Rory McIlroy
Rory McIlroy in november 2016
Beeld: Golfsupport.nl

McIlroy gaat onder meer met Callaway spelen

1 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Rory McIlroy gaat met houten en ijzers van Callaway spelen, meldt de wel ingevoerde website nolayingup.com.

Rory McIlroy begint het jaar 2017 met het BMW South African Open op januari en zal dan clubs van andere merken in zijn tas hebben. Net als Tiger Woods staat hij wat betreft stokken niet meer onder contract van Nike Golf omdat Nike in augustus 2016 gestopt is met het maken van golfclubs en -ballen.

Volgens nolayingup.com, waarvan de hoofdredacteur in Amsterdam woont, gaat de nummer 2 op de wereldranglijst spelen met een Callaway GBB Epic Sub Zero driver en Callaway Custom Apex MB ijzers. Vermoedelijk zal hij wedges van Titleist Vokey in de tas hebben en een prototype putter van Odyssey. Net als vroeger zal hij weer met een bal van Titleist spelen, de ProV1x.

Op nolayingup.com zegt de Noord-Ier:

'I want to play the new ProV1x ball and I know the Callaway driver works the best with it. I also know my Nike irons don’t work as well with the Titleist ball because of the groove format. Too spinny, and a loss of distance.'

McIlroy zal in 2017 geen contract tekenen met Callaway dus het kan zijn dat hij in de loop van het jaar nog verandert van equipment.

Day met Nike in zee 

Jason Day heeft een kledingcontract met Nike Golf getekend. De nummer 1 van de wereld en Nike hebben dat op 1 januari bekendgemaakt op social media (zie onder). Het is een meerjarencontract, hoeveel jaar is niet bekend.

McIlroy heeft ook een kledingcontact met Nike Golf.

Don't make a New Years resolution. #Justdoit @nike @swingoilofficial @lexususa @rolex @taylormadegolf @netjets

Een foto die is geplaatst door Jason Day (@jasondayofficial) op