Beginnen met golf

4 redenen om te kiezen voor golf

Waarom beginnen met golf? We hebben vier goede redenen op een rij gezet. Zodat je weet waarom golf een heel logische keuze is. Ook voor jou.

1. Golf is uitdagend én verslavend

Er is geen sport die zo uitdagend en tegelijkertijd zo verslavend is als golf. Vraag eens aan een golfer hoe moeilijk het is en je zult meteen horen dat beter worden echt wel inspanning kost. Maar ook dat het heel bevredigend is als je de bal goed raakt. Je hebt dus geduld en doorzettingsvermogen nodig. Zeker in het begin. Golf leer je - net als lopen, fietsen of autorijden - niet in een dag (en ook niet in een weekend). Gelukkig zijn er in Nederland meer dan 600 golfleraren en -leraressen die je op weg kunnen helpen om de techniek te leren. En als je eenmaal de bal mooi en hoog de lucht in ziet gaan, wil je niet anders ...

2. Met golf ben je er even uit

Iedereen wil er weleens even uit. Je hebt behoefte om af en toe alles los te laten en buiten in een mooie omgeving te ontspannen. Golf is de perfecte manier om jezelf off line te zetten. Je focus is alleen op de golfbal gericht, met veel rustgevend groen om je heen. En hoelang je uit wilt staan, bepaal jezelf; het is aan jou hoeveel holes je speelt. Bij negen holes ben je niet langer dan twee uur in de baan, bij achttien holes zo’n vier uur. Plus alles er tussenin. En heb je echt weinig tijd? Kies dan voor een ronde van 9 holes op een kortere baan.

3. Golf is voor iedereen, voor een heel leven lang

Golf kan gespeeld worden met wie, waar, wanneer en hoe jij het wilt. Het unieke handicapsysteem zorgt ervoor dat spelers van elk niveau met elkaar kunnen spelen. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent. Vele jongeren en tienduizenden 55-plussers blijven dagelijks in beweging door oefenballen te slaan of een rondje te spelen. Met fysieke beperkingen is golfen ook mogelijk. Er zijn genoeg coaches die zich hebben gespecialiseerd in het lesgeven aan deze doelgroep. Golf is een sport voor iedereen, voor een heel leven lang. 

4. Golf is altijd anders

Iedere baan en alle holes hebben hun eigen uitdagingen en die verschillen ook nog eens per seizoen. Golf is iedere dag anders: de baan- en weersomstandigheden variëren en de bal ligt nooit hetzelfde.

Ben je toe aan een sport die je - je leven lang - uitdaagt, rustmomenten in het groen geeft en nooit verveelt? Schrijf je dan in voor een beginnerscursus!

Lees meer over
Beginnen met golf