Equipment

Motocaddy breidt wagenpark uit

De moderne elektrische golftrolley doet meer dan alleen het vervoeren van tas en clubs. Motocaddy bevestigt het met een nieuwe range van trolleys volgepakt met nieuwe snufjes.

Hoeveel golfers gebruiken er een elektrische trolley? Motocaddy wilde het weten en deed onderzoek. In Groot-Brittannië en Ierland (helaas geen cijfers van Nederland) gebruikt twee derde van alle golfers een elektrische trolley. Onze gok is dat de Nederlandse cijfers niet heel anders zijn. In landen als Amerika - waar het rijden in een buggy veel normaler is - zie je ook dat de elektrische trolley in populariteit stijgt. Ook daar begint het te dagen dat golf vooral gezond is als je loopt (en dus niet in een buggy de baan over gaat). Ongeveer 43% van de ondervraagde golfers gaat daar inmiddels te voet over de golfbaan. Genoeg kansen dus en Motocaddy speelt daar slim op in met een nieuwe range die bestaat uit negen inklapbare elektrische trolleys. 

S1 tot M-TECH

Het instapmodel en de goedkoopste elektrische trolley van de negen is de S1 (€799). De zeer makkelijk opvouwbare trolley heeft een ander frame dan de trolleys uit de M-Series en is verbeterd met een nieuwe Click n Connect batterij die zonder snoeren zichzelf uitschakelt als je de trolley inklapt. Ook handig: je hoeft de batterij niet te verwijderen om op te laden. 

 

Aan de andere kant van het spectrum staat het vlaggenschip, de M-TECH (€1599). Deze trolley heeft alles wat Motocaddy qua technologie te bieden heeft in een luxe uitvoering.

Extra hulp dankzij GPS

Ook de trolley in het middensegment, de M3 GPS, heeft een update gekregen. Het meest populaire model van Motocaddy heeft een ingebouwd GPS-systeem zodat je alle afstanden te zien krijgt op de golfbaan. Zo is de moderne golftrolley veel meer dan alleen een handig vervoermiddel voor je tas en clubs.  Daarnaast is het mogelijk om op het 2.8 inch scherm de pinpositie aan te passen voor nog nauwkeurigere afstanden naar de vlag. Met Bluetooth kan je met je telefoon de GPS van updates voorzien. De GPS-unit heeft in ieder geval 40.000 banen met afstanden naar hindernissen en voorkant/midden/achterkant green. 

 

 

De M5 GPS en M-TECH GPS hebben ook updates gekregen. Dankzij een nog groter display (3.5 inch, zie hoofdfoto) krijgen golfers een complete layout van de baan met alle greens, bunkers en eventuele waterhindernissen te zien. Ook kan je je scorekaart makkelijk doorsturen naar je telefoon om deze vervolgens in te voeren.

Ook kan je je scorekaart makkelijk doorsturen naar je telefoon

Slimme trolley

Het andere topmodel (naast de M-TECH) uit de M-range is de M7 Remote, die op afstand te besturen is met een afstandsbediening, touchscreen heeft en is uitgerust met GPS. Als je het Motocaddy Performance Plan aanschaft (1ste jaar is het gratis) krijg je niet alleen afstanden maar ook de mogelijkheid om statistieken bij te houden. Voor 2023 staat de M7 GPS gepland. In combinatie met de gratis Motocaddy app kan je ook heel makkelijk je scorecard naar je telefoon sturen.

Tussenkop

Elke trolley uit de M-reeks is verkrijgbaar in DHC optie. Dat staat voor Downhill Control Function. Mocht je regelmatig op een heuvelachtige baan spelen - en je trolley makkelijk onder controle willen houden als je bergafwaarts gaat - is dit geen overbodige luxe.  De waterproof 28V lichtgewicht lithium batterij en de inklapbare wielen zorgen voor gewichts- en ruimtebesparing. De handgreep van de trolleys is in hoogte verstelbaar. Dankzij het Easi-lock-systeem heb je geen bag straps meer nodig om je (Motocaddy) tas op de trolley te bevestigen. Alle modellen zijn voorzien van een USB-poort om je mobiele telefoon op te laden. 

 

Prijs & productinformatie

De golftrolleys van Motocaddy zijn te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan, via Jumbo Golf of via de website van Motocaddy. De importeur van Motocaddy Nederland laat weten dat na een drukke periode (door de enorme vraag en logistieke uitdagingen) de leveringen weer op gang beginnen te komen. Alle trolleys zijn leverbaar met een 18 holes of 36 holes batterij (lithium). De M7 heeft standaard een grote accu omdat elk wiel - ten behoeve van afstand bestuurbaarheid - een eigen motor heeft. Op zoek naar een niet-elektrische trolley? De Motocaddy Cube pushtrolley is de best verkopende trolley in Groot Brittannië.   

Prijs

S1: €799
S1 DHC: €899
M1: €949
M1 DHC: €1049
M3 GPS: €1129
M3 GPS DHC: €1229
M5 GPS: €1249
M5 GPS DHC: €1349
M7 Remote: €1499
M7 GPS: €1599
M-TECH GPS 36+:  €1599

Meer weten? 
motocaddy.nl

Equipmentnieuws in 2022:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Metalwoods

Callaway Rogue ST
TaylorMade Stealth

Putters
Odyssey Eleven, Tri-Hot 5K, White Hot OG & Toulon

IJzers
Cobra Air-X, LTDx, Forged Tec

Wedges
Vokey SM9
PING Chipr

Golfballen
Titleist AVX
Callaway Chrome Soft

Schoenen
FootJoy Fuel, Premiere Series en Traditions
Ecco Biom C4
Ecco Golf x J.Lindeberg

Trolleys
Motocaddy S1

Lees meer over
Equipment