Tip van de week: No'slice'vember
Beeld: GOLF.NL

Tip van de week: Anti-slice #2

14 november 2016 Redactie GOLF.NL
November is anti-slice maand! Elke maandag geeft GOLF.NL je een korte tip om de week goed te beginnen en meer uit je spel te halen. De tip van deze week komt van Dirk Sandee, PGA Professional op de Amsterdamse Golf Club.

Een slicebal vertrekt naar links en buigt vervolgens sterk af naar rechts. De belangrijkste oorzaak van een slice is een verkeerde swingrichting, namelijk van buiten naar binnen en/of extreem naar links. Die verkeerde swingrichting kan veroorzaakt worden doordat je te weinig indraait (schouderrotatie) in de takeaway (het begin van de swing waarbij je de club wegneemt).

DRILL: Prik een tourstick 4 à 5 meter voor je in het gras. Neem de set-up in en zorg dat de rechterschouder iets lager staat dan de linker om het wegdraaien makkelijker te maken. Draai nu je rechterschouder goed weg, zorg ervoor dat je linkerschouder onder de kin komt en sla dan rustig de bal weg, langs de rechterkant (!) van de tourstick. Als het goed is, buigt de bal naar links dankzij de goede swingrichting. Succes met oefenen!

Meer instructie? Bekijk de instructievideo's

Lees meer over

Instructie