Odd size baggage

Golftas mee op reis: tips

Je gaat een weekje op reis en je wil je golftas meenemen. Waar moet je allemaal op letten?

Travelbag

Als je op reis gaat en wilt golf spelen, dan wil je natuurlijk ook dat je clubs veilig aankomen. Daarom zal je je tas moeten inpakken in een zogenaamde travelbag, een reistas voor golfclubs. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen flink variëren in prijs. Een travelbag is wel essentieel om je clubs heel te houden. Er wordt namelijk nogal gesmeten met bagage door de heren en dames bagage-afhandelaars.

TravelbagsEen goede travelbag heeft om te beginnen wieltjes aan de onderkant, dit maakt hem makkelijker te vervoeren. Daarnaast moet hij aan de binnenkant voldoende gewatteerd zijn om je clubs en tas goed te beschermen. De buitenkant van de tas is meestal van hoogwaardig stof, of zelfs van hard plastic gemaakt. Let er wel op dat het materiaal van de tas ook invloed heeft op het gewicht, dat is namelijk ook belangrijk om in de gaten te houden.

Gewicht en prijs

Er is geen vaste prijs of vast gewicht voor het meenemen van van je golfbagage in het vliegtuig. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert hiervoor zijn eigen regels. Bij KLM mag je je golftas bijvoorbeeld nog gratis meenemen. Je moet je dan wel aanmelden bij Flying Blue Golf en een voucher printen voor je tas. Bij Transavia mag je golfuitrusting 15 kilo wegen en bestaan uit een (gevulde) golftas en een paar schoenen. Op de heenvlucht en op de terugreis moet je betalen voor de golfbagage. 

5 tips bij het inpakken van je golftas voor op reis

  • Doe een steel van een bezem (of iets dergelijks) in je tas die langer is dan je langste club. Op deze manier vangt die de zwaarste klappen op in plaats van je peperdure driver.
  • Wikkel een handdoek om je clubs heen om ze extra te beschermen of doe sokken om elk clubhoofd.
  • Haal voordat je je golftas in de travelbag doet alle onnodige rotzooi eruit. Dit kan aanzienlijk schelen in het gewicht.
  • Sluit je travelbag af met een (goedgekeurd) slotje.
  • Zet ergens op de travelbag je naam, emailadres en telefoonnummer zodat je bereikbaar bent als er iets mis gaat. Zet je adres er niet op, want dan kan iemand die daarop let, weten dat je met vakantie bent.

Klik hier voor een artikel over travel bags en bagagetarieven voor golftassen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen

  • Auteur Redactie GOLF.NL