Nieuws

Trump daagt Biden uit voor clash in de baan: 'Dit wordt misschien wel groter dan de Masters'

De strijd tussen Donald Trump (78) en Joe Biden (81) in de Amerikaanse presidentsverkiezingen neemt curieuze wendingen. Ook de golfsport wordt geregeld aangehaald om te bepalen wie een geschiktere kandidaat is voor het Witte Huis. Zo ook dinsdagavond. Als klapstuk van een speech in Florida, daagde Trump zijn concurrent uit voor een onderling golfduel over 18 holes. "Het zal een van de meest bekeken sportevenementen ooit worden."
Beeld: Video MSNBC

Beeld: Video MSNBC

Het is niet voor het eerst dat Trump over golf begint in de strijd om de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De kandidaat voor de republikeinen pochte eind juni in een onderling debat al eens over zijn handicap (2.3) en trok die van Biden (6.7) in twijfel.

18 holes op Blue Monster

En om nu voor eens en altijd duidelijk te maken wie de beste presidentskandidaat is van de twee – correctie, golfer – nodigt Trump zijn concurrent uit voor een clash in de baan. “Hierbij daag ik ‘sleepy Joe Biden’ officieel uit voor een 18 holes-golfmatch”, aldus Trump, nadat hij zijn tegenstrever op alle mogelijke manieren door het slijk had gehaald tijdens een speech in Florida.

Ik geef Biden zelfs tien slagen mee. Dat is veel

Trump had het blijkbaar al helemaal uitgedacht: “We gaan spelen op de Blue Monster in Miami, een van de geweldigste banen in de wereld. Het zal een van de meest bekeken sportevenementen ooit worden. Misschien wel groter dan de Ryder Cup en zélfs de Masters”, zo klinkt het in alle bescheidenheid.

1 miljoen dollar

En de republikein blijkt de moeilijkste niet: “Ik geef Biden zelfs tien slagen mee. Dat is veel. En als hij wint, dan doneer ik één miljoen dollar aan een goed doel naar keuze.” Neemt Biden de uitdaging aan?

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Lees meer over
Fun Ryder Cup Masters