Efteling

Bungalowparken met golfbaan

Efteling Bosrijk met sprookjesachtige vakantiehuisjes
Vakantie zonder golf? Dat kan natuurlijk niet. Gelukkig zijn er in Nederland heel wat bungalowparken mét golfbaan op een steenworp afstand, waar ook kinderen prima uit de voeten kunnen. GOLF.NL zet er een paar op een rij.

Appelscha (Friesland): Buitenplaats de Hildenberg (Zoover 8,2, peildatum juni 2019)

Mooie, ruime vakantiebungalows met 9 mooie holes (B-status) in de achtertuin, ontworpen door de bekende golfbaanarchitect Alan Rijks. Met aantrekkelijke hoogteverschillen die kunnen oplopen tot bijna zes meter, uitdagende waterpartijen, bunkers en duinachtige zandverstuivingen. Tegenover het park ligt een mooi bosbad. 

Droomparken
Bij Droomparken kun je ook leuke plekjes vinden die op een steenworp afstand van mooie golfbanen en of mogelijkheden om te golfen liggen. Kijk hier welke dat zijn.
Emmen (Drenthe): Parc Sandur (8,2)

Park met een groot meer waar je kunt vissen, zwemmen en waterfietsen. En dicht bij de dierentuin van Emmen. Op de uitdagende 9-holes baan liggen zwerfkeien uit de ijstijd. De golfroute voert door bos, over heuvels en langs water. 

Exloo (Drenthe): Villapark De Hondsrug (8,7)

Nog meer rust opzoeken in Drenthe? Dat kan onder meer op Golfpark Exloo. 18 holes met weidse gezichten op de Hunzevallei. Op het villapark zijn zwembaden, bowlingbanen en (tafel)tennisbanen. Bovendien ligt Borger, de Hunebedhoofdstad van Nederland, om de hoek.

Julianadorp aan zee (Noord-Holland): Landal Beach Resort Ooghduyne (6,4)

Het park heeft een 9-holes baan met A-status. Er is ook een par-3 familiebaan waar je geen GVB voor nodig hebt en de drivingrange (afslaan richting water) is vrij toegankelijk. Golfclubs zijn te huur bij de receptie. Voor de kinderen is er op het park onder meer een indoorspeelplaats, een midgetgolfbaan en natuurlijk het strand op een steenworp afstand. 

Kaatsheuvel (Noord-Brabant): Efteling Bosrijk (8,7) en Efteling Loonsche Land (8,6)

De Efteling, het zal geen moeite kosten je kinderen daar mee naartoe te nemen. Huur er een vakantiehuisje en je kunt zelf genieten van de 18 holes van het Efteling Golfpark met volop waterpartijen, bunkers en bosrijke omgeving. Je kunt ook een golfles boeken en er worden clinics gegeven.

Texel (Noord-Holland): Vakantiepark De Krim (8,1)

Voor serieus golf kun je terecht op vakantiepark De Krim. Dit ligt vlak naast Golfbaan De Texelse, een linksachtige course, met het ruige karakter van een duinbaan. Gasten van De Krim krijgen dertig procent korting op greenfee. Het park heeft een spiksplinternieuw binnen- en buitenzwembad met spectaculaire attracties plus voldoende ander activiteitenaanbod zoals paardrijden, indoor lasergamen en een klimpark.   

Vaals (Limburg): Landal Hoog Vaals (7,9)

Geen volwaardige baan maar wel een heel leuke 9-holes par-3-baan met een overdekte drivingrange voor de regenachtige dagen. Dan kunnen de kinderen zich vermaken in het overdekte zwembad met een glijbaan van 50 meter of de ballenbak. 

Heb jij een goede tip voor een leuk vakantiepark met golfbaan in Nederland of in het buitenland? Laat het ons weten via TwitterFacebook of e-mail.