De Callaway Great Big Bertha Epic Driver ligt vanaf 27 januari voor 549 euro in de winkel.
Beeld: Callaway Golf

Callaway gaat voor Epic met nieuwe drivers en woods

4 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Callaway begint het nieuwe jaar met de lancering van nieuwe drivers en woods onder de veelbelovende naam Epic. Met de Great Big Bertha Epic en de Epic Sub Zero heeft Callaway weer aardig wat nieuwe dingen weten te ontwikkelen voor meer meters op de golfbaan.

Wat maakt de nieuwe driver van Callaway zo 'epic'?

De belangrijkste vernieuwing in de nieuwe driver van Callaway is de 'Jailbreak Technology'. Twee titanium pinnen - die de zool met de kroon (van boven naar onder) verbinden - zorgen voor meer stabiliteit in het clubhoofd bij impact.

De gedachte achter deze innovatie is dat de kroon (de bovenkant), zool (onderkant) en het slagvlak bij impact allemaal buigen, rekken en terugslaan. De twee sterke titanium 'jailbars' (3 gram) zorgen voor meer stabiliteit in het clubhoofd waardoor de kracht die vrijkomt beter en efficiënter overgebracht kan worden op de bal. Lang verhaal kort: meer afstand. 

Naast de terugkeer van de 'Speed Step Technology', een verbetering in de aerodynamica van het clubhoofd die Callaway in haar vorige driver (de XR 16) ontwikkelde met vliegtuigbouwer Boeing, zorgt het veelvuldig gebruik van carbon (een zeer lichte kunststof) voor een zeer licht en vergevingsgezind clubhoofd.  

De Great Big Bertha Epic Sub Zero is er voor de (betere) speler die op zoek is naar minder spin. Dit is ook de driver die Rory McIlroy volgende week in Zuid-Afrika in de tas zal hebben. 

Naast de nieuwe drivers lanceert Callaway ook de Epic fairwaywoods, wederom in een standaard en een Sub Zero versie. Net als in de drivers wordt er weer slim gebruik gemaakt van carbon om de club zo licht mogelijk te maken. Vergeleken met haar voorganger - de XR 16 woods - heeft de Epic een hogere MOI (vergevingsgezinheid) en een laag CG om de bal makkelijk de lucht in te krijgen.

De nieuwe drivers en woods 'glimmen' vanaf 27 januari in de winkel. De driver is verkrijgbaar in drie lofts (9,5, 10,5 en 13,5 graden) en leverbaar met vier verschillende shafts (40-80 gram). Houd GOLF.NL de komende periode in de gaten voor een eerste test.

De Epic woods zijn verkrijgbaar in lofts van 14, 15, 18, 20,5, 21 en 24 graden. De Epic Sub Zero woods in de lofts 13,5, 15 en 18 graden. 

Prijs drivers: 549 euro. 
Prijs woods: 329 euro.

VIDEO: Callaway Great Big Bertha Epic Driver


VIDEO: Hoe werkt de 'Jailbreak Technology'?

 


VIDEO: Callaway Great Big Bertha Epic Fairway Woods