Ryder Cup 2018 Parijs Eiffeltoren Furyk Bjorn captain
Beeld: Getty Images

Ryder Cup-fans, er is nog hoop

18 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Kaarten voor de Ryder Cup 2018 waren begin oktober binnen enkele uren uitverkocht en het was vooral een kwestie van geluk als je een kaartje hebt kunnen bemachtigen. Maar als je goed blijft opletten, kun je er misschien alsnog bij zijn in Parijs.

Volgend jaar, van 28 tot en met 30 september, vindt de Ryder Cup plaats, in Parijs. Ter promotie diende de Eiffeltoren gisteren als drivingrange; de captains van het Amerikaanse en Europese team, Jim Furyk en Thomas Björn, sloegen gebroederlijk af richting de Champ-de-Mars. Jim Furyk zei onder de indruk te zijn van de sfeer in Parijs en de baan Le Golf National. “Het zou een van de mooiste settings in de Ryder Cup-historie kunnen worden.” Daar wil je als golfliefhebber natuurlijk bij zijn maar hoe kom je nog aan kaarten?

Boze reacties

Het reguliere ticketproces op 4 oktober verliep nogal rommelig (lees het artikel). Het idee was wie het eerst komt wie het eerst maalt (in plaats van een loterij zoals in andere jaren) maar golfers die al ingelogd waren en in de wacht zaten, werden uit het systeem gegooid of de wachttijd nam toe in plaats van af. En anderen die later inlogden, kregen wel de kans kaartjes te kopen, wat tot boze reacties leidde. Binnen enkele uren waren de kaarten uitverkocht.

Kaarten over?

Maar er is hoop... De Ryder Cup-organisatie zegt dat er later misschien alsnog kaartjes aangeboden zullen worden. Het gaat om tickets die toegewezen zijn aan partijen maar niet opgeëist worden. Als je hiervoor in aanmerkingen wilt komen, moet je de Faceboek-pagina en het Twitteraccount van de Ryder Cup goed in de gaten houden.

Op internet bieden allerlei derde partijen tickets aan maar de organisatie waarschuwt dat het vaak om nepkaartjes gaat en dat je alleen met geregistreerde kaartjes (gekoppeld aan een naam, adres en pasfoto) langs de bewaking zult komen. Op de website kun je bij Veelgestelde vragen vinden wie legale aanbieders zijn.

Dure tickets

Er zijn ook nog heel dure tickets te koop die gekoppeld zijn aan sponsoring of een verblijf. Interesse? Stuur dan een mail naar rydercuphospitality@europeantour.com. De tickets die regulier zijn verkocht, kostten voor vrijdag 150 euro, voor zaterdag 160 euro en voor zondag 175 euro.


Lees meer over

Ryder Cup