Equipment

Epic is terug

De Epic driver van Callaway is terug. In het bekende groene jasje hebben de Epic Speed drivers een verbeterd 'jailbreak A.I. speed frame' gekregen dat moet zorgen voor nog meer balsnelheid.
Beeld: Callaway Golf

Beeld: Callaway Golf

Met Epic heroverde Callaway in 2017 de positie van marktleider als het gaat om drivers. Voor 2021 gaan ze qua kleur in ieder geval vier jaar terug want Epic groen maakt een comeback: 

De nieuwe Epic Speed golfclubs van Callaway

Tralies in een frame

De kleur is dus hetzelfde, maar wat is anders? Het 'A.I. jailbreak speed frame'. De A.I. staat voor kunstmatige intelligentie die Callaway introduceerde in het clubblad van de Epic Flash (en verbeterde in de Mavrik): een supercomputer berekent hoe het clubblad gevormd moet zijn voor het beste resultaat.

De nieuwe Epic Speed golfclubs van Callaway

De grootste doorbraak in deze nieuwe lijn zit volgens Callaway in de tralies van het verbeterde jailbreak-systeem. Die nieuwe tralies - in de vorm van een frame - zorgen nu niet alleen voor verticale stabiliteit, maar ook voor horizontale en torsionele (= minder 'wringen') stabiliteit. De energieoverdracht van club naar bal zou door het nieuwe frame nog beter moeten zijn. Het ziet er als volgt uit:

De nieuwe Epic Speed golfclubs van Callaway

Aerodynamica

Het Cyclone Aero clubhoofd (dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de Mavrik) levert volgens Callaway een betere aerodynamica en hogere clubhoofdsnelheid op, zonder dat dit ten koste gaat van de vergevingsgezindheid.

De nieuwe Epic Speed golfclubs van Callaway

Gewichtsbesparing 

Ook de 'triaxial carbon crown' is terug in de Epic Speed. Het carbonstaal, dat in drie lagen in een parallelle structuur is geweven, zorgt voor een gewichtsbesparing van 18 gram vergeleken met een titanium kroon.  

De nieuwe Epic Speed golfclubs van Callaway

MAX

Naast de standaardversie is er een Max en een Max LS versie van de Epic Speed driver. De Max heeft een iets andere gewichtsverdeling in het clubhoofd wat zorgt voor extra vergevingsgezindheid. Met een schuivend gewicht van 17 gram aan de achterkant heeft de Max nog meer mogelijkheden om de gewenste balvlucht te optimaliseren (meer in de teen om een hoek tegen te gaan, of meer in de hiel om een slice tegen te gaan).  

De nieuwe Epic Speed golfclubs van Callaway

MAX LS

Dan naar de Max LS, een volledig nieuw model dat gericht is op de lagere handicapper die op zoek is naar vergevingsgezindheid in een 'low-spin-driver'. In de afgelopen jaren was de Sub Zero altijd het low-spin-model, maar die is verdwenen. Als je graag een fade slaat (en daarnaast misschien te veel spin genereert) is dit het model voor jou. Net als in de Max heeft de Max LS ook een verstelbaar gewicht om de balvlucht aan te passen.

De nieuwe Epic Speed golfclubs van Callaway

Lofts

Epic Speed: 9, 10.5 en 12 graden
Epic Speed MAX: 9, 10.5 en 12 graden
Epic Speed MAX LS: 9 en 10.5 graden

Prijs € 549

Fairwaywoods: Epic Speed & Epic Speed Max

Naast drivers lanceert Callaway ook Epic Speed fairwaywoods, in twee verschillende modellen: Epic Speed en Epic Speed Max.

De nieuwe Epic Speed golfclubs van Callaway

De jailbreak-tralies zijn vernieuwd in beide modellen. De jailbreak A.I. velocity blades zorgen voor een stijver clubhoofd maar ook meer stabiliteit in de horizontale en torsionele richting. Dit zorgt voor meer balsnelheid over het gehele clubblad, dat voor elke fairwaywood anders ontworpen is met behulp van kunstmatige intelligentie.

De nieuwe Epic Speed golfclubs van Callaway

Het verschil tussen de twee modellen is dat de Max wat groter is en wat makkelijker te slaan is. Net als in het model van vorig jaar (Mavrik) is de leading edge wat lager zodat je de bal makkelijker de lucht in krijgt van de fairway. Met twee gewichtjes van 2 en 14 gram kan je deze fairwaywood - die ook in een 11-wood (25 graden!) te verkrijgen is - nog verder afstellen. 

De nieuwe Epic Speed golfclubs van Callaway

Lofts
Standaard: 3+ (13.5 graden), 3 (15 graden), 4 (16.5 graden), 5 (18 graden) en 7 (21graden).
Max: 3+ (13.5 graden), 3 (15 graden), 5 (18 graden), HVN (20 graden), 7 (21 graden), 9 (23 graden) en 11 (25 graden).

Prijs € 329

Alle clubs uit de nieuwe Epic Speed-lijn zijn verkrijgbaar vanaf 18 februari 2021. 

Meer weten?
callawaygolf.com

Lees meer over
Equipment