travel bag reistas golf

Een goede travelbag en meer tips

Je gaat een golfreisje maken en wil je golftas meenemen. Waar moet je allemaal op letten?

Als je op reis gaat en golf gaat spelen, dan wil je natuurlijk dat je clubs veilig aankomen. Daarom zal je je golftas moeten inpakken in een zogenaamde travelbag, een reistas voor golfclubs. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen flink variëren in prijs. Een travelbag is wel essentieel om je clubs heel te houden. Er wordt soms nogal gesmeten met bagage door de heren en dames bagage-afhandelaars.

Travelbags


Waar moet je op letten?

Een goede travelbag heeft om te beginnen wieltjes aan de onderkant, dit maakt hem makkelijker te vervoeren. Daarnaast moet hij aan de binnenkant voldoende gewatteerd zijn om je clubs en tas goed te beschermen. De buitenkant van de tas is meestal van hoogwaardig stof, of zelfs van hard plastic gemaakt. Let er wel op dat het materiaal van de tas ook invloed heeft op het gewicht van de complete travelbag, dat is namelijk ook belangrijk om in de gaten te houden.

Het uitzoeken van de juiste travelbag kan lastig zijn. Niet alleen qua prijs (van €30 tot €350) zijn er veel mogelijkheden. Er zijn ‘hard case’ travelbags (meestal wat zwaarder dus let op het aantal kilo's!) en zachte tassen om je golfspullen in te vervoeren. De duurdere modellen in dit overzicht bieden doorgaans meer bescherming dan de goedkopere tassen.

Bij het maken van een keuze is het vooral belangrijk om te bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt. Neem je extra kleren (regenpak) en twee paar golfschoenen mee? Heb je een grote standbag of een tourtas? Neem je 14 clubs mee of reis je liever met een halve set? In het overzicht (gesorteerd op prijs van laag naar hoog) zetten we een paar mogelijkheden op een rij. Klik op 'meer informatie' om naar de desbetreffende shop te gaan.

Golf travel bags 

Inesis Golf Reistas

De budgetkeuze uit dit overzicht. Een eenvoudige beschermhoes (zonder wielen) voor je golftas voor een hele zachte prijs.

Prijs: circa € 30 (incl. verzendkosten) Meer informatie

Ogio Savage Travel Bag

De Savage van Ogio (het tassenmerk van Callaway) is licht en makkelijk in te pakken. Een goede tas voor een goede prijs.

Prijs: circa € 98,95 (+verzendkosten €7.95) Meer informatie

MacGregor Deluxe Reistas

Deze extra dikke gewatteerde reistas heeft een nylon top en een verharde PVC bodemplaat. Zoals we gewend zijn van MacGregor is de prijs ook heel vriendelijk.

Prijs: circa € 79 (inclusief verzendkosten) Meer informatie

Bagboy T750 Travel Cover

Deze reistas heeft een extra dikke gewatteerde voering, en dat zorgt voor de optimale bescherming van je clubs, van grip tot clubhoofd.

Prijs: circa € 100 (inclusief verzendkosten) Meer informatie

Callaway Clubhouse Travel Cover

Een travelbag met een mooi en stevig uiterlijk. Ook deze Callaway heeft twee wielen om zonder rugproblemen bij incheckbalie en eindbestemming te arriveren. 

Prijs: circa € 117 Meer informatie

Titleist Travel Cover

Deze Travel Cover van Titleist is uitgerust met in-line wielen, een schoenenvak en extra voering voor extra bescherming.

Prijs: circa € 130 (excl. € 8,23 verzendkosten) Meer informatie

Wilson Staff Wheel Travelcover

Met wielen en een van de stevigere travelbags in dit overzicht. Naast een schoenenvak heeft deze Wilson tas wielen.

Prijs: circa € 89 Meer informatie

Mizuno Traveller Club Pro

In de Traveller Club Pro van Mizuno past een complete tourbag of twee kleinere standbags. Binnenin garanderen de zacht gevoerde voeringen een optimale bescherming van je golfmateriaal. Met verstelbare bandjes kan uw tas stevig in de travelcover worden bevestigd. Het stevige buitenmateriaal en de versterkte onderkant maken de reishoes extreem duurzaam.

Prijs: circa € 234,69 (incl. verzendkosten) Meer informatie

Sun Mountain Clubglider Pro Travel Bag

In deze grote travel bag (die Joost Luiten gebruikt als hij naar het buitenland gaat) past 1 grote tourbag of twee middelgrote stand-bags. Flink wat ruimte dus. De Clubglider heeft een gepatenteerd uitklapbaar wielsysteem waarmee het heel makkelijk is om met de tas te lopen. Als je niet houdt van sjouwen een perfecte keuze.

Prijs: circa € 350 (incl. verzendkosten) Meer informatie

Extra: BagBoy Backbone

Om je clubs te beschermen (het bagagepersoneel kan vrij ruw met tassen omgaan) is deze ‘Backbone’ van BagBoy een goede accessoire. Een belangrijke en kleine investering voor het beschermen van je clubs. Een bezemsteel werkt overigens ook prima. 

Prijs: circa € 28 (incl. verzendkosten) Meer informatie

5 tips bij het inpakken van je golftas voor op reis

  • Doe een steel van een bezem (of iets dergelijks) in je tas die langer is dan je langste club. Op deze manier vangt die de zwaarste klappen op in plaats van je peperdure driver.
  • Wikkel een handdoek om je clubs heen om ze extra te beschermen of doe sokken om elk clubhoofd.
  • Haal voordat je je golftas in de travelbag doet alle onnodige rotzooi eruit. Dit kan aanzienlijk schelen in het gewicht.
  • Sluit je travelbag af met een (goedgekeurd) slotje.
  • Zet ergens op de travelbag je naam, e-mailadres en 06-nummer zodat je bereikbaar bent als er iets mis gaat. Zet je adres er niet op, want dan kan iemand die daarop let, weten dat je met vakantie bent.

Tas mee in het vliegtuig: de tarieven

Er is geen vaste prijs of vast gewicht voor het meenemen van van je golfbagage in het vliegtuig. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert hiervoor zijn eigen regels. Bij KLM mag je je golftas bijvoorbeeld nog gratis meenemen. Je moet je dan wel aanmelden bij Flying Blue Golf en een voucher printen voor je tas. Bij Transavia mag je golfuitrusting 15 kilo wegen en bestaan uit een (gevulde) golftas en een paar schoenen. Op de heenvlucht en op de terugreis moet je betalen voor de golfbagage. 

Lees meer: Golftas in het vliegtuig, wat zijn de tarieven? en Golfclubs huren: goed(koop) alternatief.

Ga naar de hoofdpagina Golfreizen.

  • Auteur Redactie GOLF.NL