Ryder Cup 2018
Beeld: Golfsupport.nl

D-day kaartjes kopen voor de Ryder Cup

4 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Vandaag (woensdag 4 oktober) is de dag dat je online kaartjes kunt bestellen voor de Ryder Cup in Parijs. Overal in de wereld zitten golfers achter de computer te wachten totdat de sale begint.

Zoals eerder gemeld op deze website moest je je van tevoren registreren op rydercup.com om in aanmerking te komen om kaartjes te kopen. Wie geregistreerd is, heeft per e-mail een code gekregen en kan vanaf 15 uur Nederlandse tijd tickets kopen. 

Als het goed is ... Want bij de verkoop geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En iedereen maakt zich zorgen dat de kaartjes snel uitverkocht zijn of dat rydercup.com gaat crashen. 

Laat ons weten of het lukt via een bericht aan redactie@golf.nl of via Twitter. Heb je je niet geregistreerd? Vraag dan of een vriend of vriendin achter de computer zit om kaartjes te kopen. Die kan mogelijk ook een kaartje voor jou kopen.

Naschrift donderdag:

Het is veel bezoekers van GOLF.NL gelukt kaartjes te kopen en velen niet (zie verderop). De kaartjes voor de wedstrijddagen waren na enkele uren uitverkocht.

De Ryder Cup-organisatie heeft vragen van boze golfers beantwoord op deze pagina. Daar wordt uitgelegd hoe het ticketsysteem werkte. Er worden misschien nog meer kaartjes te koop aangeboden: 'In certain circumstances, additional tickets may be made available following allocation returns. We will publish information on any future sales through our official channels.'

Siep mailde donderdagochtend:

'Exact om 15:00 uur ingelogd, uiteraard van te voren aangemeld en code ontvangen. Na ruim 2 uur (!) eindelijk toegang en waren alle kaarten voor de speeldagen uitverkocht. Heel verwarrend, soms leek het of er kaarten beschikbaar waren en dan klikte je er op en was het toch uitverkocht. Tenslotte maar een paar kaartjes voor een oefendag gekocht. Uit belangstelling even gegoogled en het bleek, dat je via allerlei andere sites ook kaartjes kon kopen. De prijs: varieerde van €770 tot €1250 per kaartje en er waren per dag zo'n 50 kaarten beschikbaar. Mijn conclusie is, dat er diverse maffiose organisaties bezig zijn om hier een slaatje uit te slaan. Hoe is dit toch mogelijk en wat kunnen we hier tegen doen? Geld schijnt een belangrijke factor te zijn en het belang van de oprechte golfliefhebber speelt geen rol.'

Hans mailde donderdagochtend:

'Ik heb gister vanaf 13:30 uur proberen in te loggen. Kwam er elke keer na een wachttijd in, maar werd vanwege drukte na een aantal minuten (iedere keer verschillend) weer uitgelogd en kon ik het weer opnieuw proberen. Vanaf half 3 kwam er een algemene melding dat vanaf 15:00 uur de kaarten in de verkoop gingen en kwam ik in een wachtrij terecht. Hier heb ik iets minder dan 1,5 uur ingezeten en om 4 uur had ik mijn kaarten besteld. Ik had nog alle keuze en ben uiteindelijk gegaan voor de oefendag op donderdag en de wedstrijddag op vrijdag! Het kostte dus even wat moeite maar het is dus gelukt en ik ben er echt heel blij mee! Ik was net nog even ingelogd op mijn account en zag dat er voor de oefendag nog wel kaarten beschikbaar zijn. De wedstrijddagen en de weekkaarten zijn wel uitverkocht.'

De Ryder Cup van 2018 wordt gespeeld van 28 tot 30 september op Le Golf National in Parijs. De laatste Europese overwinning in het tweejaarlijkse duel dateert van 2014. Op Gleneagles in Schotland verdedigde het Europese team onder leiding van Paul McGinley met succes de trofee die twee jaar eerder in het Mirakel op Medinah werd veroverd. 

Lees meer over

Ryder Cup