Tip van de week: No'slice'vember
Beeld: GOLF.NL

Tip van de week: Anti-slice #4

28 november 2016 Redactie GOLF.NL
November is anti-slice maand! Elke maandag geeft GOLF.NL je een korte tip om de week goed te beginnen en meer uit je spel te halen. De tip van deze week komt van Roel Verdonschot, PGA Professional op de Noordwijkse Golfclub en coach van tourprofessional Darius van Driel.

Een slice is een balvlucht met een sterke bocht naar rechts. Hoe ontstaat een slice? De slice ontstaat als het clubblad te veel open staat ten opzichte van de zwaaibaan.

Als ik les geef, probeer ik altijd het tegenovergestelde voor elkaar te krijgen. Dus als iemand heel erg hookt (een bal met een sterke curve van rechts naar links), dan is het doel om aan het einde van de les een slice te kunnen slaan. 

In het geval van een slice is het andersom en probeer ik de golfer te leren om een hook te slaan. Als je dat kan, dan kan je ook de gulden middenweg vinden en een draw slaan. Vaak zie je zelfs dat als je het probeert, dat er al vanzelf een mooie draw (een bal die op rechts vertrekt en naar links terug komt richting het doel) op de bal komt in plaats van een hook.  

DRILL:  Een goede manier om het gevoel van een hook te oefenen is met een tennisracket en een paar tennisballen. 

Het mooie van tennis is dat als je met topspin wilt slaan, dat dit altijd lukt, en er nooit ongewenst een slice uitkomt. De bal kan in het net eindigen of uit gaan, maar de bal zal nooit slicen. In golf is dat anders en gebeurt het vaak dat je een slice slaat terwijl je juist voor een draw ging.

Als je een tennisbal met topspin wilt slaan, hoe doe je dat dan? Net als bij golf is het zo dat het tennisracket een beetje dichtstaat ten opzichte van de zwaaibaan.

Heb je een tennisracket in huis? Probeer met een tennisracket een paar topspin ballen te slaan. Neem het gevoel dat je daarbij hebt mee naar de golfbaan (of neem je tennisracket mee naar de driving range) en probeer dezelfde beweging te vertalen naar de golfswing. Succes met oefenen!

Meer instructie? Bekijk de instructievideo's.

November is anti-slice maand! 

Anti-slice #3: Hiddo Uhlenbeck

Anti-slice #2: Dirk Sandee

Anti-slice #1: John Boerdonk

Lees meer over

Instructie