Beeld: Merlijn Doomernik

Aafke leert golfen

Beeld: Merlijn Doomernik

 
Disclaimer: ze vindt het leuk!©

Aafke Romeijn had tot voor kort nog geen weet van golf. Het was een wereld die ver van haar af stond. Voor GOLF.NL is ze die wereld ingestapt en schrijft ze columns over haar ervaringen op en om de golfbaan.

Romeijn is journalist, schrijver en muzikant. Haar meest recente album ‘Godzilla’ kwam uit in 2021. Voor dit zeer persoonlijke album haalde ze inspiratie uit haar dichtbundel Leegstand, dat gaat over depressie en de leuke en minder leuke kanten van het leven met een depressie.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

En nu is Aafke dus ook golfer. Nouja, ze golft sinds kort. En daar schrijft ze dan weer over. Over haar vooroordelen, over leren golfen, over golfdepressies, maar vooral ook over het sprongetje dat haar hart inmiddels maakt als ze ergens een golfbaan ziet.

Lees meer

Aafke Romeijn zingt, schrijft en praat over politiek, feminisme, haar kat Henk en pulp-tv. En nu ook over golf, een wereld waar ze tot voor kort nóg geen weet van had. Scroll en selecteer een van de vijftien columns die Aafke tot nu toe schreef over haar ervaringen op de golfbaan! 
Waarom zou je je moeten verdedigen voor de sport die je beoefent?

Column 1 

Kijken hoe golf werkt “Ik kreeg het lumineuze idee om ’s nachts stiekem de golfbaan op te sneaken en alle holes te vullen met dennenappels”

Column 12

Golf widow "Ik klikte op de hashtag #golfwidow en er ging een wereld voor me open.”

 

aafke romeijn
 
Als we haar nu op golfles zouden doen, waren we dan niet het ultieme yuppengezin?

Ook leren golfen?

Als Aafke kan golfen én het nog leuk vindt ook, dan jij zeker ook! Golf is een sport midden in het groen, met een verslavend karakter! Of je het nou samen doet of alleen, je wordt constant mentaal en fysiek uitgedaagd. Tijdens een rondje golf, van 9 holes, zet je al snel 10.000 stappen! Beginnen met golf is makkelijk. Kies een cursus bij jou in de buurt, boek en ontdek golf! Met de code ‘Aafke10’ krijg je 10% korting op een Golfstart-cursus.

Boek nu

Nog meer inspiratie nodig? Laat je meenemen door Miss Montreal, Fatima Moreira de Melo en Shelly Sterk in de wondere groene wereld van golf!

Lees meer over
Beginnen met golf Column