Equipment

Rogue ST drivers van Callaway

Vier jaar na de introductie van de originele Rogue driver lanceert Callaway Rogue ST: veel beproefde innovaties zijn verder verbeterd voor nog meer balsnelheid.

Rogue is na een onderbreking van vier jaar terug als het Callaway vlaggenschip voor 2022. Die 'ST' staat voor Speed Tuned, en dat slaat op de fijne afstelling van alle technologieën die Callaway in de afgelopen jaren introduceerde, en dat zijn er een flink aantal.

Naast het Jailbreak Speed Frame heeft Callaway wederom kunstmatige intelligentie en behoorlijk wat rekenkracht gebruikt om het clubblad te optimaliseren voor snelheid en spin. De meest opvallende verandering is de finish van de nieuwe drivers: de kroon is mat zwart in plaats van glanzend zwart.  

nieuwe callaway rogue st golfclubs

 

De grootste vernieuwing onder de motorkap in de nieuwe Rogue ST drivers is de Tungsten Speed Cartridge. Dit gewicht van wolfraam van 26 gram zit diep en laag in het clubhoofd voor extra vergevingsgezindheid, zodat ballen geraakt richting hiel of de teen op het clubblad minder afstand verliezen.

nieuwe callaway rogue st golfclubs

Kies je kop

De nieuwe driver verschijnt in vier verschillende modellen. Met deze vier koppen - die ook allemaal een verschillend clubblad hebben - denkt Callaway alle golfers te kunnen helpen met verre en rechte drives.

De Max is het model met de hoogste Moment Of Inertia (vergevingsgezindheid) en geschikt voor de meeste golfers. De Max D is voor de golfers die iets aan hun slice willen doen. Voor golfers met een hogere clubhoofdsnelheid, die vaak op zoek zijn naar minder spin, is er de Max LS. De nieuwe Triple Diamond LS is het tourmodel en het clubhoofd dat je vooral op de tour ziet: lage spin en minder vergevingsgezind voor spelers die 'workability' belangrijk vinden (het slaan van verschillende balvluchten). 

nieuwe callaway rogue st golfclubs

Veel 'tech' in fairwaywoods en hybrides

Natuurlijk is er geen fatsoenlijke driver 'launch' zonder bijpassende fairwaywoods en hybrides. In de nieuwe fairwaywoods - in 3 verschillende modellen verkrijgbaar: Max, Max D & Max LS - heeft de Jailbreak-technologie een iets andere vorm. Niet twee tralies maar een 'batwing' zorgen voor een stijver clubhoofd en een hogere balsnelheid. Net als in de drivers is er wolfraam gebruikt om het zwaartepunt naar voren en omlaag te brengen voor minder spin en een hoge lancering.

nieuwe callaway rogue st golfclubs

In de hybrides zien we ook drie verschillende modellen: Max, de Max OS (Oversize, voor meer vergevingsgezindheid) en de Pro, waarbij de laatstgenoemde wat meer op een fairwaywood lijkt en de eerste twee qua looks en speeleigenschappen meer overeenkomsten hebben met een lang ijzer.

nieuwe callaway rogue st golfclubs

Ook 'Rogue ST' ijzers

Naast metalwoods lanceert Callaway ook nieuwe Rogue ST ijzers en de lijn bestaat uit 4 modellen. Met de 450 roestvrij staal A.I. Face Cup (het clubblad is in het hoofd gelast) claimt Callaway niet alleen extra snelheid maar ook een hoge lancering en steile landing zodat de bal ook blijft liggen op de green. De vlucht is geoptimaliseerd dankzij 62 gram aan wolfraam (260% meer dan in de Mavrik ijzers). 

nieuwe callaway rogue st golfclubs

De Max is de standaard ijzer in de lijn en heeft de sterkste (laagste) lofts voor golfers die elk beetje extra afstand en vergevingsgezindheid kunnen gebruiken. Dankzij kunstmatige intelligentie is elk clubhoofd anders en geoptimaliseerd voor consistentie in snelheid en spin. Naast de Max is er de Max OS (Oversize), de Max OS Lite (lichtgewicht) en de Pro (slanker design).   

Prijs & productinformatie

De Callaway Rogue ST golfclubs zijn vanaf 4 maart 2022 te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan, via Jumbo Golf of via de website van Callaway.

Prijs
Drivers: € 569
Fairwaywoods: € 349
Hybrides: 
€ 279
IJzers (6 clubs): 
€ 999

Meer weten? 
eu.callawaygolf.com

 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Equipmentnieuws in 2022:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Metalwoods

Callaway Rogue ST
TaylorMade Stealth

Putters
Odyssey Eleven, Tri-Hot 5K, White Hot OG & Toulon

IJzers
Cobra Air-X, LTDx, Forged Tec

Wedges
Vokey SM9
PING Chipr

Golfballen
Titleist AVX
Callaway Chrome Soft

Schoenen
FootJoy Fuel, Premiere Series en Traditions
Ecco Biom C4
Ecco Golf x J.Lindeberg

Trolleys
Motocaddy S1

Lees meer over
Equipment