Topgolf

Robert MacIntyre komt thuis met speciaal pakketje en dat levert mooie beelden op: 'Vrienden, familie en Ryder Cup'

Als er iemand is die nooit zal vergeten waar hij vandaan komt, dan is het wel Robert MacIntyre. De inwoners van het kleine Schotse plaatsje Oban waren apetrots toen hun grootste sportheld dit weekend terugkeerde, mét de Ryder Cup-bokaal. En dat leverde mooie beelden op. Van een bescheiden Schot die zingt, danst én inspireert.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Met in zijn hand het kostbaarste stukje goud in golf, de Ryder Cup-trofee, keerde Robert MacIntyre dit weekend terug naar waar het allemaal begon. Het stadje Oban telt zo’n 8.500 inwoners, waarvan hij de beroemdste is. En dat werd bij aankomst meteen duidelijk toen een aantal passanten trots toeterde naar ‘Bob’ en de Ryder Cup.

Inspiratie

MacIntyre bracht in zijn hometown een bezoek aan drie bassischolen en Oban High School, zijn oude middelbare school. De nummer 57 van de wereldranglijst sprak met de pupillen en inspireerde ongetwijfeld de volgende generatie uit Oban. “Hopelijk heb ik ze laten zien dat iedereen, waar je ook vandaan komt, met hard werken zijn/haar dromen kan verwezenlijken. Oban is een fantastische plek om op te groeien en zal altijd mijn thuis zijn”, zei de golfer. 

500 Miles

Natuurlijk kon ook een muzikale noot niet ontbreken. Met het bijschrift “Vrienden, familie en de Ryder Cup”, deelt MacIntyre beelden van hoe hij en bekenden dansen op traditionele Schotse muziek. Ook een loepzuivere (oordeel zelf) uitvoering van I’m Gonna Be (500 Miles) van The Proclaimers deed het goed bij het enthousiaste publiek.

Droomdebuut

MacIntyre bleef bij zijn debuut in de Ryder Cup ongeslagen. Hij won in Rome twee partijen en speelde één keer gelijk, waarmee hij geen klein aandeel had in de ruime overwinning van de Europeanen (16,5-11,5). In het team van captain Luke Donald vond ‘Bob’ een goede klik met Justin Rose. Na een ‘halve’ op de eerste dag, won het Schots/Engelse duo op zaterdag van Justin Thomas en Jordan Spieth. Op zondag moest US Open-kampioen Wyndham Clark er in de afsluitende single aan geloven.