Culinair op landgoed Lauswolt

Culinaire golfreizen

De Heeren van Harinxma op landgoed Lauswolt
Lekker eten na een golfronde, dat hoort er eigenlijk gewoon bij. Maar als je niet alleen wil aanschuiven maar zelf wil koken, kun je met allerlei arrangementen naast je golfskills ook je culinaire kunsten opvijzelen.

Golfen en culinair genieten past voor veel golfers uitstekend bij elkaar en je kunt het op veel verschillende manieren combineren. Meest vanzelfsprekend is gewoon lekker eten na een ronde golf. Maar als je naast je golfskills ook je culinaire kennis wilt bijspijkeren, dan zijn er allerlei arrangementen waar golf gecombineerd wordt met kookworkshops. Zo biedt restaurant De Herderin in Hasselt een kookgolfarrangement aan, in het restaurant van Lauswolt kun je zelf meehelpen aan een driegangenmenu en ook bij Prise d’Eau in Tilburg kun je in de keuken aan de slag onder professionele begeleiding van de chef-kok.

Culinaire (groeps)reis

Dit concept is in het buitenland misschien nog wel aantrekkelijker. Koken met verse tomaten, de beste olijfolie en de meest smaakvolle basilicum in Toscane. Of een lekkere truffelsaus maken op het Franse platteland. De organisatie Golf Expedition organiseert (culinaire) golfreizen en heeft de contacten om daar op maat kookworkshops aan toe te voegen. 

Lekker eten

Mocht je toch alleen maar willen aanschuiven, dan kun je dineren in (zeldzame) sterrenrestaurant die aan de baan liggen (klik hier voor een top 3) en er zijn genoeg toprestaurants in de buurt van golfbanen. 

Als je arrangementen zoekt met sterrenrestaurants, dan kun je bij Pin High terecht voor Lauswolt in combinatie met De Heeren van Harinxma, of DeTwentsche, Het Rijk van Sybrook of De Koepel in combinatie met ’t Lansink of Landhuishotel De Bloemenbeek. In het buitenland heeft Pin High zulke pakketten voor Kurfürstliches Amtshaus, La Matelote, De la Bretesche en Gleneagles.

Lees ook Golf en dineren met een ster en Culinair golfen in drie landen.

Ga naar de hoofdpagina Golfreizen.

  • Auteur Redactie GOLF.NL
}