drivingrange trainingsstage competitieteams

Trainingsstage met het competitieteam

Een leuke en nuttige golfvakantie: een trainingsstage in het buitenland met je competitieteam.

Veel teams gaan op trainingsstage om te oefenen en aan de teamspirit te werken. Vaak maakt men een reis in maart, vlak voordat de NGF Competitie begint, en vaak wordt dan gekozen voor een bestemming in het warme Zuid-Europa. Het voordeel: grote kans op mooi weer en goede greens.

Maar je kunt natuurlijk ook een bestemming kiezen in België, Duitsland, Frankrijk of in eigen land. Daar zijn de temperaturen minder hoog maar je traint dan wel in omstandigheden waarmee je soms ook in de competitieweken hebt te maken: de banen zijn nog niet 100 procent en het kan nog wat koud zijn.

Sommige teams nemen een pro van hun club mee om de golfprestaties van het team te verbeteren. Om het onderste uit de kan te halen wordt de dag door veel teams verdeeld in twee: 's ochtends trainen op de oefenfaciliteiten, 's middags spelen in de baan. En als je de tijd echt nuttig wilt besteden, dan is er ook nog aandacht voor mentale training en de golfregels.

Het leuke en nuttige van een tripje met je competitieteam? 

  • teamspirit kweken
  • wedstrijdritme opbouwen
  • de foursome- of greensomekoppels kunnen aan elkaar wennen
  • samen ontbijten en dineren, het is gezellig en je hebt een hoop lol
  • je maakt meer trainingsuren dan je normaal zou doen
  • meer kans op het kampioenschap ...

Organisatie en locatie

Waar je ook naartoe gaat, de keuze voor de baan of de banen is heel belangrijk, want de ene locatie leent zich beter voor een trainingsstage dan de andere. Ideaal gesproken zijn er op de 'thuisbaan' tijdens de trainingsstage goede oefenfaciliteiten zoals een range met overdekte afslagplaatsen en een grastee. Natuurlijk moeten er ook oefengreens en oefenbunkers zijn. 

Veel teams organiseren de reis zelf en soms wordt een trip georganiseerd door de professional van een club. Daarnaast zijn er veel golfreisbureaus die aantrekkelijk geprijsde arrangementen aanbieden (soms all-inclusive) op banen of resorts die zich goed lenen voor een trainingsstage. Bij deze georganiseerde golfreizen is het mogelijk om een professional mee te nemen.

Klik hier voor een lijst met alle golfreisbureaus.

Lees ook:
De populairste winterbestemmingen in 2019 
Waar vind je perfect golfweer? 
Tips voor greens met grain

Ga naar de hoofdpagina Golfreizen.

  • Auteur Redactie GOLF.NL
}