Equipment

Voor de worstelende chipper: PING ChipR

Moeite met chippen? PING lanceert met de ChipR een potentiele oplossing voor golfers die moeite hebben met de korte slagen naar de vlag.

Wat is het?

Er zijn weinig golfers (misschien Cameron Smith en Matt Fitzpatrick uitgezonderd) die geen moeite hebben met die korte slag naar de vlag, oftewel chippen. Om daar slim op in te spelen lanceert PING de ChipR. Het merk beschrijft de club als een combinatie tussen een putter en een wedge. 

'Golfers die bang zijn voor vette of dunne chips hebben echt baat bij de ChipR',  zegt John K. Solheim van PING. 'Eigen onderzoek heeft aangetoond dat 1 op de 3 golfers betere resultaten behaalt met deze club in vergelijking met een traditionele wedge.'     

Wat is er nieuw?

De chipper van PING heeft de loft van een ijzer-9 en de lengte van een putter, namelijk 35 inch. De ChipR heeft dezelfde lie angle als een putter (meer upright zodat je dichter bij de bal staat). Deze chipper kan je dan ook het beste gebruiken met een putting stroke en -stand. Dat komt de controle ook ten goede. De club heeft een langere grip zodat je de club ook korter kunt vastpakken voor nog meer controle. 

Het clubhoofd is gegoten en van roestvrij staal. Leuk feitje: deze ChipR is geïnspireerd op de PING Chipo uit de jaren 70. Het clubhoofd van deze chipper uit 2022 is iets zwaarder dan je gewend bent. Dat is prettig omdat het ervoor zorgt dat de bal net zo reageert als bij een putter (en je dus niet zo hard hoeft te slaan om een bepaalde afstand te overbruggen). De microgrooves op het clubblad genereren beperkt spin, maar zorgen wel voor de goede balvlucht.  

de nieuwe PING ChipR

Wat vinden wij?

De chipper is natuurlijk niet nieuw, maar het is altijd interessant als een groot gerenommeerd merk als PING zich er (opnieuw) aan waagt. Het grootste nadeel van een chipper, en dus ook bij deze ChipR, is het gebrek aan veelzijdigheid. Deze club is niet geschikt voor lobshots, slagen uit de diepe rough of een bunker. Het is niet een club die je kan manipuleren, door bijvoorbeeld het blad open of dicht te zetten, maar dat is ook gelijk de grootste kracht van deze club: eenvoud. Het korte spel wordt een stuk eenvoudiger met een club waarmee je de bal met een puttingstroke de lucht in kan krijgen. Dat de ChipR kwalitatief hoogwaardig is en van een gerenommeerd merk is, is ook te zien aan de prijs. Er zijn natuurlijk ook andere (goedkopere) chippers te koop. 

Pin er ons niet op vast, maar deze ChipR (en elke andere chipper) kan een grote redding zijn voor alle golfers die een handicap boven de 20 hebben en wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Resteert nog wel de vraag, welke club haal jij uit je tas?

Prijs

De PING ChipR is te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan, via Jumbo Golf.

€199,- (graphite €210,-)

Meer weten? 

ping.com

Equipmentnieuws in 2022:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Metalwoods

Callaway Rogue ST
TaylorMade Stealth

Putters
Odyssey Eleven, Tri-Hot 5K, White Hot OG & Toulon

IJzers
Cobra Air-X, LTDx, Forged Tec

Wedges
Vokey SM9
PING Chipr

Golfballen
Titleist AVX
Callaway Chrome Soft

Schoenen
FootJoy Fuel, Premiere Series en Traditions
Ecco Biom C4
Ecco Golf x J.Lindeberg

Trolleys
Motocaddy S1

Lees meer over
Equipment