mijn.golf.nl de app GOLF.NL

Stichting Golfsport

Sinds 1 april 2013 is het niet meer mogelijk om contribuant te worden van de Stichting Golfsport. Wij verzoeken je om een club waar je lid kunt worden of een club die handicaps registreert voor niet-leden te zoeken. Sinds 26 augustus 2016 kunnen bestaande contribuanten niet meer gebruikmaken van NGFkaart.nl. Ter vervanging kunnen zij gebruik maken van de app Golf.nl en de 'mijn.golf.nl' omgeving om scorekaarten in te voeren.

Vanaf nu kunt u een scorekaart invoeren via de app Golf.nl of de 'mijn.golf.nl' omgeving.

Download de app (iPhone | Androidof ga direct naar de mijn.golf.nl omgeving.

Hoe maak ik een account aan met de app GOLF.NL?

Stap 1:

Open de app GOLF.NL en selecteer ‘Account aanmaken’ in het beginscherm.
Stap 2: Voer je NGF-nummer in. Deze staat op de voorzijde van je NGF-pas.
Stap 3: Voer je barcodenummer in. Deze staat op de achterzijde van je NGF-pas.
Stap 4: Voer het e-mailadres in waarmee je wilt inloggen. Klik op ‘Verder’. 
Stap 5: Kies een wachtwoord en klik op 'Verder'.
NB Vanwege de veiligheid is het niet mogelijk om meerdere accounts aan te maken met hetzelfde e-mailadres.  

Hoe maak ik een account aan voor de 'mijn.golf.nl' omgeving?

Stap 1: Open je internetbrowser en ga naar mijn.golf.nl/registreer.
Stap 2:
Voer je NGF-nummer in. Deze staat op de voorzijde van je NGF-pas.
Stap 3: Voer je barcode nummer in. Deze staat op de achterzijde van je NGF-pas.
Stap 4: Voer het e-mail adres in waarmee je wilt inloggen. Klik op ‘Verder’.
Stap 5: Kies een wachtwoord en klik op 'Verder'.

Hoe voer ik een (qualifying) kaart in met de app GOLF.NL?

Stap 1: Open de app GOLF.NL en selecteer in het beginscherm onderin de tab ‘Golfen’.
Stap 2: Klik op de knop ‘Nieuwe scorekaart’ en voer (als de app deze op basis van je locatie nog niet heeft herkend) de baan in die je gaat spelen.
Stap 3: Selecteer van welke kleur tee je gaat spelen.
Stap 4: Geef aan of je een Qualifying kaart of een oefenronde gaat spelen en vul je marker in. Geef indien van toepassing ook aan voor wie jij de marker bent. Let op: Je marker moet ook een Golf.nl account hebben om hem te selecteren en je scorekaart goed te keuren!
Stap 5: Als je een kaart gebruikt met een kaartnummer, voer deze dan ook in.
Stap 6: Controleer de datum en tijd en klik op de knop ‘Beginnen’ om de ronde te starten.
Stap 7: Vul tijdens het spelen of na de ronde je score in. Klik op ‘score indienen’ als je alle holes hebt ingevuld en deel je score na het indienen op Facebook of Twitter!

Hoe voer ik een (qualifying) kaart in met mijn computer op de 'mijn.golf.nl' omgeving?

Stap 1: Open je browser en ga naar mijn.golf.nl. Vul het e-mailadres in waarmee je geregistreerd staat bij GOLF.NL en voer je wachtwoord in. (Als je nog geen account hebt, kun je die met je NGF-pas aanmaken op mijn.golf.nl/registreer.)
Stap 2: Klik op de knop ‘Nieuwe scorekaart’ in het beginscherm (onder de tab ‘dashboard’) en voer de baan in die je hebt gespeeld.
Stap 3: Selecteer van welke kleur tee je gaat spelen.
Stap 4: Geef aan of je een qualifying kaart of een oefenronde gaat spelen en vul je marker in. Geef indien van toepassing ook aan voor wie jij de marker bent. Let op: Je marker moet ook een GOLF.NL account hebben om hem te selecteren en je scorekaart goed te keuren!
Stap 5: Als je een kaart gebruikt met een kaartnummer, voer deze dan ook in.
Stap 6: Controleer de datum en tijd en klik op de knop ‘Beginnen’ om de ronde te starten.
Stap 7: Vul tijdens het spelen of na de ronde je score in. Klik op ‘score indienen’ als je alle holes hebt ingevuld en deel je score na het indienen op Facebook of Twitter!

Buitenlandse scorekaarten invoeren

Op dit moment is het nog niet mogelijk om buitenlandse scorekaarten in te voeren via de app GOLF.NL. Stuur je ingevulde papieren scorekaart via de post op naar: Stichting Golfsport, Postbus 8585, 3503 RN Utrecht. Stichting Golfsport past je handicap aan op basis van de ingezonden scorekaart.

Kaartje verloren, gestolen of niet-werkende magneetstrip

Contribuanten van de Stichting Golfsport kunnen contact opnemen via golfsport@ngf.nl. Je ontvangt dan informatie over de wijze waarop je een duplicaat kunt aanvragen.

Magazine GOLF.NL

Alle clubleden en contribuanten van de Stichting Golfsport ontvangen tweemaal per jaar het magazine GOLF.NL (één per adres). Contribuanten van de Stichting Golfsport die het magazine GOLF.NL niet ontvangen, kunnen contact opnemen met de Stichting Golfsport via e-mail: golfsport@ngf.nl, onder vermelding van het NGF-nummer. Op alle golfbanen in Nederland wordt tevens enkele keren per jaar de gratis golfkrant GOLF.NL aangeboden.

Verhuizing

Contribuanten van de Stichting Golfsport kunnen hun adresgegevens wijzigen op mijn.golf.nl. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken door middel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas). NB: Je moet een Nederlands correspondentieadres opgeven.

Beëindigen lidmaatschap

Als een speler het lidmaatschap van een club (of zijn handicapregistratie) beëindigt en hij binnen dat jaar geen nieuwe handicapautoriteit krijgt (of zich laat registreren bij een club), dan moet hij opnieuw minimaal 1 score inleveren voor het verkrijgen van een EGA Handicap.

Nog geen lid van een club?

Wanneer je net begint met golfen en je bent nog geen lid van een club, dan dien je een club te zoeken die je handicap registreert. Je kunt volwaardig lid worden bij een club (onbeperkt spelen) of je kunt kiezen voor een club die handicaps registreert voor niet-leden. Deze clubs zijn te vinden via Waar kan ik lid worden? Je kunt daar selecteren wat voor soort club je zoekt (lidmaatschapsvorm: volledig, beperkt, registratie) en in welke regio.

Elk jaar ontvangt je een nieuw pasje met de laatst geregistreerde handicap. Lees hier meer. 

  • Auteur Redactie GOLF.NL