Go For Green

Ontdek golf, de sport midden in het groen

 

Welkom in het groene geluk

Groen zit in het DNA van golf. Van de adembenemend mooie vergezichten die mee kleuren met de seizoenen, de geur van het gras en alle natuur eromheen. Elke keer opnieuw beleef je op de baan buiten van binnen en lacht het groene geluk je toe! Ondertussen daagt elke bal je uit om 'm perfect te raken en deal je met de vorm van de dag. Alleen of samen.

Bewegen in de mooiste decors van Nederland doe je tijdens het golfen

Op zoek naar minder stress?

Golfen in de natuur vermindert stress, verbetert je mentale weerbaarheid en tegelijkertijd werk je aan je conditie. Tijdens een ronde van anderhalf uur ben je al gauw 10.000 stappen verder. Bovendien gebruik je tijdens een golfswing je hele lichaam. En naast de fysieke uitdaging zorgt golf ook nog voor de nodige mentale inspanning. Je hebt namelijk alle tijd om na te denken over wat je gaat doen en wat de consequenties zijn van hoe je net hebt geslagen, aldus Frank Bakker, sportpsycholoog. Golf biedt je voortdurend een mentale uitdaging, omdat je continu voor dilemma’s komt te staan waar je creatieve oplossingen voor moet zien te vinden. Gelukkig worden de mentale vaardigheden die hierbij komen kijken niet als belastend ervaren door golfers, maar zorgen juist voor ontspanning.

Groen verleidt...

Het feit dat golf onlosmakelijk verbonden is met de natuur helpt bij de ontspanning die golf met zich meebrengt. Waar je ook kijkt op de golfbaan, je zal altijd groen zien en stelt je in staat om te genieten van de meest prachtige golfbanen met elk hun eigen kenmerkende natuur. Van golfbanen in een park, bos of midden in de polder, op elk soort valt er van alles te ontdekken. De relatie tussen groen in de omgeving en stressreductie is in vele onderzoeken al gelegd, stelt Sjerp de Vries, omgevingspsycholoog. Onderzoeken laten bijvoorbeeld zien dat groen de mensen verleidt om eropuit te gaan in de natuur en het beïnvloedt je mentale welzijn op een positieve manier. Ook laten onderzoeken zien dat mensen in de natuur op een positieve manier met elkaar omgaan.

Conclusie: de sport en natuurlijke omgeving dagen je zowel fysiek als mentaal uit. Met golf blijf je fit!

In 6 lessen sta jij op de baan!

Vind een club bij jou in de buurt en boek een Golfstart-cursus met de kortingscode 'Buiten10'.

Boek hier

In vogelvucht

Nederland kent meer dan 240 golfbanen. In de natuur. Met veel biodiversiteit. Gevarieerd. Van bos- tot parkbaan. Van polder- tot duinbaan. In vogelvlucht nemen we je hieronder mee naar negen van deze mooie banen. Van bovenaf zie je de schoonheid en het bewijs dat golf een sport is midden in het groen. 

Golf, het leukste uitje in de natuur