Monte Rei
West Cliffs
Oceânico Faldo Course

Best gewaardeerde banen in Portugal

21 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Leadingcourses.com heeft in het voorjaar de Golfers' Choice ranglijsten bekendgemaakt en GOLF.NL neemt elke week één land onder de loep. Deze week de best gewaardeerde golfbanen van Portugal.

De Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com zijn samengesteld op basis van beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland. De best gewaardeerde golfbanen in Portugal? Hieronder staat de top 10, met achter de naam van de baan het gemiddelde cijfer dat golfers geven. Het gemiddelde cijfer betreft niet alleen de waardering van golfers voor de golfbaan maar ook voor de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.

  1. Monte Rei G&CC 9,2 (Algarve)
  2. West Cliffs 8,6 (ten noorden van Lissabon)
  3. Oceanico Faldo Course 8,6 (Algarve)
  4. Royal Obidos Spa & Golf Resort 8,5 (ten noorden van Lissabon)
  5. Victoria Golf Course-Dom Pedro Golf 8,4 (Algarve)
  6. The Old Course-Dom Pedro Golf 8,3 (Algarve)
  7. Troia Golf 8,3 (ten zuiden van Lissabon)
  8. Estela GC 8,3 (bij Porto)
  9. Vidago Palace GC 8,3 (bij Porto)
  10. Oceanico o'Connor Jnr Course 8,2 (Algarve)

De Tour in Portugal

De European Tour komt sinds 2007 elk jaar naar het Zuid-Europese land voor de Portugal Masters, een wedstrijd die gespeeld wordt op Dom Pedro Victoria Golf Course in Vilamoura (nummer 5 in de top 10 hierboven). De Portugal Masters is de opvolger van het Portuguese Open. Het Open is in het verleden gespeeld op Penha Longa (nr 14), Oitavos Dunes (nr 15), Penina (nr 36), Vale do Lobo (nr 18), Quinta do Lago (nr 13), Aroeira (nr 40), Vila Sol (nr 38), Estela (nr 8), Estoril (nr 22) en de Old Course (nr 6).

De Challenge Tour was in mei van dit jaar in Portugal voor de tweede editie van een wedstrijd op Morgado G&CC in Portimao: het Open de Portugal. Morgado staat op de 31ste plaats in de Leadingcourses Golfers' Choice-ranglijst van Portugal. Het Open de Portugal was vorig jaar een wedstrijd van de Challenge én de European Tour.

Een van de Stage One-wedstrijden van de European Tour Qualifying School van dit jaar wordt gespeeld op Bom Sucesso Golf in Obidos.

Met golfvakantie naar Portugal

Het warme Portugal is een perfecte bestemming in de maanden dat het koud is in Nederland. Het is een kleine drie uur vliegen en vliegtickets zijn in het algemeen niet duur. In de zomer is het erg warm in Portugal maar van oktober tot en met april leent het klimaat zich uitstekend voor golf.

Er zijn zo'n 90 golfbanen in het land en de meeste zijn heel goed omdat de initiatiefnemers internationale toparchitecten aantrokken. De eerste banen werden aangelegd door Britten, vooral in de Algarve, en in deze kustregio liggen vanouds de meeste golfbanen. Maar er zijn ook veel golfclubs in de omgeving van Lissabon en Porto en op Madeira en de Azoren. 

De golf courses in Portugal worden vooral bevolkt door toeristen en daarom zijn er ook veel banen met een hotel op het golfterrein. Ondanks de lange kuststrook zijn er maar enkele duin- en linksbanen. Voorbeelden zijn Praia D'el Rey (nr 11) en West Links (nr 2).

Reisverhalen:

Op de websites Leadingcourses.comtop100golfcourses.com en visitportugal.com vind je veel nuttige informatie over alle banen.

Een impressie van Monte Rei, de nummer 1:


Een impressie van Castro Marim (nr 32), een baan in de Algarve van Willem van Kooten:


Quinta do Lago in de Algarve:


Lees ook:
De best gewaardeerde banen in Duitsland
De best gewaardeerde banen in Zweden
De best gewaardeerde banen in België
De best gewaardeerde banen in Frankrijk
De best gewaardeerde banen in Oostenrijk
De best gewaardeerde banen in Italië
De beste banen in Rusland

Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

Lees meer over

Banen Clubs Reizen