Tip van de week: No'slice'vember
Beeld: GOLF.NL

Tip van de week: Anti-slice #3

21 november 2016 Redactie GOLF.NL
November is anti-slice maand! Elke maandag geeft GOLF.NL je een korte tip om de week goed te beginnen en meer uit je spel te halen. De tip van deze week komt van Hiddo Uhlenbeck, PGA Professional op de Kennemer Golf & Country Club.

Een slice-bal vertrekt naar links en buigt vervolgens sterk af naar rechts. De slice ontstaat - bij zuiver balcontact - door een ‘mismatch’ tussen de zwaaibaan en de stand van het clubblad. Het clubblad staat te veel open ten opzichte van de zwaaibaan en de zwaaibaan beweegt te veel van buiten naar binnen. Als je ervoor zorgt dat je dat je clubblad meer gesloten staat in de top van je achterzwaai, zal de zwaaibaan automatisch rechter zijn. 

DRILL: Zorg dat je jezelf kunt zien in een spiegel en maak een achterzwaai. Bekijk hoe je clubblad staat ten opzichte van de grond in de top van de zwaai. Wijst de teen van de club recht naar beneden, dan staat het clubblad open. Ligt het slagvlak van de club meer horizontaal, alsof je er een drankje op kan zetten, dan staat het clubblad meer gesloten. Je kunt je beide posities opzoeken door de stand van je linkerpols (voor de rechtshandige golfer) aan te passen. Wanneer je je pols naar achteren knikt, komt het clubblad open te staan. Als je je pols naar voren knikt zodat de rug van de hand boller komt te staan, blijft het slagvlak meer gesloten. En dat gesloten blad helpt automatisch om de zwaaibaan meer van binnen naar buiten te laten gaan. Succes met oefenen!

hiddogolf.com

Meer instructie? Bekijk de instructievideo's.

Lees meer over

Instructie