Culinair

Culinair golfen in drie landen

Culinaire hoogstandjes en golf gaan goed samen! Wij namen de proef op de som in België, Duitsland en Nederland.

Genieten op sterrenniveau

Onder de kop ‘Culinair’ biedt Pin High Golftravel verschillende golfreizen langs uitstekende keukens en topgolfbanen. Golf.nl speelde en dineerde in drie dagen in drie landen. Drie dagen intensief golfen en dineren. Veel heb je niet nodig om een geweldige culinaire golftrip te beleven. Een auto, golfspullen, aangenaam gezelschap en een paar goede adressen. In ons geval adressen in drie verschillende landen.

Kasteel van Blier

Op dag 1 rijden we vanuit Amsterdam naar de Ardennen. De reis brengt ons naar het pittoreske dorpje Erézee, waar we verblijven in L’Affenage. Dit hotel en restaurant maakt onderdeel uit van het kasteel van Blier en wordt gerund door de eigenaren Yves en Catherine Vanderlinden. Met een zeer prettige en persoonlijke benadering kan je hier in alle rust genieten van een heerlijk diner, gemaakt door Catherine. De ganzenlever, kabeljauwfilet, konijn en eendenbout worden bediend met een frisse Pouilly Fumé 2011, een Bourgogne 2010 uit Meursault, een Saint Emilion grand cru 2010. Voor- treffelijk! En met een aangename gastheer Yves.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

De volgende ochtend spelen we op de heuvelachtige baan van Golf de Durbuy. De bekende baan is ontworpen door de Engelse architect Fred Hawtree. Genoeg uitdaging op de 18-holes baan van 5963 meter: er zijn weinig holes waar je vlak staat en de vele heuvels en bossen dwingen tot slim course management. Beroemd is de par-5 eerste hole waar je een diep dal inslaat. Het uitzicht op de heuvels van de Ardennen is prachtig. De even heuvelachtige buurbaan Five Nations, een ontwerp van Gary Player, doen we de volgende keer.

Met een hoogteverschil van honderd meter is Schmallenberg zonder buggy een fysieke uitdaging

Sauerland

Na ongeveer 3,5 uur rijden vanuit Durbuy zit je al in Sauerland. Vlakbij het voor vele Nederlanders bekende ‘skioord’ Winterberg ligt het dorpje Schmallenberg. We verblijven daar in het imposante en chique hotel Deiman. Waar L’Affenage intiem en persoonlijk was, is Deiman een plek waar je anoniem kan genieten met veel comfort. Met een heerlijk zwembad, een aangename sauna, andere wellness-mogelijkheden, ruime kamers en een aangenaam diner is het makkelijk ontspannen.

Een paar honderd meter van het hotel ligt Golfclub Schmallenberg, een 27-holes baan met ook weer veel glooiingen. Veel hotelgasten spelen hier graag. De baan is verdeeld over Oost, Noord en West met elk 9 holes en verschillende karakters. Met een hoogteverschil van honderd meter is Schmallenberg zonder buggy een fysieke uitdaging.

De holes van de Noord-baan kenmerken zich door de veel bomen en lastige bunkerposities. Recht slaan en course management zijn hier echt het devies. De Oost-baan is daarentegen veel meer open en biedt uitzicht op het prachtige Hunau- en Rothaar- gebergte. Op de par-3 tweede hole speel je de bal in een halve afgrond, terwijl op de par-3 achtste bijna recht omhoog moet slaan ... De vlag op 110 meter is daar net zichtbaar.

De Bloemenbeek is een klassiek hotel in het Dinkeldal waar je heerlijk tot rust kan komen in de spa en welness-faciliteiten

Michelin-ster in Twente

Onze volgende stop is Landhuishotel de Bloemenbeek in het Twentse plaatsje De Lutte. De reis vanaf Schmallenberg naar de Lutte is slechts twee uur. Het hotel is onder veel Nederlanders bekend, onder meer omdat de selectie van Ajax zich hier jaarlijks voorbereidt op de competitie. De Bloemenbeek is een klassiek hotel in het Dinkeldal waar je heerlijk tot rust kan komen in de spa en welness-faciliteiten. Compleet uitgerust gaan we genieten van topgastromonie. Het restaurant heeft sinds 2011 een Michelin-ster en dat is te merken. Een heerlijk diner met passende wijnen werd ons voorgeschoteld.

We besluiten de culinaire trip met golf op Het Rijk van Sybrook. De baan in Enschede, die op enkele minuten van De Bloemenbeek ligt, kent 27 holes. Het relatief vlakke Sybrook is na de heuvels in de Ardennen en Sauerland een perfecte baan om een trip mee te beëindigen, maar ook op deze parkbaan met veel bomen en doglegs is goed course management weer cruciaal. Ja, het kan. In drie dagen naar drie hotels en restaurants, drie golfbanen in drie verschillende landen, kwaliteitseten, uitdagende golfbanen, goede service ... Kortom, culinair genieten op sterrenniveau.

Meer info: Website Pin High


  • Paginadatum 19 maart 2015
  • Auteur GOLF.NL
}