Equipment

Beproefde technologie in Ecco Biom C4

Een 100% waterdichte spikeloze leren schoen met sneakerlook waarin je voeten koel blijven. Dat is de korte samenvatting van de Ecco Biom C4.
Beeld: ECCO Golf

Beeld: ECCO Golf

Als je Ecco zegt, zeg je 'hybrid'. Golfschoenen die je zowel op als buiten de golfbaan kan dragen hebben het merk - mede dankzij Fred Couples - geen windeieren gelegd. Het merk heeft er voor een groot deel aan bijgedragen dat minder dan 30% van alle verkochte golfschoenen spikes hebben. De laatste toevoeging aan een inmiddels lange lijn van spikeloze golfschoenen van het Deense merk is de nieuwe Biom C4. We zetten de beproefde technologieën van Ecco in de C4 voor je op een rij:

Grill

De nieuwe C4 laat zich het beste samenvatten als een combinatie van de opvallende Biom H4 uit 2021 en de succesvolle Biom Cool Pro uit 2019. Om je voeten koel te houden in de - hopelijk warme - zomer van 2022 is de zool met de opvallende 'grill' terug. Deze techniek zorgt voor meer luchttoevoer naar de zool zodat je voeten ook aan de onderkant fris blijven.

Natural Motion leest

De Biom leest is van leer uit de eigen looierijen. Het Fluidform fabricatieproces van Ecco betekent dat er in de productie van de C4 geen naaiwerk of lijm aan te pas is gekomen. De gekleurde T.PU blokken - die de schoen een moderne sneakerlook geven - zorgen voor extra stabiliteit. Net als vorige edities van de Biom is de leest op basis van uitgebreid voetonderzoek zo gevormd dat deze moet aanvoelen als een tweede huid. 

Minder dan 30% van alle verkochte golfschoenen hebben spikes

Gore-Tex en grip

Dankzij Gore-Tex Surround is de C4 waterdicht en blijven je voeten droog terwijl warmte en damp kan ontsnappen.

De 'MTN Grip' buitenzool zorgt met drie verschillende secties voor de ideale combinatie van tractie, stabiliteit en ondersteuning tijdens de swing.

Stretch sok

Nieuw in de C4 is de flexibele 'mesh' sok waar je makkelijk in stapt voor meer draagcomfort en aansluiting op je voet. De ademende ortholite inlegzooltjes kunnen verwijderd worden voor extra wijdte. 

De nieuwe BIOM C4 is verkrijgbaar in 4 kleuren: Zwart, Wit/Zwart, Beton/Zwart and Wit/Beton.

ECCO GOLF x J.LINDEBERG 

Naast de lancering van de C4 komt Ecco met een nieuwe samenwerking, om precies te zijn met J. Lindeberg. Het schoenenmerk sloeg de handen ineen met het Zweedse modemerk voor een meer gewaagde – in onze ogen futuristische – versie van de C4 (zie onder). De veters zitten 'verstopt' onder een opvallende schuine rits. Het uiterlijk is geheel anders, maar de technologie komt op veel punten overeen met de C4. Leuk detail: elk paar komt in een speciale schoenendoos die je kunt opvouwen en gebruiken als puttmat. Na deze eerste ‘drop’ volgen er nog drie andere modellen uit de samenwerking tussen de twee golfmerken. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Prijs & productinformatie

De BIOM C4 golfschoen is vanaf 1 april te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan, via Jumbo Golf of via de website van Ecco.

Prijs
BIOM C4 € 199,99

BIOM C4 X J. LINDEBERG € 230

Meer weten? 
nl.ecco.com


Equipmentnieuws in 2022:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Metalwoods

Callaway Rogue ST
TaylorMade Stealth

Putters
Odyssey Eleven, Tri-Hot 5K, White Hot OG & Toulon

IJzers
Cobra Air-X, LTDx, Forged Tec

Wedges
Vokey SM9
PING Chipr

Golfballen
Titleist AVX
Callaway Chrome Soft

Schoenen
FootJoy Fuel, Premiere Series en Traditions
Ecco Biom C4
Ecco Golf x J.Lindeberg

Trolleys
Motocaddy S1

Lees meer over
Equipment