Equipment

De golfschoen waarmee je op straat gezien wil worden

Over golfequipment valt genoeg te schrijven. In de rubriek ‘In de etalage’ besteden we aandacht aan wat er in de wereld van golfspullen te koop is, waardoor we de keuzestress een beetje wegnemen.

Golfmode

Over kleding raken we niet uitgepraat en uitgeschreven. Kledingvoorschriften in golf zijn vaak voer voor discussie, maar tegelijkertijd draait de golfmodeindustrie op volle toeren. Er valt tegenwoordig genoeg te kiezen. Er is voor mannen veel meer dan de ruitjesbroek en rode broek en golfende vrouwen worden ook op hun wenken bediend. “Het grote verschil met zeg dertig jaar geleden? Toen durfde je met golfkleding niet over straat, maar tegenwoordig is golfkleding zo trendy, dat je je er ook buiten de golfbaan prima mee kan vertonen. Van stof tot leer, gore-tex, waterdicht, beschermend tegen uv-straling, gerecyceld materiaal en dus aandacht voor duurzaamheid. De keuze is enorm”, zegt Maud Schaap van Jumbo Golf & Hockey. “Daarbij kun je nog wel een verschil maken tussen de technische merken, die de nadruk hebben liggen op functionaliteit, en merken die iets meer trendgevoelig zijn. Maar ook die leveren echt goede kwaliteit.”

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Naast kleding hebben ook golfschoenen een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Speelde je vroeger nog op golfschoenen met metalen spikes, vandaag de dag zijn naast golfschoenen met kunstof spikes ook spikeless sneakers erg in trek. “Ook wat schoenen betreft zie een een trend”, vervolgt Schaap. “Wij hebben bijvoorbeeld het merk Cole Haan in de collectie, dat zichzelf heeft verplicht om minimaal 25% van het gewicht van de schoen uit natuurlijk (zonnebloemen) of gerecycled materiaal te laten bestaan.”

Wat hebben we hier?

ECCO Golf x J.Lindeberg

Samenwerkingen – collabs om maar eens trendy buitenlandse taal te gebruiken – zijn populair. Merken die hun expertise en kwaliteit bundelen om tot een fraai en goed product te komen. Dat is precies wat ECCO en J.Lindeberg, een Deense/Zweedse alliantie, voor ogen hadden. De kennis van ECCO op het gebied van (golf)schoenen vermengd met de gestroomlijnde, street-style esthetiek van J.Lindeberg, dat de laatste een opmars maakte in de golfwereld maar ook onder skiërs heel populair is. Voor het resultaat (de looks) lieten beide zich inspireren door het stadsbeeld, de architectuur en straten van New York. Schaap: “Mooi om te zien dat in deze samenwerking het aanbod voor de vrouw net zo groot is als voor de man. Dat past helemaal in beeld dat steeds meer vrouwen zich aangetrokken voelen tot golf.”

Ecco Jlindeberg collab

Kennen we dit al?

Zoals gezegd zijn samenwerkingen iets van de laatste tijd. ECCO is een merk dat een veelvoud aan noppen (100) introduceerde onder zool van de schoen, voor meer grip op de baan. Ook voor deze schoenen zijn hoogwaardige materialen (zoals leer) gebruikt. Het model Tray is er ook met een riempje dat is afgeleid van de iconische riem van J.Lindeberg. De high-topversie is ook bijzonder en doet een beetje denken aan de bekende hoge Converse All Stars.

Voor wie?

Beginnende & gevorderde golfers

Voor wie er in stijl wil bijlopen op de golfbaan, maar ook waarde hecht aan functionaliteit. Dat spreekt zowel de beginnende als gevorderde golfer aan natuurlijk. Deze twee merken hebben dat goed begrepen.

Ecco Lindeberg tray 1 golfschoen

Prijscategorie?

100-200 euro

Het prijsverschil zit 'm in de verschillende modellen: Biom en Tray. Biom is meer het sportieve model en Tray meer trendy.

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Jumbo Golf & Hockey, partner van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie.

 

Lees meer over
Equipment