Golfclubs huren op vakantie

Clubs huren op vakantie

Het is het overwegen waard: golfclubs huren op je vakantiebestemming. Het scheelt je veel gesjouw en het is in veel gevallen nog goedkoper ook.

Als je met vakantie gaat je golfset natuurlijk mee. Maar hoezo natuurlijk? Het is een hoop gesleep, je zult een goede travelbag moeten aanschaffen en de kans bestaat dat je mooie clubs beschadigd raken. En daar komen de bagagekosten nog bij. Een alternatief is om clubs te huren op locatie. Nadeel is dat je niet speelt met je eigen vertrouwde stokken maar er is uit veel goed materiaal te kiezen.

De meest internationale partij in de clubverhuurmarkt is clubstohire.com. Dit bedrijf heeft op veel grote vliegvelden in Europa  een vestiging, en ook een paar in Azië, Afrika, Amerika en Australië. Je huurt er sets met 11 tot 14 clubs inclusief tas voor 35 euro tot 80 euro per (deel van een) week afhankelijk van de kwaliteit/het merk. Er zijn sets voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast heb je allerlei accessoires en extra producten zoals schoenen of een trolley voor 15 euro per week of een paraplu voor 5 euro. Je kunt je verzekeren tegen schade voor 7 euro per set.

Je vindt hier een overzicht van april 2018 van de meeste vliegvelden (de vliegvelden is Australië staan hier (nog) niet bij) waar Clubstohire zijn service biedt met de prijzen erbij. Op sommige locaties levert Clubtohire de clubs gratis af bij het hotel waar je verblijft.

Meer informatie: Clubstohire.com

Naast deze grote partij zijn er een aardig wat lokaler opererende bedrijven die vaak ook een aflever- en ophaalservice hebben. Zo is Greengolf.nl actief in de Algarve (Portugal) en Huelva (Spanje). De huurprijs voor een set ligt daar tussen de 35 en 75 euro voor zeven dagen. Een trolly kost 15 euro per week, een elektrische trolley 45 euro.  Een verzekering voor schade: 5 euro per set.

Meer info: Greengolf.nl

Mycaddiemaster.com heeft verhuurlocaties in Faro, Lissabon en Porto, Palma de Mallorca, Parijs en Mauritius. Binnenkort volgen Alicante, Marrakesh en Malaga. Hier kost een set 5,10 euro tot 11,20 euro per dag (plus 1,50 euro als je het wil verzekeren), een goede optie als je een set voor een korte periode wilt huren. Mycaddiemaster.com werkt samen met autoverhuurbedrijf Hertz en gebruikt hun balies op de vliegvelden. Vaak kunnen de golfspullen ook worden afgeleverd in het hotel of op de golfbaan.

Meer info: Mycaddiemaster.com

Blue Sky Golf Rental biedt alleen een aflever- en ophaalservice, in de regio’s Algarve,  Lissabon, Huelva, Costa del Sol (Malaga e.o.), Mallorca en Murcia (Alicante en Benidorm e.o.). Ook zit er een vestiging op Tenerife. De kosten variëren van  30 euro tot 70 euro voor vier dagen.

Meer info: Blueskygolf-rental.com

Golf Club Hire Spain zegt de nummer één golfclubverhuurder voor de Costa del Sol te zijn. De keuze is niet al te groot met vier soorten mannensets en één vrouwenset van de merken TaylorMade (dames en heren), Nike Vapor, Srixon en Callaway. De site meldt expliciet dat de afleverlocatie niet dezelfde hoeft te zijn als de ophaallocatie. De kosten zijn 40 tot 45 Engelse pond (circa 45 tot 50 euro) voor vier dagen, verzekering 5 pond per set.

Meer info: Golfclubstohirespain.com

Hoewel veel populaire golfbestemmingen in het zuiden van Europa liggen, zijn Schotland en Ierland ook geliefd, zeker bij links liefhebbers. Clubs4hire en Golf Gear Hire leveren sets door respectievelijk heel Ierland en Schotland.  Clubs4hire rekent vanaf 45 euro voor vier dagen plus vast 30 euro voor het afleveren en ophalen, bij Golf Gear Hire kost het 36 tot 92 Engelse pond (circa 40 tot 105 euro)

Meer info: Clubs4hire.com en Golfgearhire.com 

Dit is slechts een selectie van een aantal verhuurbedrijven, er zijn er (lokaal) zeker meer te vinden. Bovendien kun je vaak bij de golfbaan ook sets huren maar de kwaliteit laat daar soms te wensen over.

Je kent het vast: je vliegt naar een zonnige bestemming met prachtige golfbanen in de omgeving en het liefst wil je met je eigen set spelen. Dus, de clubs moeten mee. Je koopt een speciale travel bag die ervoor moet zorgen dat de stokken niet beschadigd raken bij de bagage-afhandeling en je sleept die, naast al je andere koffers, achter je aan het vliegveld op. Verre van comfortabel.

Stuur je clubs vooruit

Een andere oplossing als je een golfvakantie gaat maken: stuur je bagage alvast vooruit via een gespecialiseerd verzendbedrijf, zoals Travel Light. (Overigens bieden grote logistieke bedrijven als DHL en UPS ook dergelijke diensten.) Het ligt eraan wat de luchtvaartmaatschappij rekent voor extra bagage maar het hoeft vaak niet heel veel duurder te zijn. Een voorbeeld uit 2017: Bij Travel Light verzond je een golftas van maximaal 20 kilo voor 104 euro naar Portugal en weer terug, bij het relatief goedkope Transavia betaalde je voor 20 kilo 70 euro. En het verschil wordt nog kleiner als je ook je gewone koffer meestuurt.

Het zal wennen zijn, je (golf)koffer een aantal dagen van tevoren inpakken en opgehaald te zien worden, maar mensen die je voorgingen zijn er doorgaans tevreden over, zo blijkt uit de reviews bij Travel Light. Kijk op de site van Travel Light voor meer informatie en meest gestelde vragen


Wil je alles overwegende toch je eigen club meenemen? Klik dan hier voor een artikel over travel bags en de bagagetarieven voor golftassen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en een artikel met onder meer 5 tips voor het inpakken van je tas.

  • Auteur Redactie GOLF.NL