Golfclinics in het buitenland

Clinicreizen: golfles in het buitenland

Golf leren in de winter maar in aangename temperaturen? Of beter in golf worden terwijl het in Nederland koud is? Dat kan op een clinicreis.

Clinicreizen voor golfers

Je kunt met een buitenlandse trip een boost geven aan je golfspel. Benut de winter om met een lagere handicap te beginnen aan de lente!

De winters zijn uitermate geschikt om een betere speler te worden, je kunt dan in de lente genieten van je vorderingen. Het is dan ook niet voor niets dat reisbureaus en golfscholen op Nederlandse banen aanbiedingen hebben voor wintercursussen in zonnige oorden. Vooral in de maanden januari, februari en maart staan er altijd wat tripjes op het programma van reisbureaus en teaching pro’s. 

Er zijn clinicreizen voor allerlei doelgroepen:

  • Beginnersclinicreizen (Handicap 54/GVB-lesreizen, zie verderop)
  • Clinicreizen voor gevorderden (minimaal handicap 54)
  • Van handicap 54 naar 36, van handicap 36 naar 20, etc.
  • Clinicreizen voor singles (alleenreizenden)
  • Trainingstages (bijvoorbeeld voor competitieteams)

Les gecombineerd met golf

Bij een clinicreis wordt de reis begeleid door één of meer ervaren professionals. Zij geven les op de oefenfaciliteiten van de golflocatie in het buitenland en in de baan. 

Bij de meeste clinicreizen wordt les gecombineerd met golf. Je hebt bijvoorbeeld van 9 tot 12 uur les en gaat om 13 uur spelen. Zo kan je spel snel vooruitgaan...

Een clinicreis is daarom een uitgelezen manier om in een gezellige groep te werken aan je handicap. En als je al eens les hebt gehad van de pro, dan kent hij of zij je skills en aandachtspunten. Bovendien wordt alles voor je geregeld, van vlucht, transfer, hotel tot greenfees. 

Dus als je nog wat zonuren zoekt in de wintermaanden en met een lagere handicap aan het lentegolf in Nederland wil beginnen, kijk dan bij een golfclub of -school in de buurt of ze een reis in de agenda hebben staan (de reizen die golfleraren organiseren zijn soms alleen voor verenigingsleden bestemd maar meestal ook te boeken door niet-leden). Kijk ook naar het aanbod van de verschillende golfreisaanbieders.

Golf leren op vakantie in de zon

Er zijn ook clinicreizen naar landen als Duitsland, Portugal of Spanje voor mensen die nog nooit gegolfd hebben. Tijdens zo'n vakantie kan men soms het handicap-54 bewijs (GVB) halen. De lessen worden gegeven door Nederlandse teaching pro's en je gaat na een korte kennismaking met golf al snel de baan in. Kijk naar het aanbod van de Nederlandse golfreisaanbieders.

Neem een vriend mee

Een clinicreis in de winter is ook een mooie gelegenheid om vrienden of familie kennis te laten maken met golf. Terwijl jij speelt of een clinic voor gevorderden bijwoont, volgen je vrienden of familieleden hun eerste golflessen. In de vrije uren vier je samen vakantie. Informeer bij de golfschool op je baan of bij een reisbureau wat er mogelijk is.

Ga naar de hoofdpagina Golfreizen.

Waar kan ik lessen volgen?

}