Equipment

Van Apex naar beter

De succesvolle ijzerlijn Apex is volledig vernieuwd. Callaway heeft niet alleen flink wat verbeteringen doorgevoerd, maar ook compleet nieuwe modellen toegevoegd.

De nieuwe Apex ijzer- en hybridelijn van Callaway voor 2021 bestaat uit maar liefst vijf verschillende modellen, die we hieronder voor je op een rij zetten. 

Apex

Met de succesvolle Apex creëerde Callaway een nieuwe categorie: 'forged distance'. Het zachte gevoel van gesmeed staal gecombineerd met technologie om alles aan afstand uit je swing te halen. Het clubhoofd van de Apex is dus gesmeed - van 1025 koolstofstaal - en heeft ondanks de looks van een 'Players' ijzer veel technologie onder de motorkap. In de nieuwe versie van de standaard Apex heeft Callaway namelijk voor het eerste kunstmatige intelligentie verwerkt in de Flash Face Cup. Het clubblad is zo vormgegeven dat de afstand en spin geoptimaliseerd is voor meer controle. Met behulp van wolfraam is het zwaartepunt zo geplaatst dat de Apex wat meer vergevingsgezindheid biedt (extra afstand bij mishits) en makkelijk te lanceren is. 

€ 1399 (7 ijzers, staal)
€ 1499 (7 ijzers, graphite)

Apex Pro 

Net als afgelopen jaren is de Pro-versie wat slanker en daarmee voor de betere speler (denk aan handicap 10 en lager, al zijn er altijd uitzonderingen). Ook dit ijzer is tot stand gekomen met kunstmatige intelligentie en wolfraam voor consistentie in spin en afstand door de hele set heen. 

€ 1399 (7 ijzers, staal)
€ 1499 (7 ijzers, graphite)

Apex DCB

DCB in de nieuwe Apex DCB staat voor Deep Cavity Back. Callaway wilde een nog grotere groep golfers bedienen met de Apex-lijn, en dus komt er een nieuw nog vergevingsgezinder model bij. Vergeleken met de standaard Apex is de DCB iets groter qua profiel met een bredere zool en iets meer gewicht onderin het clubhoofd om de golfbal makkelijker te lanceren, ook als je de bal wat lager op het blad raakt. 

€ 1399 (7 ijzers, staal)
€ 1499 (7 ijzers, graphite)

Apex TCB

De nieuwe Apex TCB is geïnspireerd door de tour (TCB staat voor Tour Cavity Back) en heeft veel weg van de X Forged CB ijzers (niet verkrijgbaar in Europa). De specificaties van de TCB - gesmeed van 1025 staal -  zijn wat klassieker met minder sterke lofts en een minder groot clubhoofd. De TCB is 'custom only', oftewel je moet je laten fitten voor deze speciale ijzers. De grootste 'transfer' in golf van dit jaar is de overstap van Jon Rahm naar Callaway. De Spanjaard heeft voorlopig deze Apex TCB ijzers in zijn tas. 

€ 1399 (7 ijzers, alleen in staal verkrijgbaar)

Apex MB

De pure blade in de Apex-lijn is natuurlijk de Apex MB. Dunne topline, kleine zool, minder sterke lofts oftewel alles wat je verwacht van een blade in deze 'Muscle Back'. In de nieuwe MB zit een opvallende schroef achter het clubblad waarmee het gewicht kan worden aangepast zonder dat daarmee de locatie van het zwaartepunt (CG) wijzigt.

€ 1399 (7 ijzers, staal)
€ 1499 (7 ijzers, graphite)

Ook Apex hybrides

Natuurlijk lanceert Callaway ook nieuwe Apex-hybrides. Net als voorgaande lijnen zijn er twee opties: de standaard Apex en de Apex Pro. Beide modellen hebben 'jailbreak' in het clubhoofd. De tralies zorgen voor meer stijfheid op de juiste plaats op het clubblad en dat zorgt voor extra balsnelheid. Net als in de gelijknamige ijzers is het clubblad (A.I. Flash Face) ontworpen met de hulp van kunstmatige intelligentie. De Pro-versie is er voor de wat betere speler die op zoek is naar een hybride met ijzer-looks. De standaardversie is wat groter en biedt wat meer vergevingsgezindheid en een hogere lancering. 

€299 (Pro: 16, 20, 23, 26 graden loft. Standaard: 19, 21, 24, 27 graden loft.)

De Apex-clubs (ijzers & hybrides) zijn vanaf 11 februari te koop.

Meer weten? 
eu.callawaygolf.com

Lees meer over
Equipment