Advertorial

Nieuwe clubs van Cobra gaan verder en hoger dan ooit

Rechter en verder slaan. Wie wil dat nou niet? Cobra heeft daar de oplossing voor met drie nieuwe lijnen: Air-X, LTDx en Forged Tec. Er zit voor iedereen iets bij, van beginnende tot ervaren golfers.

Wat is het?

Voor hoge handicappers en beginnende golfers heeft Cobra de Air-X-ijzers en hybrides ontworpen. De clubs zijn extreem licht om je te helpen de bal hoger en verder te slaan. Het gewicht zit onderin de club voor meer stabiliteit en vergevingsgezindheid. Ballen die niet in het midden van het clubhoofd geraakt worden, gaan nog steeds hoog en ver. Er zit ook meer gewicht in de hiel, waarmee de draw gestimuleerd wordt en daardoor heb je meer controle over je balvlucht.

Voor golfers van alle niveaus heeft Cobra de LTDx-ijzers ontwikkeld met twee technologieën: PWR-COR Design en PWRSHELL FACE Technology. Dat gaat je helpen om een hogere balsnelheid te creëren en rechtere ballen te slaan. Bovendien zijn de ijzers vergevingsgezind, waardoor je minder afstand verliest bij het missen van de sweetspot.

Cobra LTDx ijzer

Ook heeft Cobra de vierde generatie van de KING Forged TEC-ijzers geïntroduceerd voor de midden en lage handicappers. De clubs zijn in vijf stappen gesmeed, het aanzicht van de club is van boven strakker dan voorheen en het schuim achter het clubhoofd geeft meer gevoel en een beter geluid.

Cobra Forged TEC ijzer

Wat is nieuw?

Het clubhoofd van Air-X-ijzers en hybrides is twee gram lichter dan de vorige lijn. Daarnaast is de grip zelfs zes gram lichter dan bij de eerdere clubs uit de F-MAX-lijn. Hoe lichter de club, hoe makkelijker het is om meer snelheid te creëren. Met meer clubsnelheid gaat de bal hoger en verder en dat maakt golfen makkelijker (en dus leuker).

Cobra maakt bij de lange ijzers van Air-X gebruik van offset. Dat helpt je om rechter te slaan, omdat het clubhoofd achter de shaft zit. Bij de korte ijzers en wedges is er minder offset voor maximale controle en precisie.

Bij de hybride, een combinatie van een lang ijzer en een fairwaywood, zit het gewicht eveneens laag en achterin het clubhoofd. Daarnaast is er meer gewicht in de hiel dan op de teen. Dit moet zorgen voor rechtere balvluchten. De offset helpt om de bal hoger te slaan met meer controle. Het clubblad van de Air-X-hybride is van nikkel en chrome, waardoor de club langer meegaat.

Cobra Air-X hybride

Bij de LTDx-ijzers wordt gebruik gemaakt van PWR-COR Design. Dat zorgt voor opvallend hoge balsnelheid, veel vergevingsgezindheid en controle over je balvluchten. De gewichtsverdeling is zo opgebouwd, dat er een heel laag zwaartepunt is. Dat moet zorgen voor een hogere en voorspelbaardere balvlucht. Om het balcontact fijn te laten voelen is er dempend polymeer geïnjecteerd in het clubhoofd.

Ook wordt er gebruikgemaakt van PWRSHELL FACE Technology voor meer flexibiliteit, wat resulteert in een hogere balsnelheid en lancering. In het clubhoofd zit een dun en sterk roestvrij staal stukje en dat geeft meer flexibiliteit in het clubblad. Daardoor zijn de balcontacten beter. Ook helpt dit als de bal niet in de sweetspot geraakt wordt. 

Cobra LTDx ijzer technisch

Cobra heeft bij de Forged TEC-ijzers gekozen voor een strakkere toplijn (aanzicht van boven) en minder offset. Dit zorgt ervoor dat de betere spelers meer opties hebben voor verschillende balvluchten. Offset creëert een draw bij impact; minder offset is niet alleen mooier maar geeft ook meer mogelijkheden. Het schuim achter het clubblad is zachter dan bij de eerdere generaties van deze ijzers. Dat geeft meer afstand, terwijl het gevoel, het geluid en de feedback goed blijven. Ook in deze club maakt Cobra gebruik van PWRSHELL FACE Technology.

Tot slot zijn er nog de Forged TEC X-ijzers. Hier zit er een gewicht van 65 gram onderin de club (45 gram meer dan bij de Forged TEC-ijzers) om voor een hogere balvlucht te zorgen. De clubs hebben meer loft dan de Forged TEC en de toplijn is iets dikker.

Cobra Forged TEC ijzer technisch

Alle ijzers één lengte

Bij de LTDx en Forged Tec kun je ervoor kiezen om de ijzers in de dezelfde lengte te bestellen. Elk ijzer heeft dan de lengte van een ijzer 7. Dat helpt je om sneller progressie te maken. Het belangrijkste is immers impact; als de stokken even lang zijn, kun je de impact constanter maken, waardoor je sneller, verder en rechter gaat spelen. Cobra-speler en tourpro Bryson DeChambeau maakt hier al jaren met succes gebruik van. Inmiddels heeft de Amerikaan acht PGA Tour-toernooien gewonnen, waaronder het US Open in 2020 met 7 slagen verschil.

Prijs & productinformatie

Air-X-ijzers en -hybrides

De ijzers zijn verkrijgbaar met stalen en graphite shafts voor rechtshandige spelers. Voor linkshandige golfers zijn alleen de graphite shafts beschikbaar. De hybrides kunnen bij de ijzersets besteld worden, maar zijn ook los verkrijgbaar. Mannen hebben vijf opties: 3H (19º), 4H (22º), 5H (25º), 6H (28º) en 7H (31º). Vrouwen kunnen vier hybrides kiezen: 4H (23º), 5H (26º), 6H (29º) en 7H (32º).

Mannen:
staal: €699 (5-pw)
graphite: €799 (5-pw)

Vrouwen:
graphite: €799 (6-pw)

Meer weten?
https://www.cobragolf.com/air-x

LTDx-ijzers

De normale LTDx ijzers zijn verkrijgbaar met stalen en graphite shafts. Beide sets zijn te verkrijgen voor rechts- en linkshandige spelers. Je hebt de keuze uit vier verschillende shafts: stiff, regular, lite en women’s flex.

Mannen:
staal: €999 (5-pw)
graphite: €1099 (5-pw)

Vrouwen:
graphite: €1099 (5-pw)

De één-lengte-ijzers zijn ook verkrijgbaar met stalen en graphite shafts. Beide sets zijn te verkrijgen voor rechts- en linkshandige spelers. De achterkant van deze ijzers hebben blauwe en rode tinten.

Mannen:
staal: €999 (5-pw)
graphite: €1099 (5-pw)

Vrouwen:
graphite: €1099 (5-pw)

Meer weten?
https://www.cobragolf.com/ltdx-irons

Forged TEC

De Forged TEC en Forged TEC X zijn te bestellen voor rechtshandige golfers. Voor linkshandigen is het mogelijk om op maat gemaakte clubs te bestellen. Je kunt kiezen voor een regular of stiff shaft.

Kies je voor één-lengte-ijzers dan zit er een loodstrip op van 110 gram bij de regular shaft en 115 gram bij stiff shaft. De wedges hebben een extra gewicht van 120 gram bij de standaard stalen shaft.

staal: €1199 (4-pw)
één-lengte: €1199 (4-pw)

Forged TEC X

staal: €1199 (4-pw)
graphite: €1399 (4-pw)

Meer weten?
https://www.cobragolf.com/forged-tec

Lees meer over
Equipment