Equipment

3-in-1 golfschoen: Ecco Biom Cool Pro

Bewegingsvrijheid, waterdichtheid en een ademende golfschoen in één nieuw model. De Deense schoenenexperts van Ecco hebben een flink aantal technologieën bij elkaar gestopt voor naar eigen zeggen de beste golfschoen ooit: Biom Cool Pro.
Beeld: ECCO GOLF

Beeld: ECCO GOLF

Form follows function. Dat is het ontwerpmotto van schoenenmerk Ecco.  Het gaat erom dat de schoen goed zit. Dat het er ook goed uit mag zien volgt daarna pas. Ecco bestaat sinds 1963 en zet vol in op kwaliteit. Ze beheren elk deel van de keten, van koe tot leerlooierij (waaronder een vestiging in het Nederlandse Dongen) tot schoen. Het familiebedrijf verkoopt 20 miljoen schoenen per jaar en zegt met de Biom Cool Pro weer flink wat verbeteringen voor de golfer en golfster in handen te hebben. 


In een sportief design biedt de Biom Cool Pro waterdichtheid, verkoeling, comfort, stabiliteit. De schoen is zoals we gewend zijn van Ecco spikeless (volgens Ecco zijn nog maar 30% van alle golfschoenen uitgerust met spikes). De 'hybrid', zo noemt Ecco een schoen zonder spikes, heeft het merk (met de hulp van Fred Couples, zie video onder dit bericht) groot gemaakt in golf. Dankzij de verbeterde Tri-Fi-Grip buitenzool heb je genoeg stabiliteit op het gras en hoef je niet bang te zijn voor glijpartijen. 

Net als bij eerdere modellen zijn de upper en de buitenzool aan elkaar bevestigd met Fluidform, een fabricatieproces waarbij geen naaiwerk of lijm gebruikt wordt. De upper van de schoen is van leer, afkomstig van de Yak, volgens Ecco een van de 'toughest animals'  uit de Himalaya. 


De Biom Cool Pro is een waterdichte en ademende schoen. Dankzij het GoreTex jasje over de gehele voet kan het zweet ontsnappen terwijl de regendruppels buiten blijven. De middenzool is vernieuwd en heeft grote ventilatiekanalen - geïnspireerd op de grill van een auto - voor extra koeling van je voeten tijdens warme dagen. Een tong van neopreen (synthetisch rubber) zorgt ervoor dat je de schoen makkelijk aan en uit trekt.

Ook bij deze nieuwe versie van de Biom is er gekeken naar de anatomische vorm van de voet. Ecco maakte scans van de voeten van meer dan 1000 atleten om te bepalen welke 'upper' past het beste bij de natuurlijk vorm van de voet. 

Dat er veel komt kijken bij een ademende waterdichte golfschoen bewijst de volgende afbeelding, waarop de 50(!) verschillende onderdelen waaruit de Biom Cool Pro is opgebouwd te zien zijn. 

Naast Ryder Cup captain Thomas Bjorn spelen ook Fred Couples, Doc Redman, Lydia Ko, Minjee Lee en Caroline Masson met golfschoenen van Ecco. De Biom Cool Pro is vanaf nu verkrijgbaar.

Prijs 
€ 199 

Meer weten?
eccogolf.com

Lees meer over
Equipment