Heerlijk dineren in Terme di Saturnia
Golfbaan van Saturnia
Restaurant Faventia in golfresort Terre Blanche
Er zijn twee golfbanen op Terre Blanche
Restaurant Kabuki op Tenerife heeft 1 ster
Golfresort Abama op Tenerife

Golfen en dineren met een ster

3 november 2017 Redactie GOLF.NL
Wil je eens echt op de culinaire golftoer? Bekijk dan deze sterrenrestaurants aan de golfbaan die ook nog eens in aangename temperaturen liggen.

Lekker eten na een golfronde, dat hoort er (bij voorkeur) bij. Nu kun je bij veel golfbanen prima eten maar wat als je nu eens echt op de culinaire golftoer wil? Sterrenrestaurants pal aan de golfbaan zijn zeldzaam, er zijn echter wel degelijk luxe golfresorts in Europa met restaurants die in de Michelin-gids onderscheiden zijn. Wat dacht je van deze drie die ook nog het voordeel hebben van een aangename temperatuur?

Italië: Terme di Saturnia Spa & Golf Resort

In het zuiden van Toscane ligt dit vijfsterrenresort met een 18-holes golfbaan (cijfer Leadingcourses.com: 8). De holes liggen in beschermd natuurgebied en met wat geluk zie er dan ook allerlei dieren rondlopen zoals fazanten, herten, zwijnen en stekelvarkens. Het ligt in glooiend gebied maar de baan is goed te lopen. Het resort heeft twee restaurants, All’Acquacotta is bekroond met een Michelinster. Terme di Saturnia Spa & Golf ligt op 50 minuten rijden van het meer van Bolsena en de stranden van Argentario.

Frankrijk: Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort 

Midden in de mooie natuur van de Provence, in het plaatsje Tourettes, en de stranden van de Cote d’Azur zijn nabij (35 minuten van Cannes). Het resort heeft twee golfbanen met 18 holes: Le Château en Le Riou (cijfer Leadingcourses.com: 9). Vooral de laatste is geschikt voor alle golfniveaus. De banen strekken zich uit over heuvels en valleien en bieden weidse uitzichten op de Alpen. In het restaurant La Faventia (1 ster) kun je genieten van de Franse keuken in optima forma.

Spanje: Golfresort The Ritz-Carlton Abama 

Op Tenerife, dus de zongarantie is groot en de gemiddelde temperatuur 22 graden. Het grote resort heeft een spectaculaire 18-holesbaan (cijfer leadingcourses.com: 8,5) met meren, watervallen, 25.000 bomen en de Atlantische Oceaan als achtergrond. En wat betreft prijs is het te doen, als we amvanravensberg mogen geloven op Leadingscourses: “Greenfee incl complete lunch en buggy 85 euro...” Heel wat lager dan de prijzen genoemd op de website dus onderhandelen loont blijkbaar. Culinair is Abama een topper met maar liefst 13 restaurant waarvan M.B. met 2 sterren en Kabuki met 1 ster.

In eigen land

Als je niet meteen het vliegtuig in wilt stappen, kun je ook heel goed in ons eigen land terecht. Er zijn heel wat sterrenrestaurant te vinden die dicht bij een golfbaan liggen zoals De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag bij de golfbaan van Lauswolt, De vrienden van Jakob in Santpoort-Noord met de Heemskerkse Golfclub en Golfclub Spaarnwoude in de buurt of ’t Lansink in Hengelo met De Twentsche, Het Ryk van Sybrook en De Koepel om de hoek. Je kunt meer culinaire uitstapjes in Nederland vinden op pinhigh.nl

En wellicht dat we over een tijdje een heus golfsterrenrestaurant krijgen bij Bernardus. Lees hier het artikel over de nieuwe baan in Cromvoirt met grote ambitie.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Reizen