Equipment

Frisse looks voor Ecco Biom H4

De Biom golfschoen van Ecco heeft een flinke make-over gekregen. Een moderner ontwerp, gecombineerd met veel technologie, zorgt voor een flinke stap voorwaarts voor de meest verkochte spikeloze schoen.
Beeld: ECCO Golf

Beeld: ECCO Golf

De Biom-lijn, die met de Biom H4 alweer toe is aan de vierde generatie, is de beste verkochte schoen van Ecco. Om te blijven voortbouwen op het succes bestudeerde het Deense merk voor de H4 2.500 voetscans om tot het beste ontwerp te komen waarbij de voet op een natuurlijke manier kan afwikkelen. De nieuwe leest - het resultaat van de 'Biom Natural Motion' technologie - zorgt ervoor dat de schoen voelt als een tweede huid om de voet, alsof je helemaal geen golfschoen aan hebt. 

ecco biom h4

Het opvallende T.PU element aan de zijkant zorgt voor extra stabiliteit en misschien nog wel belangrijker: het levert een meer moderne en sportieve schoen op, iets waar Ecco tot op heden qua designs niet om bekendstond.

"Met dit ontwerp hopen we ook de nieuwe jonge spelers in golf te bereiken", zegt Timo Vollrath, Global Marketing Manager van ECCO GOLF. "Ook voor Ecco was het spannend wat de gevolgen van de lockdown zouden zijn. We hadden het ontwerp van de Biom H4 al klaar maar wisten niet hoeveel we konden produceren. Gelukkig kan er in veel landen gewoon gespeeld worden en konden de fabrieken snel de draad oppakken om deze golfschoen, waar we heel erg trots op zijn, van de band te laten rollen", aldus Vollrath.

De T.PU-blokken, die een opvallende blauwe en rode kleur hebben in een van de designs (zie onder voor de overige kleuren), worden verbonden met het striksysteem door middel van de X-Tensa, een onzichtbare versteviging.

ecco biom h4

De upper van de Biom H4 is van leer. Het familiebedrijf dat in in 1963 is opgericht, beheert eigen looierijen en heeft de hele keten in eigen hand om de kwaliteit te garanderen. Geen enkel leer is honderd procent waterdicht en daarom gebruikt Ecco Gore-Tex om de waterdichtheid te garanderen. De wasbare ademende Ortholite inlegzool zorgt voor extra demping, maar kan er ook uit gehaald worden voor extra ruimte (bijvoorbeeld als je bredere voeten hebt). Net als eerdere modellen zorgt het Fluidform fabricatieproces voor een stevige lichte schoenen zonder dat daarbij naaiwerk of lijm aan te pas is gekomen. 

De nieuwe Ecco MTN Grip buitenzool heeft drie secties met verschillend profiel om de ideale combinatie van tractie, stabiliteit en ondersteuning bij het draaien te garanderen.

ecco biom h4

Onder andere Henrik Stenson, Thomas Bjørn, Fred Couples, Erik van Rooyen, Lydia Ko, Minjee Lee en Caroline Masson dragen Ecco schoenen op de verschillende tours.

ecco biom h4

De damesversie is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: wit, kalksteen, hibiscus rood, wit/zilvergrijs.

ecco biom h4

De nieuwe spikeloze schoen is er voor de heren in vier verschillende kleuren: zwart, wit, zilver-grijs en wit-beton.

ecco biom h4

Prijs 
Heren: € 179 
Dames: € 169

De Biom H4 is vanaf eind februari verkrijgbaar in golfshops en op ECCO.com.

Meer weten?
nl.ecco.com

Lees meer over
Equipment