In vogelvlucht

Golf in een bosrijk decor

Het is niet voor niets dat de deelnemers van het Big Green Egg Open waren neergestreken op De Rosendaelsche. Het is een van de oudste banen van Nederland in een prachtige omgeving met uitdagende holes. We nemen je mee in vogelvlucht.

Ruim 125 jaar geleden is De Rosendaelsche aangelegd. Een bos- en heidebaan gekenmerkt door holes met blinde afslagen en veel hoogteverschillen. Bij menig golfer staat de Rosendaelsche op de bucketlist van ‘te spelen Nederlandse banen’. En niet om de minste redenen. Je kunt er zomaar herten spotten tijdens je ronde, de baan is uitdagend en het bosrijke decor met prachtige doorkijkjes is in alle seizoenen spectaculair. Een bijzondere ervaring voor elke golfer om op deze 18 holes championship course te spelen.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Respect voor de omgeving

Te midden van de Veluwse bossen en het glooiende landschap ligt De Rosendaelsche. Een baan met een lange en rijke geschiedenis. In 1908 is in eerste instantie een 9-holesbaan aangelegd in open landschap. Het was toentertijd een samenkomst van heide, zand, heuvels en schaarse boompartijen. Daar waar die eerste holes zijn ontworpen door Aalbrecht Arent del Court van Krimpen, zijn in 1977 de aanvullende holes ontworpen door Frank Pennink. Zo werd het een volwaardige 18-holesbaan. In 2014 zijn er nog een aantal verbeteringen doorgevoerd in de vorm van twee nieuwe holes en betere oefenfaciliteiten zoals een grotere drivingrange en een par-3-baan. Bij deze renovatie speelden veel zaken mee: beschermde dassen en dassenburchten, de uitruil van bomenkap met herplanten van heide én archeologisch onderzoek. De vernieuwingen door de jaren heen zijn zichtbaar met respect voor de omgeving gerealiseerd.

Het geonduleerde terrein waar de structuur van een oude laan nog zichtbaar is, wordt in het najaar begraasd door schapen en biedt tegelijkertijd leefruimte voor herten en reeën. Met ruim 118 soorten vaatplanten, 57 soorten mos, meer dan 30 soorten fauna en 40 soorten vogels is De Rosendealsche een waar golfparadijs.

Baanoverzicht 

Baanoverzicht Rosendaelsche

Bomenplan

Het natuurgevoel is terug te zien in het duurzame onderhoud. De hoofdgreenkeeper Marco Mooren: “Er is een bomenplan dat voorziet in het gezond houden en verjongen van het bomenbestand. In de afgelopen jaren zijn er bomen gekapt om meer licht en lucht aan de greens en fairways te geven om zo de staat van het gras te bevorderen zodat er minder water- en meststoffen gebruikt hoeven te worden.” Dat bij De Rosendaelsche natuur en golf bijeen worden gebracht bewijst het feit dat de baan al jaren GEO-gecertificeerd is.

Marco Mooren

Hoofdgreenkeeper - "Er zijn in de afgelopen jaren bomen gekapt om meer licht en lucht aan de greens en fairways te geven"

Wie op een baan wil spelen, die is ontworpen door de vader van het golf in Nederland en de voetstappen wil volgen van de profs op toernooien zoals St. Andrew’s Trophy (1983), KLM open (1988) en Big Green Egg open (2021), is welkom op De Rosendaelsche. Een zandlandschap omzoomd door bosstroken, verrijkt door de ongerepte schoonheid van de Veluwen.

Bestel gratis tickets

Wil je van 14 tot en met 17 juli deze mooie baan bekijken terwijl er topspeelsters strijden om de winst in het Big Green Egg Open? Bestel dan nu gratis tickets voor het grootste vrouwengolfevent in Nederland.

Big Green Egg Open tickets