Tip van de week: Matchplay #2

10 april 2017 Redactie GOLF.NL
De NGF Competitie is in volle vaart en dus is het tijd voor de oudste spelvorm in golf: matchplay! De tweede korte instructietip van april komt van PGA Professional Floris de Haas.

'Wat een goede tip van 'living legend' Joost Steenkamer. Ik sluit me er helemaal bij aan dat het super belangrijk is om in matchplay snel de leiding te nemen met een fast start! Er zijn talloze dingen die ik heb geleerd als het gaat om matchplay. Hierbij een van mijn belangrijkste aandachtspunten: "Keep your foot on the gas pedal!"

Wat ik daarmee bedoel is dat je nooit tevreden moet zijn bij een voorsprong van 1, 2 of zelfs 3 up. Je moet altijd meer willen! Als je de kans hebt om je tegenstander pijn te doen, dan moet je dit altijd doen. Winnen van je tegenstander is natuurlijk je belangrijkste doel, maar in een ronde kan je dat best uitbreiden met een extra doel. Zelf probeer ik altijd een hole in gedachten te nemen waar ik klaar wil zijn, zodat ik met een mooie uitslag achter mijn naam niet ver terug hoef te lopen naar het clubhuis. Dit houdt me scherp en gretig. Soms haal ik mijn doel niet, maar dankzij deze instelling win ik vaak wel de partij. 

Mocht je een heel zwakke tegenstander treffen, waardoor het moeilijk is om te focussen en je concentratie te vinden, speel dan strokeplay tegen de baan. Dit geeft mij altijd een uitdaging. Moet je eens zien hoe snel je binnen bent, en warme kroketten zijn nou eenmaal lekkerder dan koude!

Succes!'

Floris de Haas won het NK Matchplay en het Nationaal Open Matchplay en is PGA Professional op UGC Amelisweerd. Lees hier meer over De Haas.

Meer instructie? Bekijk de instructievideo's.