zijn tiende zege op de European Tour.

Noren was vroeger binnen dan de concurrentie en wachtte als leider in het clubhuis af wat er zou gebeuren. Suri maakte op de 18de hole een dubbele bogey waardoor de zege naar de Zweed ging. Suri, Russell Knox en Chris Wood deelden met zes onder par de tweede plaats. De Spanjaard Jon Rahm werd gedeeld vijfde en Justin Thomas en Sergio Garcia eindigden op de gedeelde achtste plaats.

De cut op de moeilijke baan in Frankrijk lag op +4. De Europese Ryder Cup-captain Thomas Bjorn maakte 81 en 77.