Golfclubs huren op vakantie

Golfclubs huren: goed(koop) alternatief

Travel light! Het is het overwegen waard: golfclubs huren op je vakantiebestemming. Het scheelt je veel gesjouw en het is in veel gevallen nog goedkoper ook.

Als je met vakantie gaat je golfset natuurlijk mee. Maar hoezo natuurlijk? Het is een hoop gesleep, je zult een goede travelbag moeten aanschaffen en de kans bestaat dat je mooie clubs beschadigd raken. En daar komen de bagagekosten nog bij. Een alternatief is om clubs te huren op locatie. Nadeel is dat je niet speelt met je eigen vertrouwde stokken maar er is uit veel goed materiaal te kiezen.

De meest internationale partij in de clubverhuurmarkt is clubstohire.com. Dit bedrijf heeft op veel grote vliegvelden in Europa  een vestiging, en ook een paar in Azië, Afrika, Amerika en Australië. Je huurt er sets met 11 tot 14 clubs inclusief tas voor 35 euro tot 80 euro per (deel van een) week afhankelijk van de kwaliteit/het merk. Er zijn sets voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast heb je allerlei accessoires en extra producten zoals schoenen of een trolley voor 15 euro per week of een paraplu voor 5 euro. Je kunt je verzekeren tegen schade voor 7 euro per set.

Je vindt hier een overzicht van de meeste vliegvelden (de vliegvelden is Australië staan hier (nog) niet bij) waar Clubstohire zijn service biedt met de prijzen erbij. Op sommige locaties levert Clubtohire de clubs gratis af bij het hotel waar je verblijft.

Meer informatie: Clubstohire.com

Naast deze grote partij zijn er een aardig wat lokaler opererende bedrijven die vaak ook een aflever- en ophaalservice hebben. Zo is Greengolf.nl actief in de Algarve en Lissabon (Portugal), Huelva, Cadiz en Gran Canaria (Spanje). De huurprijs voor een set ligt daar tussen de 35 en 75 euro voor zeven dagen. Een trolly kost 15 euro per week, een elektrische trolley 45 euro.  Een verzekering voor schade: 5 euro per set.

Meer info: Greengolf.nl

Mycaddiemaster.com heeft verhuurlocaties in Faro, Lissabon en Porto, Alicante, Malaga, Palma de Mallorca, Parijs, Marrakesh en Mauritius. Hier kost een set tussen circa 34 euro en 78 euro per zeven dagen als je die online huurt (plus 1,50 euro als je het wil verzekeren). Ook kun je hier sets per dag huren en losse clubs. Mycaddiemaster.com werkt samen met autoverhuurbedrijf Hertz en gebruikt hun balies op de vliegvelden. Vaak kunnen de golfspullen ook worden afgeleverd in het hotel of op de golfbaan.

Meer info: Mycaddiemaster.com

Blue Sky Golf Rental biedt alleen een aflever- en ophaalservice, in de regio’s Algarve,  Lissabon, Huelva, Costa del Sol (Malaga e.o.), Mallorca en Murcia (Alicante en Benidorm e.o.). Ook zit er een vestiging op Tenerife. De kosten variëren van 35 euro tot 90 euro voor zeven dagen.

Meer info: Blueskygolf-rental.com

Golf Club Hire Spain zegt de nummer één golfclubverhuurder voor de Costa del Sol te zijn. De keuze is niet al te groot met vier soorten mannensets en één vrouwenset van de merken TaylorMade (dames en heren), Nike Vapor, Srixon en Callaway. De site meldt expliciet dat de afleverlocatie niet dezelfde hoeft te zijn als de ophaallocatie. De kosten zijn 50 Engelse pond (circa 55 euro) voor zeven dagen, verzekering 5 pond per set.

Meer info: Golfclubstohirespain.com

Hoewel veel populaire golfbestemmingen in het zuiden van Europa liggen, zijn Schotland en Ierland ook geliefd, zeker bij links liefhebbers. Clubs4hire en Golf Gear Hire leveren sets door respectievelijk heel Ierland en Schotland.  Clubs4hire rekent tussen 60 en 75 euro voor zeven dagen, bij Golf Gear Hire kost het 63 tot 126 Engelse pond (circa 70 tot 139 euro)

Meer info: Clubs4hire.com en Golfgearhire.com 

Dit is slechts een selectie van een aantal verhuurbedrijven, er zijn er (lokaal) zeker meer te vinden. Bovendien kun je vaak bij de golfbaan ook sets huren maar de kwaliteit laat daar soms te wensen over.

Wil je toch je eigen club meenemen? Klik dan hier voor bagagetarieven voor golftassen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en een artikel over travelbags en tips voor het inpakken van je tas.

Ga naar de hoofdpagina Golfreizen.

  • Auteur Redactie GOLF.NL