In vogelvlucht

Compleet golf met koninklijk tintje

De baan van de Veluwse Golf Club heeft een ondulerend karakter door de dalen die het terugtrekkende landijs heeft achtergelaten aan het eind van de voorlaatste ijstijd, ruim 150.000 jaar geleden. De bosbaan op zandgrond ligt midden tussen de kroondomeinen in Hoog Soeren en is omgeven door prachtig Natura2000-gebied.

Betrokkenheid van koningin Wilhelmina (zij wilde dat nabij gestationeerde militairen iets konden doen in hun vrije tijd) heeft ervoor gezorgd dat de Britse architect C.K. Cotton zich aanmeldde voor de klus om een golfbaan te ontwerpen in het kroondomein Het Loo. In 1963 werden negen holes aangelegd op 21 hectare op een tientallen meters dikke zandlaag. Een groot voordeel omdat tijdens regenachtige perioden de baan goed bespeelbaar blijft. Geen overbodige luxe aangezien Hoog Soeren met 950 millimeter regen per jaar de natste plek van Nederland is.

Teamwork

Een ander interessant feitje over De Veluwse is dat hole 9 de drivingrange kruist. Met een klassieke bel worden de mensen op de range verzocht even te wachten met slaan totdat de spelers voorbij zijn. Een opmerkelijk staaltje golfteamwork.

Met een klassieke bel worden de mensen op de range verzocht even te wachten met slaan totdat de spelers voorbij zijn

Een hoogtepunt op De Veluwse is het restaurant De Witte Juffer, de laatste jaren herhaaldelijk door golfers verkozen tot Beste Golfhoreca van Nederland. De gastvrijheid, het serviceniveau en de altijd met zorg bereide gerechten geven een extra reden om de mooie club te bezoeken.

Groots karakter

Dat het op alle fronten bij de Veluwse Golf Club goed voor elkaar is, is het resultaat van een collectieve inspanning van alle betrokkenen. Dezelfde inspanning heeft er ook voor gezorgd dat de 21 hectare met 9 holes een GEO-certificering heeft sinds 2018. Een duidelijk signaal, samen met de bestaande landschapsvisie en beheerstrategie, dat de club planmatig en duurzaam bestuurt.

Wie golfen graag wil combineren met gezellig, lekker eten is bij De Veluwse aan het juiste adres

Wie golfen graag wil combineren met gezellig, lekker eten is bij De Veluwse aan het juiste adres. Een compacte baan met een groots karakter en een koninklijk tintje. Een baan die rijk is aan flora en fauna met ruim 325 soorten. Een baan waarvan de fairways meekleuren met de seizoenen en waar met een volwaardige GEO-certificering duurzaamheid en aandacht voor de natuur hoog in het vaandel staan.